Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός 66-64

Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός 66-64

 Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 66-64 από την Αρμάνι Μιλάνο με τον εξαιρετικό Δημήτρη Διαμαντίδη να είναι ο.. μοιραίος του αγώνα για τους «πράσινους»

Σε ένα… αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό στο «Παλαντέζιο» οι «πράσινοι» δεν τα κατάφεραν και ηττήθηκαν από την Αρμάνι Μιλάνο με 66-64. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο πολύ καλός Δημήτρης Διαμαντίδης έχασε την ευκαιρία είτε να «καθαρίσει» το ματς, είτε να το στείλει στην παράταση. Οι «πράσινοι» πλήρωσαν πολύ ακριβά τα 21 λάθη τους, αλλά και το… ξύλο των Ιταλών το οποίο οι διαιτητές το άφησαν ατιμώρητο.
Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι, μιας και οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδειχναν να μην έχουν την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση. Κάτι που φαίνεται να ήταν στο… πλάνο των Ιταλών, αφού ο Χάκετ από το τζάμπολ του αγώνα προκαλούσε συνεχώς τον Διαμαντίδη. Στο πρώτο πεντάλεπτο και με το σκορ στο 6-6, στο παρκέ πέρασε ο Εστέμπαν Μπατίστα (τελευταία εμφάνισή του στο Παναθηναϊκός-ΚΑΟΔ στις 23/11) κάνοντας την επανεμφάνισή του και να προσπαθεί να βρει ρυθμό. Η Αρμάνι προσπάθησε να ανοίξει τον ρυθμό του αγώνα και τα κατάφερε, αφού προηγήθηκε με 13-8 ύστερα από καλάθι του Τζεντίλε και 1:26 πριν από το τέλος του δεκαλέπτου… έσπασε ένα κομμάτι του παρκέ του γηπέδου με το ματς να διακόπτεται για περίπου 15 λεπτά. Με την επανέναρξη του αγώνα ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μειώσει την διαφορά, 15-11 με τρίποντο του Σλότερ, αλλά ο Ράγκλαντ απάντησε άμεσα και με το ίδιο νόμισμα, διευρύνοντας την διαφορά στους 7 πόντους, 18-11.

Τον έλεγχο οι Ιταλοί

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ιβάνοβιτς έριξε στη «μάχη» τον Γιάνις Μπλους ο οποίος με δύο συνεχόμενο τρίποντα από το ίδιο σημείωσε μείωσε σε 18-17 και ανάγκασε τον Λούκα Μπάνκι να καλέσει σε τάιμ άουτ. Η συνέχεια, όμως. δεν ήταν καθόλου καλή για τους «πράσινους» οι οποίοι από τη μία δεν έβρισκαν σωστές λύσεις στην επίθεση, ενώ και στην άμυνα οι περιστροφές του Παναθηναϊκού δημιουργούσαν κενά. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προηγηθούν οι Ιταλοί με 26-19 στο 16΄, ενώ την ίδια ώρα ο Χάκετ συνέχιζε να προκαλεί, με τους διαιτητές να κλείνουν τα μάτια τους ξανά. Τα λάθη καλά.. κρατούσαν για τον Παναθηναϊκό, με τους Ιταλούς να βρίσκουν δύο πολύ εύκολα καλάθια από Χάκετ και Κλέιζα και την διαφορά να πηγαίνει στους 9 πόντους, 30-21, με τους «πράσινους» να φτάνουν στον απίστευτο αριθμό των 9 λαθών.

Μόνο ξύλο οι Ιταλοί

Οι «πράσινοι» στα τελευταία λεπτά «έσφιξαν» την άμυνά τους και ανταπεξήλθαν στο πολύ σκληρό παιχνίδι των Ιταλών. Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι είχα ξεπεράσει κατά πολύ το όριο του φάουλ σε κάθε επαφή, αλλά οι διαιτητές τους το επέτρεπαν. Παρ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα μείωσε σε 30-28, αλλά ο Χάκετ με καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο πήγε τη διαφορά στους 4, 32-28

Τα έβαλε και το… γύρισε

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο ημίχρονο και χωρίς να χάσει χρόνο, ύστερα από καλάθι του Διαμαντίδη και τρίποντο του Φώτση πέρασε μπροστά στο σκορ με 33-32. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση μέσα από την ρακέτα, με πρωταγωνιστή τον Σάμιουελς, ενώ για τον Παναθηναϊκό ανέβαζε συνεχώς απόδοση ο Δημήτρης Διαμαντίδης που με σουτ τριών πόντων έφερε το ματς στα ίσια, 38-38. Ο Σάμιουελς συνέχιζε να δίνει λύσεις και μάλιστα αυτή τη φορά με τρίποντο, 41-38. Την ίδια ώρα ο Μπατίστα έκανε ένα ακόμα λάθος δίνοντας και πάλι την κατοχή τους Ιταλούς. Η ζωή των «πράσινων» γινόταν ακόμα πιο δύσκολη με τον Μος να πετυχαίνει ένα ακόμα τρίποντο και να κάνει το 44-38. Διαμαντίδης και Φώτσης παίρνουν… φωτιά από το τρίποντο, 45-46, ενώ το κρεσέντο έξω από τα 6.75 συνεχίζουν οι Χάκετ και Σλότερ με το σκορ να γίνεται 48-49 στο 28’ και την τρίτη περίοδο να λήγει με 52-51 για την Αρμάνι.

Έχασε το ματς μέσα από τα χέρια του

Από την πρώτη κιόλας φάση της τελευταίας περιόδου η Αρμάνι πήρε… ψυχολογία με το γκολ-φάουλ του Χάκετ, 55-51, αλλά με πολύ ωραίο κάρφωμα του Γκιστ και τρίποντο από τον εξαιρετικό Δημήτρη Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα με 55-56. Οι παίκτες του Μπάνκο απάντησαν και με σερί 5-0 πήραν και πάλι το προβάδισμα με 60-55 και τον Παναθηναϊκό να φτάνει τα 20 λάθη. Οι άσχημες επιθετικές επιλογές, όχι μόνο δε βοηθούσαν τους παίκτες του Ιβάνοβιτς, αλλά έδιναν την δυνατότητα στην Αρμάνι να βγάλει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και να προηγηθεί με 62-56 στο 37’. Ο Μπλουμς έδωσε τη λύση που έψαχνε ο Παναθηναϊκός, 62-59, αλλά ο Χάκετ απάντησε άμεσα, 65-59. Ο Λετονός συνέχισε το… σόου του και έκανε το 65-62 στην επόμενη φάση, ενώ ο Ράιτ με 2/2 βολές μείωσε στον πόντο, 65-64 με 1:40 πριν το τέλος. Οι «πράσινοι» έβγαλαν και την άμυνα που ακολούθησε, με τον Ράιτ στα 45 δεύτερα να χάνει.. τετ α τετ. Στα 24 δευτερόλεπτα ο Μέλι από τη γραμμή των βολών έκανε το 66-64 αλλά ο Διαμαντίδης δε μπόρεσε να εκδηλώσει επίθεση, με τη μπάλα όμως να μένει σε «πράσινα» χέρια και χρόνο 1 δευτερόλεπτο και 3 δέκατα. Στα 7 δέκατα ο αρχηγός του Παναθηναϊκού από τη γραμμή έχασε την ευκαιρία να στείλει το ματς στη παράταση.

Δεκάλεπτα: 18-11, 32-28, 52-51, 66-64

Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): Ράγκλαντ 7(1), Μπρουκς 6, Τζεντίλε 9, Τζίλι, Τσερέλα 2, Μέλι 4(1), Μίτσαμ, Κλέιζα 2, Τζέιμς 4, Χάκετ 21(3), Σάμιουελς 8, Μος 3(1)

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς):Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 17(3), Γιάνκοβιτς, Φώτσης 6(2), Παππάς, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 12(2), Γκιστ 8, Μπατίστα 4, Μπλουμς 13(4), Ράιτ 2

Θυμηθείτε στο LIVE Chat του Onsports την εξέλιξη του αγώνα.

Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός 66-64

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/5489c9488b6abb4821a39dee?theme=onsports|600|700{/iframe}


Λιονέλ Μέσι: Οδήγησε με οργια στην ανατροπή την Ίντερ Μαϊάμι - Συνεχίζει στην κορυφή (video)
Λιονέλ Μέσι: Οδήγησε με οργια στην ανατροπή την Ίντερ Μαϊάμι - Συνεχίζει στην κορυφή (video)
Formula 1: Στοχεύει στον κορυφαίο η Mercedes!
Formula 1: Στοχεύει στον κορυφαίο η Mercedes!
NBA: Πήραν πίσω το πλεονέκτημα οι Σέλτικς, αντίδραση από Λέικερς - Οι Θάντερ ετοιμάζουν «σκούπα»
NBA: Πήραν πίσω το πλεονέκτημα οι Σέλτικς, αντίδραση από Λέικερς - Οι Θάντερ ετοιμάζουν «σκούπα»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (28/04) - «Τίτλος για έναν» στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (28/04) - «Τίτλος για έναν» στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved