Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Μπαρτσελόνα 81-92: Τον λύγισαν με «πορτοκαλί» βοήθεια (video+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Μπαρτσελόνα 81-92: Τον λύγισαν με «πορτοκαλί» βοήθεια (video+photos)

Ο Παναθηναϊκός είχε στα χέρια του μια σπουδαία νίκη αλλά η ποιότητα της Μπαρτσελόνα και η θλιβερή διαιτησία τον λύγισαν με αποτέλεσμα την ήττα 81-92 στο ΟΑΚΑ.

Για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός ήταν το «αφεντικό» του αγώνα απέναντι στην υπερηχητική φέτος Μπαρτσελόνα, παλεύοντας απέναντι στους Καταλανούς αλλά και τους Λαμόνικα, Γιαβόρ και Μόγκουλκοτς, παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη στο ΟΑΚΑ. Η ποιότητα των «μπλαουγκράνα» και τα ύπουλα σφυρίγματα, που εκνεύρισαν ομάδα και κόσμο, έδωσαν χείρα βοηθείας στην ομάδα του Πέσιτς έτσι ώστε να πάρει προβάδισμα και να το διευρύνει, για να φτάσει στο 92-81 που σηματοδότησε τη 12η ήττα της ομάδας του Ρικ Πιτίνο σε 26 αναμετρήσεις στη φετινή Euroleague.

Οι «πράσινοι» στο φινάλε δεν… μπορούσαν να αμυνθούν αφού σχεδόν σε κατοχή της η Μπαρτσελόνα εκτελούσε βολές, ενώ ακόμα κι όταν τα κατάφερναν οι «μπλαουγκράνα» κατάφερναν να βάλουν μεγάλα σουτ με τους Μίροτιτς, Χάνγκα, Αμπρίνες και Ντιλέινι να είναι οι πρωταγωνιστές της ανατροπής. Για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ δεν είχε συνέχεια η καλή εικόνα των Παπαγιάννη, Παπαπέτρου και Καλάθη, που βοήθησαν τα μέγιστα στο διάστημα που οι «πράσινοι» είχαν την υπεροχή, με αποτέλεσμα να «ανοίξει» η διαφορά και να έρθει η ήττα. Τα 21 φάουλ που χρεώθηκαν οι παίκτες του Πιτίνο είναι εξωπραγματικός αριθμός, φέρνοντας και 26 βολές (οι 21 εύστοχες) για τη Μπαρτσελόνα που κατάφερε να… επιβιώσει στο κακό της διάστημα και να φύγει νικήτρια φτάνοντας στο 20-6 στη φετινή  Euroleague. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ του 14-12, θα δοκιμαστεί τη Δευτέρα (24/02) στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ, στη συνέχεια του πολύ δύσκολου προγράμματος που έχει μπροστά του ως το φινάλε της κανονικής περιόδου…

Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκίνησε έχοντας σε αρκετά καλή κατάσταση τον Γιώργο Παπαγιάννη, που εμπόδισε τους ψηλούς της Μπαρτσελόνα να βρουν ρυθμό και να προκαλέσουν προβλήματα. Εκτός από τον Έλληνα ψηλό στην… εξίσωση μπήκε γρήγορα και ο Καλάθης αλλά και ο Τόμας, με τον Παναθηναϊκό να θέλει να ξεφύγει αλλά τους διαιτητές να μην το επιτρέπουν. Η Μπαρτσελόνα εκτέλεσε 13 βολές στο πρώτο δεκάλεπτο αφού οι ρέφερι σε κάθε φάση ανακάλυπταν κι από… κάτι νέο, με αποτέλεσμα το 12/13 των Καταλανών να τους κρατήσει στο παιχνίδι και το δεκάλεπτο να τελειώσει 23-20 για το «τριφύλλι». Ο Πιτίνο δοκίμασε αρκετά σχήματα, πάντως, για να περιορίσει τη δράση των Μίροτιτς και Τόμιτς, με τον Βουγιούκα και τον Μπέντιλ να δίνουν βοήθειες αμυντικά, ενώ ο Έλληνας ψηλός είχε αποτελεσματικότητα και στην επίθεση. Το… βιολί με τα συνεχόμενα φάουλ δεν γινόταν να συνεχιστεί όλο το βράδυ για τη Μπαρτσελόνα κι από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό πήρε προβάδισμα και βρέθηκε στο +8, όμως, ο Ντιλέινι ήταν αυτός που «κράτησε» τους Καταλανούς με δύσκολα σουτ στο ματς, ενώ βοήθειες πήρε κι από τον Τόμιτς. Όταν ο Κροάτης έκανε το 40-38, ο Παπαπέτρου εμφανίστηκε επιθετικά και με πέντε προσωπικούς πόντους έστειλε τη διαφορά ξανά στο +7 (45-38) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί στις δυο ρακέτες χάρη στους Γιώργο Παπαγιάννη και Μπεν Μπέντιλ. Οι άμυνες και οι πόντοι των δυο ψηλών, κυρίως το δεύτερου, έφεραν το +11 (59-48), όμως, η Μπαρτσελόνα αντέδρασε με συνεχόμενους πόντους του Μίροτιτς και του Χάνγκα για να φτάσει ξανά στο -4 (59-55) και να καλέσει γρήγορα τάιμ-άουτ ο Πιτίνο. Η «ενεργοποίηση» του Νικ Καλάθη, ωστόσο, έφερε ξανά τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος με τις δυο βολές του Ράις 2’11’ πριν το τέλος του δεκαλέπτου να κάνουν ξανά διψήφια τη διαφορά (67-57). Οι Καταλανοί με Αμπρίνες και Ντιλέινι, ωστόσο, έκαναν σερί 8-0 και έστειλαν τη διαφορά στο καλάθι, με τον Ράις από τη γραμμή να διαμορφώνει το 69-65 και τον Αμπρίνες με λέι απ στην εκπνοή, με υποψία βημάτων, να κάνει το 69-67 που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.

Με το ξεκίνημα του τελευταίο δεκαλέπτου, η Μπαρτσελόνα έκανε ένα γρήγορο 3-0 με τον Ντέιβις και προσπέρασε για πρώτη φορά μπροστά στον αγώνα, αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε με μια «μυθική» ασίστ του Καλάθη για τρομακτικό κάρφωμα του Παπαγιάννη. Εκεί ανέλαβαν ξανά δράση οι ρέφερι, χρεώνοντας δυο συνεχόμενα φάουλ τον αρχηγό των «πράσινων». Η άμυνα, πάντως, βγήκε για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ που πήγε στο +3 (73-70) με τον Παπαπέτρου και στη συνέχεια χρεώθηκε τεχνική ποινή ο Πέσιτς για να κάνει ο Φριντέτ το 74-70. Η Μπαρτσελόνα βρήκε δυο μεγάλα τρίποντα από Ντιλέινι και Αμπρίνες για να περάσει ξανά (74-76) και να καλέσει τάιμ-άουτ ο Ρικ Πιτίνο. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μείνει… ψύχραιμος στην αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα, όμως, σε κάθε επίθεση των Καταλανών υπήρχαν βολές, ενώ Χίγκινς και Μίροτιτς έβαλαν μεγάλα τρίποντα για να φτάσουν οι «μπλαουγκράνα» στο +10 (78-88) περίπου ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Εκεί φάνηκε πως τα πάντα είχαν κριθεί με το τελικό 92-81 της Μπαρτσελόνα να σηματοδοτεί τη 12η ήττα των «πράσινων» στη φετινή Ευρωλίγκα…

Δείτε το φωτορεπορτάζ, τα στατιστικά και τα highlights του αγώνα 

Panathinaikos Athens - FC Barcelona Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 25


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιτίνο: «Πρέπει να γίνουμε σκληροί για να τα καταφέρουμε»

Πιτίνο: «Πρέπει να γίνουμε σκληροί για να τα καταφέρουμε»

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Η βαθμολογική θέση του στην Euroleague (photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Η βαθμολογική θέση του στην Euroleague (photos)

Φριντέτ: «Πρέπει να βελτιωθούμε, κομβικό σημείο τα ριμπάουντ»

Φριντέτ: «Πρέπει να βελτιωθούμε, κομβικό σημείο τα ριμπάουντ»

Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved