Πρέλεβιτς: «Εξυγίανση και επενδυτή για τον ΠΑΟΚ»
SHARE

Πρέλεβιτς: «Εξυγίανση και επενδυτή για τον ΠΑΟΚ»

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς υποστήριξε πως η νέα χρονιά θέλει να τον βρει σε έναν ΠΑΟΚ απαγκιστρωμένο από τα προβλήματα του παρελθόντος.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε στην εφημερίδα «Goal» και τόνισε πως ο «δικέφαλος του βορρά» δίνει καθημερινά μάχη για να επιβιώσει. Παράλληλα, ο Μπάνε Πρέλεβιτς μίλησε και για το αγωνιστικό κομμάτι και τη νίκη επί του Άρη.

Αποσπάσματα των όσων είπε ο Πρέλεβιτς:

Για την εξυγίανση που θέλει να κάνει στον ΠΑΟΚ και το αν έχει αποτελέσματα:

«Εφαρμόζουμε μια πολιτική που δεν είναι εύκολη, που προκαλεί αντιδράσεις, ιδίως όταν τα αγωνιστικά αποτελέσματα δεν είναι καλά. Εκεί οι πιέσεις πολλές φορές γίνονται αφόρητες. Λες κι εμείς ή εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να έχουμε όσο δυνατόν πιο μεγάλο και ποιοτικό ράστερ. Μα, πώς θα γίνει αυτό όταν ο ΠΑΟΚ χρωστάει παντού; Χρειάζεται αλλαγή φιλοσοφίας, αλλαγή νοοτροπίας. Όλων, παραγόντων, φιλάθλων, δημοσιογράφων, υπαλλήλων, παικτών, προπονητών. Δεν μπορεί να ζητάς αυτό που δεν μπορείς να αποκτήσεις. Εκτός κι αν κόβουμε 2.000 εισιτήρια σε κάθε ματς. Τότε ναι, μπορούμε να ευκολότερα να παίρνουμε κάποιες αποφάσεις. Κερδίσαμε τον Άρη, θα μπορούσαμε και να έχουμε χάσει. Έτσι είναι το μπάσκετ, τη μια χάνεις, την άλλη κερδίζεις. Σε αυτή τη φάση, όμως, ο ΠΑΟΚ δίνει έναν αγώνα επιβίωσης. Πρέπει να φροντίσουμε ώστε ο ΠΑΟΚ να υπάρχει και στο μέλλον».

Για τη νίκη επί του Άρη:

«Την είχαμε ανάγκη κι έγινε και ματσάρα. Θα μπορούσαμε και να 'χουμε χάσει. Το αγωνιστικό θα βρει τον δρόμο του, η ομάδα πιστεύω πως είναι καλή, το θέμα για μένα είναι να υπάρχει ομάδα και στο μέλλον».

Για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ:

«Ο ΕΣΑΚΕ είναι η Ενωση Σωματείων της ΑΙ, όμως όσο οι δυο μεγάλες ομάδες, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, δεν ασχολούνται δύσκολα μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα. Τι να λέμε; Πέρασαν 10 αγωνιστικές και δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ από τα τηλεοπτικά. Κάναμε μια συζήτηση για τη φανέλα με τον ΟΠΑΠ κι ακόμη περιμένουμε. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;».

Για τη βία στα ελληνικά γήπεδα:

«Ο φανατισμός πληρώνεται ακριβά, σου μειώνει τα ήδη ανύπαρκτα έσοδα, δεν υπάρχει πολυτέλεια άλλης αιμορραγίας και γι' αυτό θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να απομονώσουμε τέτοιες συμπεριφορές».

Για την κατάσταση στην Ελλάδα γενικά:

«Από το 1988 που βρίσκομαι στην Ελλάδα είναι η πρώτη φορά που περπατάω στον δρόμο και βλέπω θλίψη, άκεφα πρόσωπα. Σκέφτομαι και αισθάνομαι πλέον τυχερός που έπαιξα μπάσκετ σε εκείνες τις καλές από όλες τις απόψεις εποχές. Εκείνη ήταν μια άλλη Ελλάδα. Το πρωτάθλημα σε επίπεδο ανταγωνισμού ομάδων δεν είναι κακό, απλώς είναι απαξιωμένο εξαιτίας της έλλειψης εσόδων».

Η ευχή του για το 2012 που έρχεται σε λίγες μέρες:

«Δυο πράγματα θα ευχηθώ σε ό,τι αφορά τον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Η πρώτη είναι το 2012 να φέρει την εφαρμογή της πραγματικής εξυγίανσης την οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει ως διοίκηση και το δεύτερο ο νέος χρόνος να φέρει το συντομότερο δυνατό έναν νέο ιδιοκτήτη. Η δική μας ευθύνη πλέον είναι να μη δημιουργήσουμε νέα χρέη, να φροντίσουμε στο μέτρο του δυνατού να πληρώνονται παλιές οφειλές και να δημιουργήσουμε νέες πηγές εσόδων».

«Σφήνα» ΠΑΟΚ για Μασούρα
«Σφήνα» ΠΑΟΚ για Μασούρα
Η ώρα του Λάνγκφορντ!
Η ώρα του Λάνγκφορντ!
Ολυμπιακός-Ρεάλ: Αυτοί θα «σφυρίξουν» στο ΣΕΦ
Ολυμπιακός-Ρεάλ: Αυτοί θα «σφυρίξουν» στο ΣΕΦ
Πόσους πόντους θα πετύχει απόψε ο Παπαπέτρου;
Πόσους πόντους θα πετύχει απόψε ο Παπαπέτρου;


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies