Ντίμα Φιλίποφ στο Onsports: «Το βόλεϊ είναι η ζωή μου! Όμορφες στιγμές με ΠΑΟ, ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ» (pics)

Ντίμα Φιλίποφ στο Onsports: «Το βόλεϊ είναι η ζωή μου! Όμορφες στιγμές με ΠΑΟ, ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ» (pics)

Ο Ντίμα Φιλίποφ είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως… το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά και αν το ταλέντο ήταν κληρονομικό τότε σίγουρα ο Ντίμα θα το είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του Γιούρι Φιλίποφ. Ο διεθνής πασαδόρος, που έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, κατέκτησε το νταμπλ με την Άρμσβιλ στην Ελβετία και μίλησε για όλα σε μια άκρως απολαυστική συνέντευξη στο Onsports.

Ο Ντίμα, που «ακούει» και στο Δημήτρης, γεννήθηκε στο Λουχάνσκ στις 4 Δεκεμβρίου 1990, όμως στην Ελλάδα ξεκίνησε την καριέρα του στο βόλεϊ, βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα του, Γιούρι με τον οποίο έγραψε ιστορία. Το 2019 ο διεθνής πασαδόρος πανηγύρισε το Κύπελλο Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ έχοντας προπονητή τον πατέρα του!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!

Ο Γιούρι Φιλίποφ ξεκίνησε το βόλεϊ σε ηλικία 12 ετών στην πατρίδα του, ενώ σε ηλικία 22 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί ως διαγώνιος στα Ναυπηγεία και ένα χρόνο αργότερα στον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας μέχρι το 1993 όπου πήρε τη μεγάλη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, όπου αγωνίστηκε για 5 χρόνια έως το 1998. Λατρεύτηκε από τον κόσμο του «τριφυλλιού» και κατέκτησε και δύο Πρωταθλήματα Ελλάδας (1995, 1996) ενώ το 1996 αναδείχθηκε κορυφαίος ξένος βολεϊμπολίστας στο ελληνικό πρωτάθλημα με την πράσινη φανέλα.

Κάπου εκεί ξεκινάει και η… ιστορία του μικρού Ντίμα, ο οποίος μπορούμε να πούμε πως γεννήθηκε μέσα στο κλειστό της Λεωφόρου και εκεί έπαιξε για πρώτη φορά βόλεϊ μαθαίνοντας τα μυστικά του βόλεϊ από τους συμπαίκτες του πατέρα του. Στη συνέχεια προπονούνταν με τους αστέρες του Παναθηναϊκού, Μαρσελίνιο, Αμαράλ Ντάντε, Σωτήρη Πανταλέων και Άκη Χατζηαντωνίου. 

278654302 1171295476771368 8547287465022892894 n

Παρόλα αυτά κάποιες δύσκολες συγκυρίες για τον σύλλογο του Παναθηναϊκού με την αποχώρηση του βασικού χρηματοδότη του ΤΑΑ, Βλάση Σταθοκωστόπουλου και κάποιοι λανθασμένοι χειρισμοί της διοίκησης οδήγησαν το μεγαλύτερο ταλέντο της εποχής στον Ολυμπιακό. Εκεί ο Ντίμα Φιλίποφ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2010, σε ηλικία 20 ετών.

Ο νεαρός πασαδόρος, που αργότερα ήταν και βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας παρέμεινε στην ομάδα του Πειραιά μέχρι το 2013, καταφέρνοντας μάλιστα να κατακτήσει δύο Πρωταθλήματα Ελλάδας (2011, 2013), δύο Κύπελλα Ελλάδας (2011, 2013) και ένα Λιγκ Καπ Ελλάδας (2013). Το καλοκαίρι του 2013 ταξίδεψε στην Πολωνία για λογαριασμό της Γιαστρέμπσκι, όμως δύο χρόνια μετά επέστρεψε ξανά στον Ολυμπιακό κατακτώντας ακόμη δύο Κύπελλα Ελλάδας (2016, 2017) και δύο Λιγκ Καπ (2016, 2017).

1916706 10207226166307331 7994236776834665334 n

Το 2018 συνέχισε την καριέρα του στην ρουμανική Αρκάντα Γκαλάτσι, ενώ την επόμενη σεζόν βρήκε το νέο του «σπίτι» στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας (2019), έχοντας μάλιστα ως προπονητή τον πατέρα του, Γιούρι Φιλίποφ γράφοντας έναν όμορφο επίλογο. 

Επόμενη στάση για τον έμπειρο πασαδόρο η Άρμσβιλ και το ελβετικό πρωτάθλημα, όπου τη δεύτερη σεζόν του στην ομάδα ο Ντίμα Φιλίποφ κατάκτησε το νταμπλ ολοκληρώνοντας ιδανικά μια δύσκολη χρονιά με την πανδημία να έχει επηρεάσει το παγκόσμιο βόλεϊ, ενώ στο μυαλό του βρίσκονται και οι εξελίξεις στην πατρίδα του αν και δε το παραδέχεται ούτε στον ίδιο του τον… εαυτό.

«Μου άρεσε φέτος ο Φοίνικας Σύρου και ο ΠΑΟΚ, αλλά βλέπω Παναθηναϊκό»!

Ο Ντίμα Φιλίποφ μίλησε στην συντάκτρια του Onsports, Δήμητρα Πολυχρονοπούλου, μετά την κατάκτηση του νταμπλ στην Ελβετία, αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια και το αν εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα. Ενώ ο 31χρονος «μαέστρος» έκανε τη δική του πρόβλεψη για τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Φανταζόσουν στην αρχή της χρονιάς πως θα κατάφερνες να πανηγυρίσει το νταμπλ στην Ελβετία;

«Από την αρχή το νταμπλ ήταν ο στόχος της ομάδας. Το θέλαμε πολύ όλοι μας, και πιστεύω πως κάναμε πολύ καλή δουλειά. Δουλέψαμε σκληρά και ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή μας. Ήταν πραγματικά κάτι φοβερό να φτάσουμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου και του Πρωταθλήματος»!

Σκέφτεσαι επιστροφή σου στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Έχω ακόμα 2 χρόνια συμβόλαιο με την Ελβετική ομάδα, οπότε δεν σκέφτομαι ακόμα καμία επιστροφή στην Ελλάδα. Υπάρχουν και κάποιες προτάσεις από το εξωτερικό που θα με ενδιέφεραν αλλά προτεραιότητά μου είναι η Άρμσβιλ».

Έχεις παίξει στις τρεις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας στο βόλεϊ, Παναθηναϊκό, αν και πολλοί δε το θυμούνται, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ Θα επέστρεφες για κάποια από αυτές ή για κάποια άλλη;

«Και στις 3 ομάδες πέρασα πολύ όμορφα. Η κάθε ομάδα έχει τον χαρακτήρα της. Ξεκίνησα στον Παναθηναϊκό, μεγάλωσα στον Ολυμπιακό και συνδέθηκα και με τον ΠΑΟΚ. Πραγματικά έζησα όμορφες στιγμές με όλες τις ομάδες όπου αγωνίστηκα και δε θέλω να αδικήσω καμία ομάδα με το να διαλέξω μία». 

Παρακολουθείς το ελληνικό πρωτάθλημα; Κάνε μας μια πρόβλεψη για το ποιος θα είναι ο Πρωταθλητής φέτος;

«Από την αρχή φέτος μου άρεσε η Σύρος και ο ΠΑΟΚ. Αλλά τώρα με το σύστημα που έχει γίνει πιστεύω το πλεονέκτημα το έχει ξεκάθαρα ο Παναθηναϊκός γιατί είναι μπροστά βαθμολογικά».

«Η ζωή είναι δύσκολη, για να μην κάνεις αυτό που αγαπάς»!

Ο Ντίμα Φιλίποφ, που εκτός από την ενασχόλησή του με το βόλεϊ είναι συνέταιρος σε ένα κατάστημα που διαθέτει ποδήλατα και πατίνια σε τουρίστες στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μίλησε για τη ζωή ενός αθλητή μετά το βόλεϊ. Ενώ συμβούλεψε τα νέα παιδιά να κάνουν αυτό που αγαπούν και να μην σταματούν να κυνηγούν τα όνειρά τους!

Θα ήθελα να μας πεις πως φαντάζεσαι τη ζωή σου μετά το βόλεϊ και αν θα ήθελες να παραμείνεις στον χώρο από άλλο πόστο;

«Ακόμα θέλω να παίξω όσο μπορώ. Αλλά το μετά για μένα σίγουρα θα είναι έχει σχέση με αθλητισμό. Άμα μείνω στο βόλεϊ, μου αρέσει προπονητική πάρα πολύ, όπως και ο ρόλος του μάνατζερ. Το βόλεϊ είναι η ζωή μου. Δεν αποκλείω το να είμαι στον αθλητισμό σε κάποιο άλλο πόστο ή σε άλλο άθλημα...»

Τι θα ήθελες να πεις σε ένα μικρό παιδί για τον αθλητισμό και το βόλεϊ;

«Να μην σταματάει να κυνηγάει τα όνειρα του. Η ζωή είναι δύσκολη, θα έχει δύσκολες στιγμές αλλά τότε είναι η στιγμή που φτιάχνει τον χαρακτήρα του και θα τον κάνει πιο δυνατό. Και βέβαια να κάνει αυτό που αγαπάει»!

Τέλος πως ήταν για έναν αθλητή που ζει από το βόλεϊ αυτά τα δυο χρόνια της πανδημίας που «πάγωσε» τα πρωταθλήματα και οδήγησε όλους τους αθλητές και όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό στην αβεβαιότητα; Πως μπορεί κατά τη γνώμη σου να διασφαλιστεί ένας αθλητής από τέτοιες καταστάσεις;

«Εγώ προσωπικά είμαι τυχερός γιατί βρίσκομαι στην Ελβετία. Εδώ η ομάδα όταν ξεκίνησε η πανδημία πλήρωσε όλα τα συμβόλαια! Είναι κάτι που δεν το συναντάς. Στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη κουβέντα, πολλά πρέπει να αλλάξουν. Είναι το σύστημα που θα έπρεπε να αλλάξει. Παρόλα αυτά πιστεύω πως όλοι οι αθλητές θα πρέπει να κοιτούν και το μέλλον τους μετά το βόλεϊ και να μην επαναπαύονται μόνο στο βόλεϊ».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέλσον Σανζ στο Onsports: «Υπερήφανος που είμαι πράσινος! Θέλω να παραμείνω στον Παναθηναϊκό»

Νέλσον Σανζ στο Onsports: «Υπερήφανος που είμαι πράσινος! Θέλω να παραμείνω στον Παναθηναϊκό»

Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις στο Onsports: «Νίκη θέλησης και καρδιάς. Αξίζαμε να στεφθούμε πρωταθλητές»!

Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις στο Onsports: «Νίκη θέλησης και καρδιάς. Αξίζαμε να στεφθούμε πρωταθλητές»!

Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved