Τα φαβορί κυριαρχούν στο ράλι Dakar
Volkswagen και KTM μένουν στην κορυφή του 33ου ράλι Dakar ενώ εγκατέλειψε την προσπάθεια ο Βασίλης Ορφανός.
ρώτη νίκη σε ειδική διαδρομή για τον Ντε Βιλιέρ (VW) 3η για τον Μάρκ Κομά (KTM) ενώ ο Νάσερ Αλ Ατίγια μένει πρώτος στη γενική κατάταξη. Οι 228 συμμετέχοντες ξεκίνησαν από το Copiapo της Χιλής πριν την ανατολή του ήλιου, για να κάνουν το πέρασμα από τις Άνδεις (μια Απλή Διαδρομή άνω των 500 χιλιομέτρων), να επιστρέψουν στην Αργεντινή και να αγωνιστούν στην Ειδική Διαδρομή 176 χιλιομέτρων προς το νέο καταυλισμό, στην πόλη Chilecito.
Ταχύτερος της Ειδικής, για πρώτη φορά φέτος, ήταν ο Ζινιέλ Ντε Βιλιέρ (VW), εμπρός από τις δύο BMW X3 CC των Κριστόφ Χόλοβιτς και Στεφάν Πετερανσέλ. Ο Νάσερ Αλ Ατίγια μετά από ένα λάθος πλοήγησης, σημείωσε τον πέμπτο χρόνο της ημέρας. Παρά το λάθος του παραμένει πρώτος στη γενική και πλησιάζει στην πρώτη νίκη της καριέρας του. Ο Μαρκ Κομά (ΚΤΜ) ήταν πρώτος στην ειδική αλλά και στη γενική κατάταξη όταν ο συναθλητής του Σιρίλ Ντεσπρέ κόλλησε στην κοίτη ενός ποταμού.
Σχετικά με την ελληνική συμμετοχή, του Βασίλη Ορφανού, έχει γίνει γνωστό ότι ο 37χρονος εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στο ηλεκτρικό κύκλωμα της Aprilia και ότι του τοποθετήθηκε ορός για την αναπλήρωση των υγρών του, πριν μεταφερθεί με ελικόπτερο στον καταυλισμό.
jC1py3uPx0I&feature