Μπογκντάνοβιτς στο Onsports.gr: «Nα συναντήσουμε την Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο αργά στο Παγκόσμιο»

Μπογκντάνοβιτς στο Onsports.gr: «Nα συναντήσουμε την Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο αργά στο Παγκόσμιο»

Ο ηγέτης της εθνικής Σερβίας, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς μίλησε στο Onsports.gr για τους «όρλοβι» των πολλών φιλοδοξιών και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ εύχεται οι δυο ομάδες να συναντηθούν όσο πιο αργά γίνεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το μεγάλο ραντεβού της Κίνας βρίσκεται προ των πυλών και με την Team USA να μην έχει στη διάθεση τους περισσότερους «σταρ» του ΝΒΑ, η Σερβία δείχνει ως η ομάδα που μπορεί να την ξεπεράσει και να ανέβει στην κορυφή του κόσμου! Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση του ranking της FIBA, καθώς είναι μια εξαιρετική ομάδα όπως απέδειξε και στο τουρνουά «Ακρόπολις» πριν λίγο καιρό.

«Λένε πολλά για εμάς αλλά εμείς πατάμε γερά τα πόδια μας στο έδαφος. Σίγουρα είμαστε φιλόδοξοι κι έχουμε μεγάλο κίνητρο αλλά θέλουμε να πάμε βήμα βήμα στην διοργάνωση» σχολίασε ο γκαρντ των Σακραμέντο Κινγκς, για να συμπληρώσει: «Πολλοί μας πιστεύουν ακόμα και για το χρυσό, κάτι που είναι καλό αλλά στο μυαλό μας αυτό που υπάρχει είναι μόνο ο πρώτος αγώνας του τουρνουά με την Αγκόλα».

«Μια από καλύτερες ομάδες του τουρνουά η Ελλάδα»

Ο Μπογκντάνοβιτς αναφέρθηκε φυσικά και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μιλώντας με άκρως κολακευτικά λόγια, ενώ ευχήθηκε Σερβία και Ελλάδα να αναμετρηθούν όσο το δυνατόν πιο αργά στη διοργάνωση της Κίνας. «Είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά!» ήταν το πρώτο σχόλιο του 27χρονου ΝΒΑer, οποίος συνέχισε, λέγοντας: «Σίγουρα η παρουσία του Γιάννη την ενισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό, μιλάμε άλλωστε για τον MVP του NBA αλλά ακόμα και χωρίς αυτόν είναι μια πολύ καλή ομάδα. Μας είχε νικήσει στον αγώνα των προκριματικών που είχαμε δώσει στην Κρήτη». Και κατέληξε: «Θα είναι μια σκληρή αντίπαλος κι ελπίζω να τη συναντήσουμε όσο το δυνατόν πιο αργά στη διοργάνωση».

Στο τουρνουά «Ακρόπολις», Ελλάδα και Σερβία έδωσαν μια τρομερή μάχη, η οποία κρίθηκε στην παράταση σε μια αναμέτρηση που θύμισε... νοκ άουτ ματς μεγάλης διοργάνωσης! «Ήταν πολύ καλό που αναμετρηθήκαμε στο Ακρόπολις, ήταν γενικά ένα πολύ δυνατό τεστ για εμάς τα συγκεκριμένα ματς και μπορέσαμε να βγάλουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο» σχολίασε ο Μπογκντάνοβιτς για τους αγώνες που έδωσαν οι Σέρβοι στην Αθήνα.

«Δεν υπάρχει χρόνος για να... γιατρευτεί το σώμα σου»

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο είναι άλλη μια μεγάλη διοργάνωση, όπου υπάρχουν πολύ σημαντικές απουσίες, κυρίως λόγω τραυματισμών. Η Σερβία του Μπογκντάνοβιτς, μάλιστα, στο πρώτο ματς του «Ακρόπολις» με αντίπαλο την Τουρκία, έχασε τον Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς. Αντίστοιχα, ο Γιάννης Αθηναίου ήταν ο μεγάλος άτυχος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο ηγέτης των «όρλοβι» μιλώντας για το θέμα, σχολίασε: «Από τότε που πήγα στο ΝΒΑ συνειδητοποίησα ότι φροντίζουν πάρα πολύ τους αθλητές. Δεν παίξαμε στα playoffs κι η σεζόν ολοκληρώθηκε για εμένα τον Απρίλιο αλλά κάποια παιδιά, όπως ο Γιάννης είχαν υποχρεώσεις σχεδόν μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Έχουν φροντίσει, όμως, να υπάρχει αρκετός χρόνος τόσο για να ξεκουραστείς, όσο και να κάνεις ατομικές προπονήσεις για να βελτιωθείς», για να συμπληρώσει: «Στην Ευρώπη, όμως, υπάρχουν τόσες πολλές διοργανώσεις που δεν έχεις χρόνο να επιτρέψεις στο σώμα σου να γιατρευτεί. Ο Ντράγκαν ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας μας, δυστυχώς τραυματίστηκε σοβαρά και πλήρωσε ακριβά το τίμημα».

Καταλήγοντας και με αφορμή τον ερχομό αρκετών NBAers στην Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι, ανέφερε: «Η Ευρωλίγκα πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι δύσκολο μετά από μια τέτοια διοργάνωση να επιστρέψεις για τα παίξεις στα playoffs των εγχώριων πρωταθλημάτων και μετά ενδεχομένως να έχεις υποχρεώσεις και με την εθνική ομάδα. Ελπίζω η FIBA κι όσοι εμπλέκονται να βρουν μια λύση, πλέον υπάρχει κι η Ένωση Παικτών της Ευρωλίγκας, η οποία είναι σε επαφή με τους αθλητές και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει».



LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved