Τζεμπούρ: «Στόχος η πρόκριση, όχι η 3η θέση»

Τζεμπούρ: «Στόχος η πρόκριση, όχι η 3η θέση»

Ομάδες εντός… βεληνεκούς των πρωταθλητών Ελλάδας χαρακτήρισε ο Ραφίκ Τζεμπούρ την Άρσεναλ και τη Μαρσέιγ, μιλώντας στη NOVA αμέσως μετά την κλήρωση του Ολυμπιακού στο Champions League.

«Τόσο η Άρσεναλ, όσο και η Μαρσέιγ είναι καλές ομάδες, αλλά όχι εκτός των δυνατοτήτων του Ολυμπιακού. Φυσικά το Champions League δεν υπάρχουν ομάδες που να μην είναι δυνατές. Η Άρσεναλ είναι μια ομάδα, η οποία παίζει συνεχώς επιθετικά, ενώ η Μαρσέιγ στηρίζεται πολύ στην τακτική. Και οι δύο είναι πολύ καλές ομάδες και ταυτόχρονα με διαφορετικά προφίλ» τόνισε ο διεθνής Γάλλο-αλγερινός επιθετικός των «ερυθρόλευκων» για τις αντιπάλους της ομάδας του.

Όσον αφορά στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία «πάγωσε» τα πολλά χαμόγελα των ανθρώπων του Ολυμπιακού, ο Τζεμπούρ υπογράμμισε:

«Σίγουρα θα θέλαμε μία όχι τόσο δυνατή ομάδα, όπως η Ντόρτμουντ, αλλά έτσι ήθελε η μοίρα… Εμείς από την δική μας πλευρά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Στόχος μας είναι να περάσουμε και όχι να βγούμε τρίτοι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι αποτυχία η τρίτη θέση και η πρόκριση στο Europa League. Είναι καλές ομάδες και οι τρεις, όπως κι εμείς, οι όμιλος είναι δυνατός. Δεν φοβόμαστε κάποια ομάδα, ούτε φυσικά την Άρσεναλ. Το κακό είναι ότι το πρωτάθλημά μας δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, όπως τα άλλα τρία. Δεν θα έχουμε ρυθμό. Αυτό είναι ένα μειονέκτημα σε σχέση με τις αντιπάλους μας. Έχουμε προετοιμαστεί ωστόσο, για να ανταπεξέλθουμε. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία κι έχουμε εξαιρετική φυσική κατάσταση, ώστε να μπορούμε ν’ αγωνιζόμαστε κάθε τρεις ή τέσσερις μέρες».

Ο διεθνής επιθετικός του Ολυμπιακού, τέλος, υπογράμμισε ότι μ' εξαίρεση την Άρσεναλ, η οποία ενδεχομένως να έχει ένα μικρό προβάδισμα, όλες οι ομάδες ξεκινούν στον όμιλο από την ίδια αφετηρία...

«Η Άρσεναλ εξακολουθεί να έχει παίκτες μεγάλης αξίας… Είναι πάντα η Άρσεναλ, έστω κι αν δεν είναι τόσο δυνατή όσο στο παρελθόν, μετά την αποχώρηση κάποιων παικτών της… Άρσεναλ και Ντόρτμουντ έχουν πιο ανοιχτό τρόπο παιχνιδιού. Η Μαρσέιγ είναι πιο δεμένη ομάδα, ίσως μας δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα. Έχουμε συνηθίσει να παίζουμε στο Καραϊσκάκη, οπότε δεν μας πειράζει που θα παίξουμε σε δύσκολες έδρες, όπως είναι αυτές και των τριών μας αντιπάλων. Σκοπός μας είναι να κερδίσουμε όλα τα ματς κι αυτό θα προσπαθήσουμε. Η Άρσεναλ έχει ένα μικρό προβάδισμα, οι υπόλοιπες ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Ας δούμε πρώτα το πρόγραμμα και μετά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα… Η Μασσαλία έχει πολύ κόσμο από Ελλάδα. Θα είναι ιδιαίτερος αγώνας για μένα γιατί έχω γεννηθεί στην Γαλλία. Ο όμιλος μας έχει τρεις δύσκολες ομάδες κι εμείς πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι σε κάθε ματς. Αυτό τελικά ίσως αποδειχθεί θετικό για μας…»



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved