Τζουντ Μπέλιγχαμ: Ο διάδοχος του Ρονάλντο στον «θρόνο» της Μαδρίτης, που έκρινε το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ!

Τζουντ Μπέλιγχαμ: Ο διάδοχος του Ρονάλντο στον «θρόνο» της Μαδρίτης, που έκρινε το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ!

Η Ρεάλ κατηγορήθηκε για τα 100 εκατομμύρια που ξόδεψε για τη μεταγραφή του Τζουντ Μπέλιγχαμ, αλλά ο Άγγλος μέσος αποδεικνύει πως άξιζε κάθε ευρώ και θυμίζει... Κριστιάνο Ρονάλντο - Ποιος είναι ο νέος 20χρονος «βασιλιάς» της Μαδρίτης

Το πρώτο Clasico της φετινής σεζόν στην Ισπανία βρήκε νικήτρια την Ρεάλ Μαδρίτης, χάρη στον απίθανο Τζουντ Μπέλιγχαμ!

Ο Άγγλος μέσος πήρε για μια ακόμα φορά από το χέρι την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι και την οδήγησε σε σπουδαία ανατροπή στο «Μονζουίκ» επί της Μπαρτσελόνα (1-2) με δύο δικά του γκολ.

Ο 20χρονος άσος ήταν ο ηγέτης της Ρεάλ μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πέρα από τα δύο γκολ είχε 92% ακρίβεια στις πάσες (45/49), 73 επαφές με τη μπάλα, 3 κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος και 2 κερδισμένα φάουλ.

Ο Μπέλιγχαμ είναι ο νέος «βασιλιάς» της Μαδρίτης, δείχνοντας έτοιμος να αναπληρώσει επάξια το κενό που είχε αφήσει με την αποχώρησή του ο Κριστιάνο Ρονάλντο το 2018.

«Μπορεί εύκολα να φτάσει τα 25 γκολ μέσα στη σεζόν», δήλωσε μετά το ντέρμπι ο Αντσελότι. Ίσως λέει και λίγα... Πέρα από τα 10 γκολ σε ισάριθμα ματς του ισπανικού πρωταθλήματος, ο Άγγλος άσος έχει και 3 γκολ σε ισάριθμους αγώνες στο Champions League (έχει σκοράρει κόντρα σε Ουνιόν, Νάπολι και Μπράγκα).

Με αυτά τα 13 γκολ ο Μπέλιγχαμ έπιασε ένα ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο που κρατούσε 14 ολόκληρα χρόνια! Ο Πορτογάλος επιθετικός είχε πετύχει 13 γκολ και 2 ασίστ στα πρώτα 13 παιχνίδια του με τη φανέλα της Ρεάλ (2009-2010), ενώ ο 20χρονος μέσος έχει να επιδείξει 13 γκολ και 3 ασίστ.

Ποιος είναι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε κάτι παραπάνω από 100 εκατομύρια ευρώ στην Ντόρτμουντ για να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι. Κάποιοι τα θεώρησαν υπερβολικά. Ο Μπέλιγχαμ αποδεικνεύει μέσα στο χορτάρι πως άξιζε και το τελευταίο ευρώ!

Το έκανε σε όλη του τη ζωή, συνεχίζει να το κάνει και στη Ρεάλ Μαδρίτης. Άρχισε να καταγράφει ρεκόρ από το ξεκίνημα της εφηβείας του. Από επτά ετών που ο πατέρας του -και οπαδός της Μπέρμιγχαμ- τον έβαλε στις ακαδημίες της. Σε ηλικία 16 ετών και 38 ημερών έγινε ο νεότερος που έκανε ντεμπούτο και σκόραρε με τη φανέλα της, ξεπερνώντας τον θρυλικό Τρέβορ Φράνσις, ο οποίος το 1978 μεγάλη Νότιγχαμ Φόρεστ του Μπράιαν Κλαφ, έγινε η πρώτη μεταγραφή του ενός εκατ. λιρών, κατακτώντας δύο φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Άρχισε κατευθείαν να ξεχωρίσει στους «μπλε» και οι προτάσεις δεν άργησαν. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι από την Αγγλία, η Μπάγερν Μονάχου από την Γερμανία και η Ρεάλ Μαδρίτης από την Ισπανία εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενες για τον θαυματουργό πιτσιρικά.

Ήταν ωστόσο η πρόταση της Ντόρτμουντ που έκανε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ και την Μπέρμιγχαμ να ενθουσιαστούν και να την επιλέξουν. Το deal έκλεισε στα 28 εκατομμύρια ευρώ (ακριβότερη μεταγραφή 17χρονου στην ιστορία) και προς έκπληξη όλων η αγγλική ομάδα ανακοίνωσε πως το νούμερο 22 αποσύρεται!

«Ο Τζουντ έγινε σύμβολο για την ομάδα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αποδεικνύοντας τί μπορεί να επιτευχθεί με ταλέντο, σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Η ταπεινή και θερμή συμπεριφορά του εκτός γηπέδου τον έκανε επίσης ένα τόσο εντυπωσιακό πρότυπο. Η φανέλα με το νούμερο 22 έγινε συνώνυμο με τον Τζουντ, την άνοδό του στην πρώτη ομάδα σε ηλικία μόλις 16 ετών και 38 ημερών και "αυτές" του τις ικανότητες. Ως εκ τούτου ο σύλλογος αποφάσισε ότι θα ήταν ταιριαστό να αποσύρει τον συγκεκριμένο αριθμό για να θυμόμαστε για πάντα έναν δικό μας και να εμπνέουμε τους υπόλοιπους», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Στη Γερμανία ξεκίνησε επίσης εντυπωσιακά. Στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός για τη σεζόν 2020-21, ο Μπέλιγχαμ ήταν αυτός που με δική του ασίστ μόλις μετά από 35 λεπτά ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα. Και συνέχισε ανάλογα!

Με αποτέλεσμα να προσελκύσει το ενδιαφέρον και του τεχνικού της εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Πριν δύο καλοκαίρια μάλιστα έγινε ο νεότερος που αγωνίστηκε σε νοκ άουτ αγώνα του EURO, με τον Σάουθγκεϊτ να επιμένει ότι σε εκείνον δεν βλέπει το μέλλον, αλλά το παρόν των Λιονταριών. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ήταν φυσικά εκεί και «έβγαλε μάτια».

Και η συνέχεια μοιάζει ακόμα καλύτερη για τον 20χρονο Τζουντ Μπέλιγχαμ!



Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved