Μενού ελληνικό στο Κίτσμπουελ!

Μενού ελληνικό στο Κίτσμπουελ!

Ελληνικό χρώμα έχει το διαιτολόγιο των παικτών του Παναθηναϊκού στο Κίτσμπουελ, αφού με την αποστολή έχει ταξιδέψει και ο μάγειρας της ομάδας. Τι τρώνε καθημερινά οι παίκτες του Φερέιρα.

Κίτσμπουελ Αποστολή: Χρήστος Γιαννούλης

Ένα πλούσιο διαιτολόγιο με όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός κάθε ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των επίπονων προπονήσεων της προετοιμασίας έχει ετοιμάσει το τιμ των «πρασίνων» με επικεφαλής την διατροφολόγο Τόνια Μαχαίρα.

Οι «πράσινοι» μάλιστα έχουν φέρει μαζί τους και τον μάγειρα της ομάδας από την Ελλάδα, με τον Γιώργο Κόκκορη να επιβλέπει τα γεύματα που ετοιμάζουν οι αυστριακοί συνάδελφοί του στο ξενοδοχείο όπου μένει η αποστολή. Μάλιστα ο «πράσινος» μάγειρας θα ετοιμάσει και κάποια ελληνικά πιάτα για τους παίκτες, έτσι ώστε να μην… αναπολήσουν το φαγητό της χώρας μας για τις δέκα μέρες που θα είναι εδώ στην Αυστρία.

Κάποια από αυτά θα είναι η παραδοσιακή φασολάδα, πατάτες λεμονάτες στο φούρνο και η γαριδομακαρονάδα που τιμούν ανεξαιρέτως όλοι οι «πράσινοι»! Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες επιλογές που έχουν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, τα πράγματα δεν ξεφεύγουν από αυτά που επιτάσσει η επιστήμη των διατροφολόγων και η συνολική τους διατροφή στην διάρκεια της ημέρας είναι απόλυτα ισορροπημένη.

Το πρωινό των παικτών ξεκινάει από τις 07:00 με κάποιους να επισκέπτονται από τόσο νωρίς μάλιστα τον μπουφέ – δείγμα ότι ξυπνούν αρκετά νωρίς για να είναι έτοιμοι ενόψει των προπονήσεων – και διαρκεί ως τις 08:30 αφού μια ώρα αργότερα υπάρχει η πρώτη προπόνηση της κάθε μέρας. Επιλογές για τους παίκτες του Παναθηναϊκού υπάρχουν αρκετές, με αρκετά ήδη ψωμιού, δημητριακών, κουάκερ, βρώμης, καφέ και τσάι να απαρτίζουν μέρος του μενού ενώ δε λείπουν όπως είναι φυσικό οι χυμοί και τα φρούτα.

Επιστρέφοντας από προπόνηση, περίπου στις 13:00, γίνεται το μεσημεριανό γεύμα. Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν επιλογές που έχουν να κάνουν με αρκετές πράσινες σαλάτες, ζυμαρικά – υπάρχει μάλιστα pasta bar με σαλάτες ζυμαρικών για να διαλέξει ο καθένας αυτή της αρεσκείας του – κοτόπουλο, μοσχάρι και ψάρι σε αρκετά μεγάλο βαθμό, με τα περισσότερα φαγητά να είναι μεν στον ατμό για να είναι υγιεινά αλλά όχι βραστά αφού έτσι δε θα υπήρχε και τόση… γεύση.

Το απόγευμα, περίπου στις 16:00, οι «πράσινοι» μπορούν να πάρουν ένα snack πριν την προπόνηση, ενώ επιστρέφοντας από το γήπεδο στις 20:30 σερβίρεται το δείπνο. Οι επιλογές είναι παρόμοιες με αυτές του μεσημεριανού φαγητού, ωστόσο υπάρχουν διαφοροποιήσεις έτσι ώστε να μην υπάρχει μονοτονία.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει διαθέσιμο και ένα δωμάτιο με σνακ, όπως φρούτα, γιαούρτι, κουάκερ, έτσι ώστε κάποιοι να πάρουν μια μικρή ποσότητα φαγητού πριν πάνε για ύπνο, ενώ δεν λείπουν και τα γλυκά τα οποία όμως είναι αρκετά πιο… light από τα συνηθισμένα, με εντολή μάλιστα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Έτσι, οι «πράσινοι» αν θέλουν να… «γλυκαθούν», διαλέγουν ανάμεσα σε ριζόγαλο, σορμπέ φρούτων και παρόμοιες τέτοιες επιλογές.

Μενού ελληνικό στο Κίτσμπουελ!



Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved