Ο Ρούνεϊ και οι… άλλοι

Ο Ρούνεϊ και οι… άλλοι

Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που λόγω τιμωριών έχουν χάσει τις πρεμιέρες μεγάλων διοργανώσεων και το Onsports σας τους παρουσιάζει.

Μία από τις χειρότερες στιγμές της ποδοσφαιρικής του καριέρας αναμένεται να περάσει το επόμενο καλοκαίρι ο Γουέιν Ρούνεϊ. Ο Άγγλος επιθετικός μετά την αποβολή του στην αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο θα αναγκαστεί να δει τους αγώνες των ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είτε από τις εξέδρες είτε από το σπίτι του.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα είναι ο πρωταγωνιστής στην προσπάθεια της Αγγλίας για πρόκριση τουλάχιστον στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βέβαια δεν είναι… μόνος.

Στο παρελθόν αρκετοί ποδοσφαιριστές αναγκάστηκαν να χάσουν τις πρεμιέρες μεγάλων διοργανώσεων και το Onsports σας τους παρουσιάζει.

Η… τρέλα του Αρσάβιν

Ο Αντρέι Αρσάβιν ήταν από τους αστέρες της πορείας της Ρωσίας στο Euro 2008 μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, έχοντας κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις με την ομάδα του. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και στη νίκη της Ρωσίας με 3-1 απέναντι στην Ολλανδία στα προημιτελικά.

Ο επιθετικός της Άρσεναλ είχε χάσει τα δύο πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης με Ισπανία και Ελλάδα και αυτό θα μπορούσε να είχε κοστίσει στους Ρώσους. Στο τελευταίο παιχνίδι με την Ανδόρα για τα προκριματικά στη νίκη της ομάδας του με 1-0, είχε αποβληθεί για βίαιη συμπεριφορά.

Ο Αρσάβιν επέστρεψε στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων στη νίκη της ομάδας του με 2-0 απέναντι στην Σουηδία, ενώ μετά από την συγκεκριμένη διοργάνωση είχε πάρει μεταγραφή στην Άρσεναλ.

Το… φτύσιμο του Μπαζντάρεβιτς

Ο Μεχμέτ Μπαζντάρεβιτς ήταν από τους καλύτερους μέσους της Γιουγκοσλαβίας στα μέσα της δεκαετίας του 80 και αρχές της δεκαετίας του 90.

Παρόλα αυτά ο Βόσνιος είχε χάσει το Μουντιάλ του 1990, καθώς είχε φτύσει τον Τούρκο διαιτητή, Γιουσούφ Ναμόγλου στα μπαράζ με την Νορβηγία στο Σαράγιεβο και τιμωρήθηκε γενικά από την διοργάνωση της Ιταλίας.

Η… βουλγαρική μάχη του Μπράντι

Ο Λάιαμ Μπράντι ήταν ένας από τους καλύτερους Ιρλανδούς ποδοσφαιριστές, αλλά ο πρώην παίκτης των Άρσεναλ, Γιουβέντους και Ίντερ ποτέ του δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Η καλύτερή του ευκαιρία ήταν για το Μουντιάλ 1990, αλλά ο Μπράντι μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον Βούλγαρο Άνιο Σάντκοφ αποφάσισε να τον κλοτσήσει βίαια και να αποβληθεί.

Έτσι είχε τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές και ο τεχνικός της Ιρλανδίας, Τζακ Τσάρλτον αποφάσισε να μην τον καλέσει στην αποστολή για τα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990.

Ο… αινιγματικός Ντουγκαρί

Ο Κριστόφ Ντουγκαρί ήταν από τους πιο απρόβλεπτους ποδοσφαιριστές της Γαλλίας. Ο διεθνής επιθετικός ήταν στις αποστολές για το Μουντιάλ του 1998 και για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2000.

Ωστόσο, στα γήπεδα της Ολλανδίας με του Βελγίου, δεν είχε αγωνιστεί στην πρεμιέρα απέναντι στην Δανία. Αυτό γιατί στα προκριματικά είχε σπρώξει τον αντίπαλό του στην Ανδορα, Τόνι Λίμα και έτσι τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές.

Τις τρεις πρώτες εξέτισε στις αναμετρήσεις των προκριματικών, ενώ η τέταρτη ήρθε στην πρεμιέρα. Στη συνέχεια αγωνίστηκε κανονικά και σκόραρε στην ήττα της Γαλλίας με 3-2 απέναντι στην Ολλανδία.

Η κακή διαγωγή του Χάνκε

Από τα ανερχόμενα αστέρια του γερμανικού ποδοσφαίρου ήταν ο Μίκε Χάνεκ στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και ήταν στις επιλογές του Γιούργκεν Κλίνσμαν για το κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Για την «μάχη» της τρίτης θέσης με το Μεξικό είχε αποβληθεί, καθώς χτύπησε τον Μεξικάνο, Κάρλος Σαλσίδο και τιμωρήθηκε για τα δύο παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Το όνομά του βέβαια, ήταν στις επιλογές του γερμανού τεχνικού και απλά αγωνίστηκε ως αλλαγή στη νίκη της ομάδας του με την Πορτογαλία για την 3η θέση της διοργάνωσης.

Το τούρκικο βασανιστήριο του Χούγκελ

Στα μπαράζ πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 η Τουρκία είχε αντιμετωπίσει την Ελβετία. Στην Κωνσταντινούπολη οι Τούρκοι επικράτησαν με 4-2, με την πρόκριση να πηγαίνει στους Ελβετούς.

Στα αποδυτήρια οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια, με τον Χούγκελ να κλοτσάει τον προπονητή της Τουρκίας, Μεχμέτ Οζντιλέκ και έτσι τιμωρήθηκε με έξι αγωνιστικές και έχασε όλη την διοργάνωση στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η χαμένη ευκαιρία ζωής

Η Νέα Ζηλανδία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και κατάφερε να φτάσει στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να μείνει αήττητη με τρεις ισοπαλίες, όντας η μοναδική ομάδα της διοργάνωσης που δεν ηττήθηκε!

Παρόλα αυτά ο βασικός της τερματοφύλακας, Γκλεν Μος δεν έλαβε μέρος σε αυτή την γιορτή. Στα μπαράζ ο Νεοζηλανδός γκολκίπερ είχε βρίσει τον διαιτητή της αναμέτρησης και τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές και έχασε τα δύο πρώτα παιχνίδια.

Η ευχάριστη απουσία

Ο Κριστιάν Ροντρίγκεζ έχει αγωνιστεί περισσότερες από 50 φορές με την φανέλα της Ουρουγουάης, ενώ έχει κερδίσει και το Κόπα Αμέρικα του προηγούμενου καλοκαιριού.

Στην πολύ καλή πορεία της Ουρουγουάης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής δεν αγωνίστηκε καθόλου όμως. Ο Ροντρίγκεζ τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές, μετά την γροθιά που έριξε στον Αργεντινό αμυντικό, Γκάμπριελ Χάιντσε στα προκριματικά.

Έτσι έχασε τα δύο παιχνίδια με την Κόστα Ρίκα για τα μπαράζ και έπρεπε να βρίσκεται εκτός στις δύο πρώτες αναμετρήσεις του Μουντιάλ, με τον τεχνικό της Ουρουγουάης, Όσκαρ Ταμπάρεζ να τον αποκλείει από την αποστολή.

Η περίπτωση του Ρούνεϊ

Ήταν το 2004 όταν ο Γουέιν Ρούνεϊ σκόραρε απέναντι στα Σκόπια και γινόταν ο νεότερος σκόρερ με την φανέλα της Αγγλίας. Ωστόσο, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα ακούει για Βαλκάνια και θα… τρέμει.

Μετά την… χαζή αποβολή του απέναντι στο Μαυροβούνιο για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, τιμωρήθηκε από την UEFA με τρεις αγωνιστικές και έτσι θα χάσει σίγουρα την φάση των ομίλων.

Πλέον δεν είναι γνωστό αν ο Φάμπιο Καπέλο θα τον καλέσει στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ωστόσο ο Ρούνεϊ θα λείπει σίγουρα από το μεγαλύτερο μέρος της διοργάνωσης.

Ο Βίντιντς και η αποτυχία

Εντυπωσιακή ήταν η πορεία της Σερβίας στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Αυτό γιατί τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου, έχοντας δεχτεί μόλις ένα τέρμα στα προκριματικά με τον Νεμάνια Βίντιντς να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Ωστόσο απέναντι στη Βοσνία, αποβλήθηκε και έτσι στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ομάδα του ηττήθηκε από την Ολλανδία, με τον Βίντιτς στις εξέδρες.

Από εκεί και πέρα τραυματίστηκε στις προπονήσεις και απουσίασε και από την 2η αγωνιστική και την ήττα με 6-0  από την Αργεντινή.



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved