Football League: Στην κορυφή με ανατροπή ο Εργοτέλης

Football League: Στην κορυφή με ανατροπή ο Εργοτέλης

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας οι Κρητικοί μετά το 2-1 στην Επανομή – νίκες για Εθνικό Γαζώρου, Παναιτωλικό, Καλλονή - μεγάλο «διπλό» της Δόξας στην Καβάλα – «κόλλησαν» στο «Χ» Ψαχνά, Ηρακλής, Λάρισα – ισόπαλο χωρίς τέρματα το ντέρμπι του Βόλου

Τη μοναξιά της κορυφής της βαθμολογίας της Football League απολαμβάνει ο Εργοτέλης που κέρδισε με 2-1 την Αναγέννηση Επανομής και εκμεταλλεύτηκε τα στραβοπατήματα των ομάδων που ακολουθούν.

Θα παραμείνει μάλιστα εκεί τουλάχιστον μέχρι αύριο το απόγευμα που αγωνίζεται ο Απόλλων Σμύρνης (ενδεχομένως και μετά το τέλος του αν η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν κερδίσει την Καλλιθέα, ή θα γίνουν «συγκάτοικοι» αν το αυριανό παιχνίδι λήξει ισόπαλο), καθώς στο ντέρμπι του Βόλου, Ολυμπιακός και Νίκη ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με αποτέλεσμα η Νίκη να μην καταφέρει να «πιάσει» κορυφή, αλλά να ανεβεί στη δεύτερη θέση με 24 βαθμούς (όσους και ο Απόλλων) με τους Κρητικούς να έχουν έναν περισσότερο (25 β.).

Παρέμεινε μεν για 11ο αγώνα αήττητος ο Ηρακλής Ψαχνών, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη μέσα στην έδρα του με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό με τον οποίο ήρθε ισόπαλος 0-0. Εχασε έτσι την ευκαιρία να αναρριχηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας και βρίσκεται στην τρίτη θέση ισόβαθμος της Νίκης Βόλου (που αγωνίζεται τώρα με τον συμπολίτη της Ολυμπιακό) αλλά και του Εθνικού Γαζώρου.

Η ομάδα των Σερρών επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τη Δόξα Δράμας κερδίζοντας με 1-0 την Παναχαϊκή. Ηταν η 6η φετινή νίκη για την ομάδα των Σερρών και η πρώτη ήττα της αχαϊκής ομάδας στο πρωτάθλημα με τον Γιώργο Κούτση στον πάγκο της (μετά από μια ισοπαλία και δύο νίκες).

Ο Ηρακλής έχασε και πάλι έδαφος καθώς παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον Φωκικό σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο, με ένταση, αποβολές παικτών και προπονητή (του Φωκικού).

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναιτωλικό που «ξέσπασε» για την ήττα της περασμένης αγωνιστικής από την Παναχαϊκή κερδίζοντας με το ευρύ 3-0 στο Αγρίνιο τον Θρασύβουλο, όπως και για την Καλλονή που με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο της τον Λουκά Καραδήμο στη θέση του αποχωρήσαντα Τίμου Καβακά νίκησε στη Μυτιλήνη με 3-1 τον Βύζαντα Μεγάρων.

Στο «Ανθή Καραγιάννη» η Δόξα Δράμας πιστοποίησε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία και πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη και μάλιστα με ανατροπή επί της Καβάλας με 2-1 σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από θλιβερά επεισόδια.

Τέλος, απογοητευτικό ήταν το παιχνίδι της Κατερίνης όπου Πιερικός και Λάρισα ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα, αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε κανέναν από τους δύο

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής της Football League:

Kαβάλα – Δόξα Δράμας 1-2

Εθνικός Γαζώρου – Παναχαϊκή 1-0

ΑΕΛ Καλλονής – Βύζας Μεγάρων 3-1

Παναιτωλικός – Θρασύβουλος 3-0

Ηρακλής – Φωκικός 2-2

Πιερικός – Λάρισα 0-0

Ηρακλής Ψαχνών – Πανσερραϊκός 0-0

Αναγέννηση Επανομής – Εργοτέλης 1-2

Ολυμπιακός Βόλου – Nίκη Βόλου 0-0

Απόλλων Σμύρνης – Καλλιθέα (Δευτέρα 17/12, 19:00)

Ρεπό: Αναγέννηση Γιαννιτσών

Δείτε τη βαθμολογία της Football League

Θυμηθείτε την εξέλιξη των αγώνων όπως σας την μετέδωσε live το Onsports

{coveritlive}3f3ab33a38{/coveritlive}



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved