Euroleague: Αήττητη και μόνη πρώτη η Φενέρμπαχτσε - Η βαθμολογία μετά την 5η αγωνιστική
EUROKINISSI

Euroleague: Αήττητη και μόνη πρώτη η Φενέρμπαχτσε - Η βαθμολογία μετά την 5η αγωνιστική

Δείτε όσα συνέβησαν την Παρασκευή (28/10) στην 5η αγωνιστική της Euroleague αλλά και η βαθμολογία της διοργάνωσης

Το «τρένο» της Φενερμπαχτσέ δεν... σταμάτησε ούτε κόντρα στην Αναντολού Εφές! Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, επικράτησε των πρωταθλητών Ευρώπης του 2021 και 2022 με 88-79 στο «Sinan Erdem Sports Hall», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Euroleague και συνέχισε το «απόλυτο» σερί της στην εφετινή διοργάνωση (5-0). Υποχώρησε στο 2-3 το ρεκόρ της Αναντολού, η οποία υπέστη δεύτερη ήττα στην έδρα της μετά από αυτή που γνώρισε από τη Βαλένθια.

Ο επιθετικός οίστρος των Σκότι Γουίλμπεκιν και Μάρκο Γκούντουριτς έξω απ’ τα 6,75μ. έκαναν τη... διαφορά για τη «Φενέρ», η οποία πάτησε «γκάζι» στην τρίτη περίοδο «χτίζοντας» διψήφιες διαφορές τις οποίες υπερασπίστηκε ως το τέλος. Κι όταν η Αναντολού με μπροστάρη τον Βασίλιε Μίτσιτς, επιχείρησε την τελική αντεπίθεση στο τελευταίο δίλεπτο (77-81), ήρθαν άλλοι 5 «μαζεμένοι» πόντοι απ’ τον Γουίλμπεκιν, για να τελειώσει τη... σεμνή τελετή.

Στους 25 πόντους με 4/7 τρίποντα «σταμάτησε» ο Γουίλμπεκιν, με τον Γκούντουριτς να προσθέτει άλλους 19 πόντους έχοντας 5/6 έξω από τα 6,75μ., ενώ ο Νικ Καλάθης είχε 4 πόντους, αλλά 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Οι Μίτσιτς (19π.) και Εμπαγιέ (14π.) πάλευαν μόνοι τους για την ομάδα του Αταμάν.

Κατατρόπωσε την Αρμάνι και επέστρεψε στις νίκες η Μπαρτσελόνα 

Μετά από μία αναιμική εκκίνηση στη σεζόν, η Μπαρτσελόνα αρχίζει να... συνέρχεται και πραγματοποιώντας την καλύτερη, εφετινή εμφάνισή της, συνέτριψε την Αρμάνι Μιλάνο με 74-56 στο «Palau Blaugrana» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Euroleague, πιάνοντας τους Ιταλούς στη βαθμολογία στο 3-2.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο (21-21), η «Μπάρτσα» πάτησε... γκάζι στη δεύτερη περίοδο και δεν ξανακοίταξε πίσω της. Παρά τη μεγάλη αστοχία των Καταλανών έξω απ’ τα 6,75μ. (3/21), ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πήρε σκορ από 11 διαφορετικούς παίκτες του (μόνο ο Ντα Σίλβα δεν σκόραρε στα 10:48 που αγωνίστηκε), έχοντας ως κορυφαίο τον Τόμπεϊ με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Ο Μπράντον Ντέιβις, κόντρα στην πρώην ομάδα του, προσπάθησε να διορθώσει ότι μπορούσε σε άμυνα και επίθεση με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ, αλλά δεν πήρε βοήθεια από κανέναν άλλο παίκτη της Αρμάνι.

Με το «άστρο» του Βιλντόσα ο Ερυθρός Αστέρας

Ο Ερυθρός Αστέρας έσπασε το... ρόδι στην εφετινή Euroleague και με τη νίκη του επί της Μπάγερν Μονάχου με 78-72 στο «Alexander Nikolic Hall» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, σημείωσε την πρώτη νίκη του στην εφετινή διοργάνωση, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 1-4. Παραμένουν χωρίς νίκη οι Βαυαροί (0-5), που έμειναν «ζωντανοί» στο ματς μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, όμως στο τέλος ξέμειναν από δυνάμεις και λύσεις στην επίθεση.

Κορυφαίος για τον Ερυθρό Αστέρα ο Λούκα Βιλντόζα με 20 πόντους (4/8 τριπ.), 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ, έχοντας μεγάλη υποστήριξη απ’ τον «διπλό» Μπεν Μπέντιλ (12π.-10ρ.), ενώ για την Μπάγερν προσπάθησαν πολύ οι Γουίνστον (18π.) και Χάρις (10π.), αλλά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τη... μοίρα των Βαυαρών.

«Περίπατος» για Βιλερμπάν

Η Βιλερμπάν όχι μόνο «αντέδρασε» μετά τις δύο σερί «βαριές» ήττες της από Φενερμπαχτσέ και Μακάμπι, αλλά έκανε... φύλλο και φτερό την Μπασκόνια στο «Astroballe», επικρατώντας με το εμφατικό 87-61 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Euroleague. Στο 2-3 βελτίωσαν το ρεκόρ τους οι Γάλλοι, «έπεσαν» στο 3-2 οι Βάσκοι, που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το σκορ σε κανένα σημείο του αγώνα.

Η καταπληκτική πρώτη περίοδος της Βιλερμπάν, όπου πήρε πόντους απ’ όλη την πεντάδα της και η εξαιρετική άμυνά της απέναντι σε μία απ’ τις πλέον παραγωγικές ομάδες της διοργάνωσης (24-10), έβαλαν τις βάσεις για την άνετη επικράτηση της ομάδας του Τι Τζέι Πάρκερ.

Η Μπασκόνια ήταν πάρα πολύ άστοχη (6/23 τρίπ.) και είχε όλα τα «βαριά» χαρτιά της σε άσχημη βραδιά, με αποτέλεσμα να... παραδοθεί στις ορέξεις των Γάλλων. Αντίθετα, ο πλουραλισμός στην επίθεση και η χαοτική διαφορά στα ριμπάουντ (45-29) έκαναν τη... διαφορά για τη Βιλερμπάν, που είχε πέντε παίκτες με διψήφιους πόντους και κορυφαίο τον Τζονάι Μάθιους (13π.).

Στα «κλου» του αγώνα η παρουσία του 17χρονου Ζακαρί Ρισασέ. O γιος του Στεφάν Ρισασέ, παλιού φόργουορντ του Ολυμπιακού και της εθνικής Γαλλίας, πήρε 21 λεπτά συμμετοχής απ’ τον Πάρκερ κι έκανε πολλές δουλειές και στις δύο πλευρές του παρκέ (6ρ., 1ασ., 1κλ.). Μόνο ο Γκεντράιτις (14π.) προσπάθησε να «βάλει» στο ματς την Μπασκόνια, αλλά δεν έφταναν οι προσπάθειές του.

Η 5η αγωνιστική 

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου
Ολυμπιακός - Μονακό 76-81
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 85-74
Βαλένθια - Άλμπα Βερολίνου 87-73
Παρτιζάν - Ζαλγκίρις Κάουνας 87-76
Ρεάλ Μαδρίτης - Βίρτους Μπολόνια 91-95

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου
Ερυθρός Αστέρας - Μπάγερν Μονάχου 78-72
Αναντολού Εφές - Φενέρμπαχτσε 79-88
Βιλερμπάν - Μπασκόνια 87-61
Μπαρτσελόνα - Αρμάνι Μιλάνο 74-56

Η επόμενη (6η) αγωνιστική

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου
21:15 Μπασκόνια - Μακάμπι Τελ Αβίβ
21:30 Αρμάνι Μιλάνο - Ρεάλ Μαδρίτης
21:30 Μπάγερν Μονάχου - Αναντολού Εφές
21:30 Παναθηναϊκός - Παρτιζάν

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου
20:00 Ζαλγκίρις Κάουνας - Άλμπα Βερολίνου
21:00 Ολυμπιακός - Βαλένθια
21:30 Μπαρτσελόνα - Φενέρμπαχτσε
22:00 Βίρτους Μπολόνια - Βιλερμπάν
22:00 Μονακό - Ερυθρός Αστέρας



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Λιονέλ Μέσι: Μαγική εμφάνιση με 5 ασίστ και 1 γκολ σε ένα ημίχρονο (vids)
Λιονέλ Μέσι: Μαγική εμφάνιση με 5 ασίστ και 1 γκολ σε ένα ημίχρονο (vids)
NBA: Break στο Ντένβερ η Μινεσότα με «ιπτάμενο» Άντονι Έντουαρντς (vid)
NBA: Break στο Ντένβερ η Μινεσότα με «ιπτάμενο» Άντονι Έντουαρντς (vid)
Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved