Πιτίνο: «Πρέπει να γίνουμε σκληροί για να τα καταφέρουμε»

Πιτίνο: «Πρέπει να γίνουμε σκληροί για να τα καταφέρουμε»

Ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν έβγαλε σκληράδα και έκανε λάθη στα… βασικά του μπάσκετ με αποτέλεσμα να υπερισχύσει το ταλέντο της Μπαρτσελόνα στον αγώνα του ΟΑΚΑ.

Στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε εύκολα λάθη και έδωσε πολλά επιθετικά ριμπάουντ στη Μπαρτσελόνα απέδωσε την ήττα ο Ρικ Πιτίνο. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε για τη γενικότερη εικόνα της ομάδας του, λέγοντας πως χρειάζεται σκληράδα για να καταφέρεις να νικήσεις ομάδες με περισσότερο ταλέντο και «κλειστά» παιχνίδια που κρίνονται στο τελευταίο δίλεπτο. Ο Αμερικανός προπονητής υπογράμμισε πως οι «πράσινοι» θέλουν τέσσερις νίκες για τα playoffs και πως αν δεν βγάλει μαχητικότητα και σκληράδα δεν θα τα καταφέρει.

«Ήταν απογοητευτική ήττα γιατί 6'25'' πριν το τέλος ήμασταν στο +4. Για άλλη μια φορά ένα μπλακ-άουτ μας κόστισε μια νίκη αυτή τη χρονιά. Οδηγηθήκαμε στο τέλος στο να μην κάνουμε βασικά πράγματα, όπως το μπλοκ-άουτ, δεχθήκαμε ένα κρίσιμο τρίποντο. Κάναμε κακά φάουλ γιατί δεν κάναμε τα σωστά μπλοκ-άουτ για να πάρουμε τη μπάλα. Υπερίσχυσε η καλύτερη ομάδα, γιατί τους επιτρέψαμε να παίξουν πιο δυνατά και να βγάλουν περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι τους», είπε αρχικά ο Ρικ Πιτίνο.

Σε ερώτηση για το αν είδε κάποια βελτίωση, σχολίασε: «Χάσαμε τρία παιχνίδια γιατί έχουμε αδυναμία στο ριμπάουντ, τρία παιχνίδια γιατί δεν κάναμε μπλοκ-άουτ και τους δώσαμε δεύτερη ευκαιρία ενώ είχαμε παίξει καλή άμυνα. Το να κερδίζεις κλειστά παιχνίδια έρχεται όταν δεν κάνεις λάθη και μαζεύεις τα ριμπάουντ. Εμείς κάναμε 15 λάθη και δώσαμε 15 επιθετικά ριμπάουντ, η ομάδα δεν έχει τόσο ταλέντο για να κερδίζει με αυτούς τους αριθμούς. Στα δύσκολα ματς που κρίνονται στα τελευταία λεπτά, θα πρέπει να τα αποφεύγεις αυτά. Σίγουρα δεν έχουμε τη σωματική σκληράδα που χρειάζεται, δεν "χτυπάμε" τον αντίπαλο, δεν πάμε στη σωματική επαφή για να τον βγάλουμε έξω από τη ρακέτα. Αν θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να ελέγχουμε εμείς τη μοίρα μας απέναντι σε τέτοιες ομάδες, θα πρέπει να γίνουμε σκληροί. Να παλεύουμε σαν σκυλιά στο γήπεδο. Δεν επιτρέπεται να κάνεις 15 λάθη και να μην κάνεις μπλοκ-άουτ όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα σαν τη Μπαρτσελόνα».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Κοιτάζοντας το πρόγραμμα, θέλουμε τουλάχιστον τέσσερις νίκες για να περάσουμε στα playoffs. Εύκολο παιχνίδι στο πρόγραμμα δεν υπάρχει, για τους φιλάθλους μπορεί να υπάρχουν. Αν δεν κάνουμε τα βασικά και δεν περιορίσουμε τα λάθη μας, δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανένα παιχνίδι. Σήμερα χάσαμε ένα παιχνίδι εντός έδρας, κάτι που δεν πρέπει να γίνεται όταν θέλεις τις νίκες για να φτάσεις στα playoffs. Έχουμε τρία παιχνίδια στην έδρα μας και έξι εκτός. Αν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει, τα βασικά, δεν θα τα καταφέρουμε. Αν κάνουμε αυτό που πρέπει, θα είμαστε στα playoffs».

Αναφορικά με το αν υπάρχει ένας τύπος παίκτη να δώσει όσα χρειάζεται η ομάδα, απάντησε: «Πιστεύω πως αυτή η ομάδα στήθηκε με το επιθετικό ταλέντο της, είναι μια φινετσάτη ομάδα. Μια τέτοια ομάδα δεν μπορεί να κάνει λάθη. Πρέπει να σουτάρει καλά, να πασάρει καλά αλλά να μην κάνει λάθη. Αυτό έγινε σήμερα για ένα ημίχρονο. Όταν τα παιχνίδια κρίνονται στο τέλος, όμως, εκεί σε κάθε επίπεδο μετράει η σωματική σκληράδα. Αυτό εμείς δεν το έχουμε. Αυτά τα παιχνίδια εκεί κρίνονται. Έχουμε καλούς παίκτες, έπαιξαν καλά, κάναμε  ένα καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν είχαμε σκληράδα. Στα τελευταία τέσσερα λεπτά, το ταλέντο του αντιπάλου ήταν αυτό που μας προσπέρασε».

Ο Πιτίνο πρόσθεσε ακόμα ότι: «Οι παίκτες βελτιώνονται, ο Παπαγιάννης βελτιώνεται ακόμα και ο Ίαν έχει βελτιωθεί και σωματικά. Αν δεν είσαι όμως σκληρός για να σταματήσεις τις περιστροφές του αντιπάλου και να δίνεις δεύτερες ευκαιρίες, είναι μαχαιριά. Είσαι στο +4, προηγείσαι και δεν παίρνεις τα ριμπάουντ, ο παίκτης που δεν κάνει το μπλοκ-άουτ, δίνει τρίποντο. Μετά δώσαμε κι άλλο τρίποντο χωρίς λόγο, μετά ένας ακόμα παίκτης πολύ έμπειρος δεν κάνει μπλοκ-άουτ και σκόραραν ξανά. Δεν μπορείς να νικήσεις έτσι, χρειάζεσαι σκληράδα. Χωρίς αυτά δεν μπορείς να νικήσεις. Θα πρέπει να το κάνεις αυτό απέναντι σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας και η Μακάμπι. Πρέπει να είσαι μαχητής, να νιώθεις... σκύλος για να κερδίσεις τέτοια ματς. Στο τέταρτο δεκάλεπτο που υπερισχύει η σκληράδα, εμείς πετύχαμε 12 πόντους και ο αντίπαλος 25. Εκεί υπερίσχυσε το ταλέντο της Μπαρτσελόνα».

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός τεχνικός ανέφερε ακόμα πως: «Πήραμε δυο κακά τρίποντα σε όλο το παιχνίδι, αλλά συνολικά είχαμε 6/28. Δεν μπορείς να κερδίσεις πολλά τέτοια παιχνίδια με 6/28 τρίποντα. Στο πρώτο ημίχρονο κρατήσαμε τη Μπαρτσελόνα σε χαμηλό ποσοστό, σούταρε κοντά στο 16%. Αν έχουμε λιγότερα από 10 λάθη και έχουμε μοιρασμένα τα ριμπάουντ, μπορούμε να κερδίσουμε. Αν κάνουμε 15 λάθη και δίνουμε 15 επιθετικά, δεν έχουμε καμία πιθανότητα να κερδίσουμε. Ομάδες σαν τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο πέντε εναντίον πέντε ίσως να μπορείς να τις κοντράρεις. Συνολικά όμως όταν είναι δέκα εναντίον δέκα θα υπερισχύσουν. Έχουν δυνατό πάγκο, έχουν ψηλούς και δυνατούς παίκτες σε κάθε θέση. Είναι πολύ δύσκολο να τις νικήσεις και να ανταπεξέλθεις στις συνθήκες του αγώνα».

Τέλος, σε ερώτηση για τον Μπέντιλ που έδειξε καλά στοιχεία, απάντησε: «Μου αρέσει ο Μπέντιλ σαν παίκτης. Είναι ο πιο φίσικαλ παίκτης μας. Δεν είναι τόσο καλός στο ποστ, αλλά έχει σκληράδα και δύναμη, μου αρέσει αυτό, πάει στην επαφή και βγάζει ενέργεια. Ο Ντεσόν Τόμας είναι καλύτερος επιθετικά, αλλά μου αρέσει ο Μπεν, είναι ένας από τους παίκτες που μπορούν να παίξουν έτσι. Ο Μπεν, ο Παπαγιάννης, ο Ίαν φτιάχνει το κορμί του πλέον. Δεν θα πω κάτι κακό για παίκτη μου δημόσια ποτέ, ποτέ δεν θα κάνω κριτική. Μπορεί πίσω από κλειστές πόρτες. Στην Αμερική το καλοκαίρι είναι αυτό που φτιάχνουμε το κορμί μας για να είναι έτοιμο στη σεζόν. Εδώ το κάνουμε αντίθετα, προσπαθούμε μέσα στη σεζόν να φτιάξουμε το κορμί μας. Μια από τις αλλαγές που θα έκανα αν ήμουν εδώ, είναι πως τα καλοκαίρια δεν είναι για τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη. Είναι για να φέρνεις το σώμα σου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Εμείς σπαταλάμε χρόνο τώρα για να φέρουμε τα σώματα στην καλύτερή τους δυνατή κατάσταση, αλλά είναι Φεβρουάριος. Είναι αδιανόητο για εμένα να έχουμε παίκτες με πάνω από 12% σωματικό λίπος και να μπορούν να παίξουν».



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved