ΠΑΟΚ-Άρης 75-64: Με «σφραγίδα» Τσαλμπούρη, το «ντεμπούτο» Λυκογιάννη

ΠΑΟΚ-Άρης 75-64: Με «σφραγίδα» Τσαλμπούρη, το «ντεμπούτο» Λυκογιάννη

Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη παρουσία του Άρη Λυκογιάννη στον πάγκο της ομάδας πήρε τη νίκη (75-64) στο ντέρμπι με τον Άρη, με τον Γιώργο Τσαλμπούρη να πραγματοποιεί μεγάλη εμφάνιση

Πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση ο Γιώργος Τσαλμπούρης οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη νίκη (75-64) επί του Άρη στην PAOK Sports Arena, στο «ντεμπούτο» του Άρη Λυκογιάννη στον πάγκο της ομάδας.

Ο πάουερ φόργουορντ του «δικεφάλου» ήταν συγκλονιστικός (είχε 22 πόντους) και εκείνος που σάλπισε την αντεπίθεση για τους γηπεδούχους στο τέλος της πρώτης περιόδου, προκειμένου να πάρουν τον έλεγχο και να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Άρης μπήκε καλύτερα και με μεγαλύτερη επιθυμία για τη νίκη, κάτι που αποτυπώθηκε και στο σκορ, με τους «κίτρινους» να έχουν το προβάδισμα (17-24 στο 8’) και τον Κουίντον ΝτεΚόζι να σηκώνει το επιθετικό βάρος.

Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ έδειχνε αιφνιδιασμένος, αλλά ο Γιώργος Τσαλμπούρης ήταν εκείνος που ηγήθηκε στην ανατροπή του σκηνικού από τον ΠΑΟΚ. Ο πάουερ φόργουορντ του «δικεφάλου» τελείωσε τις φάσεις που πήρε και ήταν ο βασικός συντελεστής του 10-0 που «έτρεξαν» οι γηπεδούχοι και πήραν τον έλεγχο στο τέλος της πρώτης περιόδου (27-24 στο 10’) με τρίποντο του Νώντα Παπαντωνίου στην λήξη του χρόνου.

Στην δεύτερη περίοδο, ο Γιώργος Τσαλμπούρης συνέχισε να είναι… συνδεδεμένος με το καλάθι και επέτρεψε στην ομάδα του να «χτίσει» μια διαφορά ασφαλείας (39-26 στο 14’) με τον Μήτρου-Λονγκ να αποτελεί τον… άσο στο μανίκι του Άρη Λυκογιάννη.

Ο Άρης δεν είχε εναλλακτικό πλάνο παρά τις συνεχείς εναλλαγές σχημάτων από τον Σάββα Καμπερίδη. Ο ΝτεΚόζι αποτελούσε την μοναδική λύση για τους «κίτρινους», καθώς ο Μάριο Τσάλμερς που ήταν σε καλή κατάσταση φορτώθηκε γρήγορα με τρία και τέσσερα φάουλ και εκεί τελείωσαν όλα για τους φιλοξενούμενους.

Η διαφορά διατηρήθηκε στο +12 (47-35) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Γιώργο Τσαλμπούρη να έχει προλάβει σε 9 λεπτά να έχει σημειώσει 15 πόντους, ως ο πιο επιδραστικός παίκτης του ΠΑΟΚ!

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε καθόλου καθώς ο ΠΑΟΚ με πίεση στην άμυνα και καλή κυκλοφορία της μπάλας βρήκε επιθετικά άλλη μια λύση στο πρόσωπο του Μάλκολμ Γκρίφιν και η διαφορά έφτασε στο +15 (54-39 στο 25’). Ο Καμπερίδης προσπάθησε να πιέσει περισσότερο αμυντικά, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς στερούνταν λύσεων, αφού οι γκαρντ του βρέθηκαν σε πολύ κακή ημέρα.

Ο ΠΑΟΚ το αξιοποίησε (63-46 στο 30’) διατηρώντας μια απόσταση… ασφαλείας από τον αντίπαλο του από τον οποίο διασώθηκε στο δεύτερο μέρος ο Κουζέλογλου, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό και η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε μια τυπική διαδικασία. Οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο (71-60 στο 37’) και έφτασαν στη νίκη στο «ντεμπούτο» του Άρη Λυκογιάννη…

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Σώμος, Πιτσίλκας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-24, 47-35, 63-46, 75-64.



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved