Νέλσον Σανζ στο Onsports: «Υπερήφανος που είμαι πράσινος! Θέλω να παραμείνω στον Παναθηναϊκό»

Νέλσον Σανζ στο Onsports: «Υπερήφανος που είμαι πράσινος! Θέλω να παραμείνω στον Παναθηναϊκό»

Ο Νέλσον Σανζ έγραψε το όνομά του στις χρυσές σελίδες της ιστορίας του Παναθηναϊκού, που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στο μπάσκετ με αμαξίδιο στην Α1. Ο κολομβιανός άσος αποκάλυψε στο Onsports, πως νιώθει δικαιωμένος με την επιλογή του να έρθει στο «τριφύλλι», ενώ αφιερώνει το πρωτάθλημα στους Ολυμπιακούς που του έκλεψαν τη φανέλα από… ζήλια καθώς δεν έχουν ομάδα να στηρίξουν ούτε στην Α2!

Ο Νέλσον Χάιμε Σανζ Λοντόνιο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, κατάγεται από την Μπογκοτά και σε ηλικία 48 ετών μπορούμε να πούμε πως τα έχει ζήσει όλα!

Δεν άφησε την οστεοαρθρίτιδα να βάλει φρένο στα όνειρά του και πέτυχε όλους τους στόχους που έθετε, τον έναν μετά τον άλλο. Συμμετείχε σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012 και στο Τόκιο το καλοκαίρι που μας πέρασε, όπου η Κολομβία κατέλαβε την 6η θέση, ενώ το 2019 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Παραμερικανικούς Αγώνες. Η διεθνή καριέρα δεν ήταν ένα άπιαστο όνειρο για τον Νέλσον Σανζ, που πέρασε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και ήρθε στην Ελλάδα με μοναδικό στόχο να κάνει τον Παναθηναϊκό Πρωταθλητή Ελλάδας.

Μολονότι η πανδημία του κορονοϊού καθυστέρησε την εκπλήρωση αυτού του στόχου δύο χρόνια, ο Νέλσον Σανζ κατάφερε να γράψει το όνομά του στις χρυσές σελίδες της ιστορίας του Παναθηναϊκού καθώς ήταν ο πρώτος σκόρερ και MVP του πρώτου πρωταθλήματος της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του «τριφυλλιού» στην Α1 κατηγορία της ΟΣΕΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας στο πλευρό του πάνω από 200 οπαδούς που «πλημμύρισαν» το κλειστό γυμναστήριο Λίντο στην Κρήτη, στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ με αμαξίδιο έπειτα από έναν συναρπαστικό τελικό κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρο καθώς επικράτησε με 70-53, με τον Νέλσον να πετυχαίνει 29 πόντους και να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του Final 4 αλλά και MVP του πρωταθλήματος!

«Αφιερώνω το πρωτάθλημα στους Ολυμπιακούς που μου έκλεψαν την φανέλα για να μην... ζηλεύουν που δεν έχουν ομάδα ούτε στην Α2»!

Απολαυστικός και ειλικρινής ο Νέλσον Σανζ μίλησε στην συντάκτρια του Onsports, Δήμητρα Πολυχρονοπούλου για την ζωή στην Αθήνα, που του αρέσει πολύ και μάλιστα θα ήθελε να φέρει εδώ την οικογένειά του να ζήσει αν συνεχίζει αν αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό. Παρότι πριν λίγο καιρό έζησε μια δυσάρεστη εμπειρία στον Πειραιά, όταν διαπληκτίστηκε με οπαδούς του Ολυμπιακού εξαιτίας της φανέλας που φορούσε την οποία μάλιστα του πήραν, με τον κολομβιανό άσο του «τριφυλλιού» να τονίζει με νόημα: «Δεν έχουν ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο να αγωνίζεται ούτε στην Α2, για να πηγαίνουν να την εμψυχώνουν και να πανηγυρίσουν κάποιον τίτλο. Οπότε για να μην… ζηλεύουν ας φοράνε την δική μου φανέλα, την φανέλα του πρωταθλητή, ενός μεγάλου συλλόγου όπως είναι ο Παναθηναϊκός!»

nelson lido

Ο κολομβιανός MVP του «τριφυλλιού» αποθέωσε τους οπαδούς του συλλόγου καθώς βρίσκονται πάντα δίπλα στο πλευρό της ομάδας όπου και αν αγωνίζεται και εμψυχώνουν τους παίκτες ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Αρχικά θα ήθελα να μου πεις πως νιώθεις μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ με αμαξίδιο;

«Ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα, μια ανταμοιβή για τους κόπους μας. Επίσης νιώσαμε τεράστια ευτυχία για τους οπαδούς μας που μας στηρίζουν όπου παίζουμε, και πιστεύω πως τους ανταποδώσαμε με την εκπλήρωση του στόχου μας, που ήταν το πρωτάθλημα».

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή για σένα φέτος;

«Φορώντας τα... πράσινα είχα πολλές μεγάλες στιγμές και αυτό το Πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστό. Προερχόμασταν από δύο ακυρώσεις λόγω της πανδημίας, οπότε η κατάκτηση του τίτλου φέτος το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ήταν και το πρώτο στην ιστορία του συλλόγου στο μπάσκετ με αμαξίδιο».

Όταν συμφώνησες να έρθεις στον Παναθηναϊκό περίμενες να κερδίσεις το πρωτάθλημα... δύο χρόνια αργότερα;

«Από την πρώτη χρονιά που ήρθα είχαμε τον στόχο του πρωταθλήματος. Η πανδημία όμως ανέβαλε τα πάντα. Ωστόσο ήθελα να επιστρέψω και η θέλησή μου για το πρωτάθλημα μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Αγάπησα ακόμη πιο πολύ τον Παναθηναϊκό και ήθελα να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Υπάρχει κάτι που να θέλεις να πεις στους οπαδούς του Παναθηναϊκού που στηρίζουν την προσπάθεια της ομάδας από την αρχή;

«Στους φιλάθλους μας θέλω να τους πω ευχαριστήσω πολύ! Ήταν άκρως σημαντική η υποστήριξή τους στο... δρόμο μας προς το πρωτάθλημα. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που τους έχουμε στο πλευρό μας και αισθάνομαι και εγώ ότι με υποστηρίζουν με κάθε τρόπο».

Ποια ελληνική λέξη ήταν η πρώτη που έμαθες και από ποιον συμπαίκτη σου;

«Όλος ο κόσμος λέει το “μαλάκα”, ακόμα κι εγώ το επαναλαμβάνω συνέχεια»!

Ποιο είναι το αγαπημένο σύνθημα του Παναθηναϊκού;

«Η αλήθεια είναι πως δεν καταλαβαίνω τα συνθήματα, αλλά αυτή η υποστήριξη είναι τέλεια. Η ενέργεια που παίρνουμε από την κερκίδα καθ 'όλη τη διάρκεια του κάθε μας αγώνα με κάνει να αισθάνομαι προστατευμένος, μέλος μιας ομάδας και παίζω σίγουρα καλύτερα. Ποτέ στην καριέρα μου δεν είχα ζήσει αυτή την ιδιαίτερη και μόνιμη στήριξη των οπαδών μιας ομάδας όπως συμβαίνει εδώ στον Παναθηναϊκό. Είναι εξαιρετικοί οι οπαδοί μας».

Τι θα ήθελες να πεις στους οπαδούς που έκλεψαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού που φορούσες;

«Προσπαθώ αλήθεια να καταλάβω γιατί οι οπαδοί του Ολυμπιακού μου έκλεψαν την φανέλα και καταλήγω στο να πιστεύω πως τους άρεσε πολύ το πράσινο και ήθελαν τη φανέλα μου ως αναμνηστική! Είναι συνηθισμένο να δίνεις τη φανέλα αν στη ζητήσουν αυτοί που αγαπούν την ομάδα σου. Οπότε και εγώ θέλω να αφιερώσω σε αυτούς που μου έκλεψαν την φανέλα το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε με τον Παναθηναϊκό, καθώς αυτοί δεν έχουν καν ομάδα να αγωνίζεται ούτε στην Α2, για να πηγαίνουν να την εμψυχώνουν και να πανηγυρίσουν κάποιον τίτλο. Οπότε για να μην… ζηλεύουν ας φοράνε την δική μου φανέλα, την φανέλα του πρωταθλητή ενός μεγάλου συλλόγου όπως είναι ο Παναθηναϊκός!»

Που θα ήθελες να αφιερώσεις αυτό το πρωτάθλημα;

«Αφιερώνω το πρωτάθλημα και τον ατομικό μου τίτλο του MVP στην οικογένειά μου, την γυναίκα μου και τα παιδιά μου, που με στηρίζουν από απόσταση, τους φίλους μου, σε όλους τους «πράσινους» οπαδούς, στους συμπαίκτες μου φυσικά που χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν δυνατό, στους χορηγούς της ομάδας μας, τον κ. Βαγγέλη, τον πρόεδρο του συλλόγου, ή μάλλον σε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτόν τον δρόμο προς τη νίκη».

3476361

«Ήρθα στην Ελλάδα για να ανήκω σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο και δικαιώθηκα για την επιλογή μου»

Με την χρονιά να έχει ολοκληρωθεί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος σκέφτεσαι να παραμείνεις στον Παναθηναϊκό και του χρόνου;

«Φυσικά. Ήρθα στην Ελλάδα για να ανήκω σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, όπως ο Παναθηναϊκός που έχει όλα τα αθλήματα, ποδόσφαιρο, μπάσκετ βόλεϊ και όλα τα αθλήματα και όλες οι ομάδες ανήκουν στην ίδια οικογένεια ανεξαρτήτου ποιου σπορ παίζουν. Και δικαιώθηκα για την επιλογή μου να έρθω στην οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Δεν ένιωσα ποτέ απογοητευμένος που επέλεξα να έρθω στα... πράσινα. Στον Παναθηναϊκό είχα τις καλύτερες στιγμές μου ως αθλητής. Νιώθω πολύ υπερήφανος που είμαι πράσινος».

Σου αρέσει η ζωή στην Αθήνα; Σκέφτεσαι να έρθεις με την οικογένειά σου να μείνετε όλοι μαζί εδώ;

«Είχα πει πως θα μείνω πέντε χρόνια και είμαι ήδη τρία εδώ. Θα δούμε τι θα γίνει και το αν παραμείνω στον Παναθηναϊκό τις επόμενες ημέρες. Ήταν δύσκολο να είμαι μακριά από την οικογένειά μου αλλά τα συλλογικά και ατομικά αποτελέσματα με αντάμειψαν για την επιλογή μου. Μου αρέσει πολύ η ζωή στην Αθήνα. Είναι ήσυχο μέρος και θα ήταν πολύ ενδιαφέρον και για τα παιδιά μου 7 και 12 ετών να έχουν εμπειρία σε μια άλλη κουλτούρα».



Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved