Ανατροπή κορυφής στην Επανομή για Εργοτέλη, 2-1 την Αναγέννηση

Ανατροπή κορυφής στην Επανομή για Εργοτέλη, 2-1 την Αναγέννηση

Οι Κρητικοί κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και να πάρουν σημαντική εκτός έδρας νίκη που τους φέρνει – έστω και προσωρινά – στην κορυφή του πρωταθλήματος της Football League.

Επιστροφή στις νίκες και στις… υψηλές πτήσεις για τον Εργοτέλη, καθώς αυτή τη φορά δεν «πληγώθηκε» από πρώην παίκτη του, όπως είχε γίνει στο ματς με τον Πανσερραϊκό την προηγούμενη αγωνιστική, και κατάφερε να πάρει σημαντική νίκη μέσα στην έδρα της Αναγέννησης Επανομής. Η ομάδα του Γκόγκιτς έδειξε χαρακτήρα, κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και παρά την ατυχία του Ευαγγέλου, ο οποίος είχε τρία δοκάρια στο ματς, πήρε σημαντικό τρίποντο.

Έτσι, μετά από 14 αγωνιστικές ο Εργοτέλης έχει 25 βαθμούς και είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας τα αποτελέσματα της Νίκης Βόλου, η οποία δοκιμάζεται στο τοπικό ντέρμπι της πόλης με τον Ολυμπιακό, αλλά και του Απόλλωνα Σμύρνης με την Καλλιθέα τη Δευτέρα (17/12), έτσι ώστε να δει αν θα παραμείνει στην κορυφή, αν θα έχει συγκάτοικο ή αν θα είναι στη δεύτερη θέση. Αντίθετα, η Αναγέννηση Επανομής για μια ακόμα αγωνιστική δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς κι έμεινε ουραγούς έχοντας μόλις πέντε…

Με… κεντρικό πρόσωπο τον Πάτρικ Ογκουνσότο, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Εργοτέλη φορώντας τη φανέλα της Αναγέννησης Επανομής, διεξήχθη η αναμέτρηση των δυο ομάδων στο «Νίκος Σαράφης». Ο Νιγηριανός φορ πάντως, όπως και η ομάδα του, κινήθηκε σε ρηχά νερά στο πρώτο ημίχρονο, με τους Κρητικούς να έχουν τόσο την υπεροχή όσο και τις ευκαιρίες, ενώ η ομάδα του Γκόγκιτς μπορεί να τα… βάζει με την τύχη της για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα στα πρώτα 45 λεπτά.

Ο «μοιραίος» του Εργοτέλη ήταν ο Ευαγγέλου καθώς σε δυο περιπτώσεις σημάδεψε τα δοκάρια του Ταταρίδη και δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά, στο 8’ μετά από σέντρα του Γεωργίου ο φορ των Κρητικών πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο, ενώ στο 11’ μετά από κάθετη του Ρομάνο έκανε το σουτ που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, έσκασε στο έδαφος και απομακρύνθηκε, χωρίς να έχει περάσει τη γραμμή.

Μετά το δυναμικό ξεκίνημα των Κρητικών πάντως, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με την Αναγέννηση Επανομής να ισορροπεί την κατάσταση αλλά να μην απειλεί ιδιαίτερα τα καρέ του Αθανασίου, την ώρα που κι ο Εργοτέλης έδειξε να «κάθεται» όσο περνούσε η ώρα και να περιορίζεται στον αρχικό… ενθουσιασμό των παικτών του, ο οποίος μετριάστηκε μετά τις χαμένες ευκαιρίες του Ευαγγέλου.

Το δεύτερο ημίχρονο φρόντισε πάντως να… αποζημιώσει τους θεατές για το κακό θέαμα των τελευταίων λεπτών του πρώτου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά δυνατά και έδειξαν διάθεση να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης, κάτι που κατάφεραν στο 60’ με τον Παπατζίκο να νικά τον Αθανασίου μετά τη σέντρα του Νταντάμη. Ο Εργοτέλης προσπάθησε να απαντήσει με τον Ευαγγέλου, αλλά ο άσος των Κρητικών είδε για τρίτη φορά την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Ταταρίδη!

Εν τέλει, η πίεση της ομάδας του Γκόγκιτς καρποφόρησε στο 72’ όταν από εκτέλεση φάουλ του Χαντί, ο Ταταρίδης απομάκρυνε, κι ο Ρομάνο από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει. Μετά την ισοφάριση, ο Εργοτέλης ανέβηκε ακόμα περισσότερο και πίεσε για την ολική ανατροπή, κάτι που κατάφερε εν τέλει στο 87’ όταν ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε φάουλ και μετά από κόντρα σε σώματα αμυντικών, η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας της Επανομής για το προβάδισμα των Κρητικών.

Ο Εργοτέλης είχε πλέον στα χέρια του το τρίποντο, αλλά παραλίγο να… πάθει ότι και την προηγούμενη αγωνιστική, και να πληγωθεί από έναν πρώην. Αυτό γιατί στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού, ο Πάτρικ Ογκουνσότο πέρασε… τους πάντες, έκανε το πλασέ κι ο Αθανασίου απέκρουσε ενστικτωδώς με τα ακροδάχτυλα για να κρατήσει τη νίκη για τους Κρητικούς, οι οποίοι κατάφεραν με το τρίποντο που πήραν να αναρριχηθούν ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία και να φτάσουν τους 25 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Απόλλωνα Σμύρνης που αγωνίζεται τη Δευτέρα (17/12) με την Καλλιθέα στη Ριζούπολη…

Αναγέννηση Επανομής (Νικηφόρος Κάκογλου): Ταταρίδης, Τσερκέζος, Νταντάμης, Τέλλος, Παπατζίκος, Μωυσίδης, Δραγανίδης, Κουλίδης (77' Σικαλόπουλος), Ναστόσκι (64' λ.τ Τζανδάρης), Ογκουνσότο, Κυζιρίδης (85' Μπαλασάς)

Εργοτέλης (Σίνισα Γκόγκιτς): Αθανασίου, Τζανακάκης (76' Δωματάς), Γεωργίου, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Γκαντιάγκα (46' Κοζορώνης), Μπουχαλάκης, Ρομάνο, Χάντι (83' Λαμπίν), Ουέλινγκτον, Ευαγγέλου



Στο "σφυρί" η Χρυσή Μπάλα του Μαραντόνα απ' το 1986
Στο "σφυρί" η Χρυσή Μπάλα του Μαραντόνα απ' το 1986
NBA: Νέο συμβόλαιο με τους Μάβερικς υπέγραψε ο Κιντ
NBA: Νέο συμβόλαιο με τους Μάβερικς υπέγραψε ο Κιντ
Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved