Τριπλή επιτυχία Dunlop στο Road America

Τριπλή επιτυχία Dunlop στο Road America

Νίκες στο Nurburgring και το Αμερικανικό Le Mans Series σε διαφορετικές κατηγορίες αυτοκινήτων για την επιτυχημένη εταιρεία ελαστικών.

Η Dunlop γιορτάζει ένα ιδιαίτερα επιτυχές σαββατοκύριακο στην εξαιρετικά ανταγωνιστική διοργάνωση του American Le Mans Series (ALMS). Για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ένα αυτοκίνητο της υποστηριζόμενης από την Dunlop ομάδας ΒΜW Team RLL M3, κέρδισε τον τετράωρο αγώνα Road America. Ήταν μια τριπλή νίκη για αυτό το Σαββατοκύριακο, δεδομένου ότι είχαν προηγηθεί αγώνες στους οποίους τα αυτοκίνητα που κατέκτησαν τις νίκες στις κατηγορίες Πρωτοτύπων LMP1 και LMP2 αντίστοιχα, χρησιμοποιούσαν ελαστικά Dunlop.

Μετά από 4 ώρες έντονου συναγωνισμού, οι Μπιλ Όμπερλιν και Γιόργκ Μίλερ, κατέκτησαν τη νίκη στην κατηγορία GT με μια BMW M3 GT, τερματίζοντας ακριβώς 2,63 δευτερόλεπτα μπροστά από μια Porsche που ήρθε δεύτερη, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να κάνουν μια επιπλέον απρογραμμάτιστη στάση για να σφίξουν ένα χαλαρό τροχό. Με δύο νίκες και τέσσερις επιπλέον θέσεις στο βάθρο για τους πρώτους επτά αγώνες της νέας σεζόν, η BMW βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην κατηγορία των Κατασκευαστών GT.

Στην κατηγορία LMP1, οι Κρις Ντάϊσον και Γκάϊ Σμιθ κέρδισαν τερματίζοντας ακριβώς 0,112 δευτερόλεπτα μπροστά από μια Dunlop Lola-Mazda. Επρόκειτο για ένα απίστευτο φώτο-φίνις μετά από 4 ώρες αγώνα. Στην κατηγορία LMP2 ήταν η έβδομη νίκη μέσα σε 7 αγώνες φέτος για τα αυτοκίνητα που ήταν εξοπλισμένα με ελαστικά Dunlop. Οι Μάρτιν Πλάουμαν κααι Ντ. Χαϊνεμάϊερ- Χάνσον, έδειχναν να διαχειρίζονται καλύτερα τις στροφές της πίστας με το πρωτότυπο Morgan- Nissan της LMP2 που οδηγούσαν, σε σχέση με κάποια από τα δυνατότερα πρωτότυπα της «μεγάλης» LMP1 κατηγορίας.

Η επιτυχία της Dunlop στο Road America είναι μια απτή απόδειξη πως η συνεχής ανάπτυξη και η έρευνα, έχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Η Dunlop απασχολεί πάνω από 200 επιστήμονες στο Τεχνικό Κέντρο που διαθέτει στο Βirmingham της Αγγλίας, για να εξελίσσουν ελαστικά για ένα ευρύ φάσμα αγώνων, τόσο στους τέσσερις όσο και στους δύο τροχούς. Αν και η Dunlop είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών σε πολλά από αυτά τα πρωταθλήματα, εξακολουθεί να αποτελεί ένα ανοικτό ανταγωνισμό με τους άλλους κατασκευαστές που οδηγούν τις εξελίξεις στον τομέα της ανάπτυξης ελαστικών αυτοκινήτου.

Αυτή τη χρονιά, οι ομάδες των συνεργατών της Dunlop έχουν κερδίσει στον ανοικτό ανταγωνισμό της κατηγορίες LMP1, LMP2 και GT. Αυτή η επιτυχία εκτείνεται σε μια σειρά διαφόρων, εξαιρετικά ανταγωνιστικών αγώνων, συμπεριλαμβανομένων των Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Σειρών του Le Mans και των αγώνων αντοχής VLN στο Nurburgring, την πιο απαιτητική ίσως πίστα στον κόσμο.

«Βόμβα» της Νάπολι στο Τορίνο (video)
«Βόμβα» της Νάπολι στο Τορίνο (video)
Δεν στρώνει το μουστάκι με την καμία;
Δεν στρώνει το μουστάκι με την καμία;
Τρόμος στο Τενεσί: Γυμνός... ένοπλος σκόρπισε το θάνατο σε εστιατόριο!
Τρόμος στο Τενεσί: Γυμνός... ένοπλος σκόρπισε το θάνατο σε εστιατόριο!
Όλα όσα δεν είδατε σε ΟΑΚΑ, Ριζούπολη και Τούμπα (video)
Όλα όσα δεν είδατε σε ΟΑΚΑ, Ριζούπολη και Τούμπα (video)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης