Βουίζει όλη η Ευρώπη για την διάσπαση της Euroleague!

Βουίζει όλη η Ευρώπη για την διάσπαση της Euroleague!

Θέμα στο ισπανικό Μέσο «Liberta Digital»  έγινε η κόντρα του Παναθηναϊκού με την διοργανώτρια και τον Εκτελεστικό της Διευθυντή, Τζόρντι Μπερτομέου καθώς και η πρόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να πάρει την ομάδα και να φύγει από τη Euroleague.

Όπως σας αναφέραμε και νωρίτερα, το ισπανικό μέσο «Libertad Digital» έκανε αναλυτικό αφιέρωμα έκανε , η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στην κόντρα του Παναθηναϊκού με τη Euroleague, τα σημεία τριβής των δύο πλευρών, την πρόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να πάρει την ομάδα και να φύγει από τη διοργάνωση για να συμμετάσχει στο FIBA Champions League, καθώς επίσης και το ντόμινο προβλημάτων που θα δημιουργήσει μία τέτοια εξέλιξη γενικότερα στη διοργάνωση. Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στο ισχυρό brand του Παναθηναϊκού, στα οικονομικά και αγωνιστικά ζητήματα που θέτει με πυρήνα την «έλλειψη διαφάνειας» και τις «φωνές κατά της διαιτησίας που όλο και πληθαίνουν», επισημαίνοντας όλα όσα θα προκαλέσει η αποχώρηση του Παναθηναϊκού και τονίζοντας ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος «δεν μπλοφάρει!».

Διαβάστε ολόκληρο το εκτενές αφιέρωμα:      

«Υποβόσκει το τελεσίγραφο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη Euroleague, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ώστε ο έξι φορές Πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός να συμμετάσχει την επόμενη σεζόν στο FIBA Champions League, μία εξέλιξη που, εν μέσω σχίσματος για τον έλεγχο του ευρωπαϊκού μπάσκετ ανάμεσα σε Euroleague και FIBA θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σοβαρό πρόβλημα για τη σοβαρότητα του μπάσκετ στη Γηραιά ήπειρο».

Είναι διάφοροι οι λόγου που έχουν προκαλέσει τον τεράστιο θυμό των Ελλήνων με την ανώτατη διοίκηση της Euroleague, της οποίας ηγείται ο Τζόρντι Μπερτομέου, του οποίου ζήτησε την αποχώρηση ως διαχειριστεί της διοργάνωσης ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο πρόσφατο ραντεβού της Μαδρίτης. Έτσι, από πηγές κοντά στη διοίκηση της ομάδας των «πρασίνων» η Libertad Digital γνωρίζει ότι τα βασικότερη καταγγελία των Ελλήνων σχετικά με τη διοίκηση της Euroleague έγκειται σε δύο βασικό λόγους, έναν οικονομικό και έναν αθλητικό. Στο οικονομικό κομμάτι, στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι υπάρχει έλλειψη οικονομικής διαφάνειας και απόκρυψη πληροφοριών στις ομάδες την ώρα που στο παρκέ, στην Αθήνα διαμαρτύρονται για “περίεργες διαιτησίες για τις οποίες όχι μόνο διαμαρτυρόμαστε, αλλά κατά τη διάρκεια των play offs έχουμε δει πολλές καταγγελίες από διαφορετικές ομάδες και προπονητές».

Μια κατάσταση που οδηγεί στην επιβεβαίωση από την ελληνική πρωτεύουσα ότι το διοικητικό συμβούλιο των ιδιοκτητών της Euroleague δεν είναι αρραγές και στην πραγματικότητα παρουσιάζει πολλά ρήγματα. Η θέση του Παναθηναϊκού, αναμφισβήτητα ενός από τους ισχυρότερους συλλόγους και με τη μεγαλύτερη παράδοση στην Ευρώπη, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
Γνωρίζοντας το ειδικό βάρος τους στο σύγχρονο μπάσκετ, είναι πρόθυμοι να τεντώσουν το σκοινί. Έτσι, οι πηγές που συμβουλεύτηκαν οι LD λένε ότι αν ο Παναθηναϊκός εγκαταλείψει τη Euroleague θα δημιουργηθούν τεράστια ζητήματα αξιοπιστίας τα οποία με τη σειρά τους θα προκαλέσουν αλυσιδωτή αντίδραση από τους χορηγούς ή και από άλλους συλλόγους, ενώ δείχνουν πιθανή έξοδο περισσότερων ομάδων που λένε ότι «η πόρτα εξόδου έχει ανοίξει και όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό».
Στην ίδια κατεύθυνση, Η διοργάνωση, εν όψει αναζήτησης χορηγών, χρειάζεται να έχει εξαιρετικo brand name, κάτι που θα καταστεί ανέφικτο αν εξακολουθήσουν να υπάρχουν φωνές ενάντια στη διαιτησία, αν το οικονομικό κομμάτι παραμείνει στα σκοτάδια και αν μια ομάδα σαν τον ΠΑΟ βγει από τη διοργάνωση.
Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι η ελληνική ομάδα υπέγραψε 10ετές συμβόλαιο με τη Euroleague το 2016/17, το οποίο τής χορήγησε “Άδεια Α”, με την εγγύηση της συμμετοχής στη διοργάνωση. Παρ’ όλα αυτά, οι φωνές που εξέλαβε η LD και το ηχηρό μήνυμα στο ΟΑΚΑ ήταν ότι: «Ο Παναθηναϊκός δεν μπλοφάρει. Σχεδιάζουμε να φύγουμε από τη διοργάνωση».

 

Capture

Πηγή: Leoforos.gr



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved