Μαλακατές: «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη – Μια συγγνώμη ποτέ δεν είναι αρκετή»
Intime

Μαλακατές: «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη – Μια συγγνώμη ποτέ δεν είναι αρκετή»

Παναθηναϊκός: Ο πρόεδρος του Α.Ο., Τάκης Μαλακατές, με δήλωσή του ανέλαβε την ευθύνη για όσα συνέβησαν το τελευταίο διήμερο οδηγώντας στον αποκλεισμό του «τριφυλλιού» απ’ τον αιώνιο αντίπαλο.

Ο αποκλεισμός απ’ τον Ολυμπιακό, έχει αφήσει σημάδια στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» είχαν στόχο το τρόπαιο στο Challenge Cup, έφτασαν πολύ κοντά στον τελικό μετά το πρώτο ματς κόντρα στον αιώνιο, αλλά τα «γκρέμισαν» όλα στη ρεβάνς του Αγίου Θωμά, που έγινε χωρίς κόσμο και μια μέρα αργότερα απ’ το προγραμματισμένο.

Για όσα έγιναν προκειμένου να οδηγηθεί η αναμέτρηση σε αυτή την κατάληξη, αναφέρθηκε ο Τάκης Μαλακατές σε δήλωσή του. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. ανέλαβε την ευθύνη πλήρως.

Η δήλωση Μαλακατέ:

«Χτες ήταν μια πολύ σημαντική μέρα και δυστυχώς αντί να εξελιχθεί σε μια γιορτή του αθλητισμού αντιμετωπίσαμε απρόκλητα και χωρίς καμία λογική, επίθεση από την αστυνομία που για άλλη μια φορά δυστυχώς απέτυχε στον ρόλο που της έχει ανατεθεί, να προστατεύει τον κόσμο και τη διεξαγωγή του αγώνα. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για ημιτελικό αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για όσα συνέβησαν και για ακόμα μια φορά ζητώ συγγνώμη από τους φιλάθλους μας που αναίτια τραυματίστηκαν και για την ταλαιπωρία που όλοι οι υπόλοιποι υπέστησαν.

Ευθύνες ζητήσαμε και θα εξακολουθήσουμε να ζητάμε μέχρι να αποδοθούν.

Ενώ η αρχική μας πρόθεση ήταν να πάμε στο ΟΑΚΑ για να έχει δυνατότητα να το παρακολουθήσει μεγάλος αριθμός φιλάθλων μας και με αντίστοιχο οικονομικό όφελος, με προθεσμία δήλωσης έδρας την Δευτέρα πριν τον πρώτο αγώνα, πήραμε την απόφαση η αναμέτρηση να διεξαχθεί στο γήπεδο που γνωρίζουμε και προπονούμαστε, για καθαρά αγωνιστικούς λόγους. Ίσως ήταν λάθος μου και αναλαμβάνω την ευθύνη.

Αποτρέψαμε αυτή τη φορά να επαναληφθούν όσα έγιναν σε προηγούμενο αγώνα με αποτέλεσμα τότε άνθρωποι με διαρκείας και εισιτήρια τελικά να μείνουν έξω, με το να μην εκδώσουμε εισιτήρια παρά μόνο να επιτραπεί η είσοδος στους κατόχους διαρκείας και σε χορηγούς μας.

Άθελα μας όμως χτες διαδραματίστηκαν θλιβερά γεγονότα και είναι δική μου ευθύνη που δεν καταφέραμε να τα αποτρέψουμε διότι πάντα κάποιος πρέπει να ευθύνεται και εγώ σαν Πρόεδρος του Παναθηναϊκού αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη.

Όσον αφορά το γεγονός ότι ο αγώνας σήμερα έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ήταν απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χαρακτηρίζοντας την ημιτελική σειρά υψηλού κινδύνου και έχοντας δώσει εντολή στο παραμικρό που θα συνέβαινε σε οποιονδήποτε από τους δύο αγώνες, να εκκενωθεί το γήπεδο για να συνεχιστεί ο αγώνας. Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν καταστεί εφικτό να επαναληφθεί την επομένη κεκλεισμένων των θυρών.
Όλοι γνωρίζουμε πως λειτουργούν οι ευρωπαϊκές αρχές σε τέτοιες καταστάσεις και απλά με τη λήξη της προθεσμίας διεξαγωγής του αγώνα χτες, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ο κομισάριος μας ενημέρωσε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί σήμερα κεκλεισμένων των θυρών και απλά ορίσαμε από την πλευρά μας την ώρα διεξαγωγής βάσει του αγωνιστικού προγράμματος του γηπέδου.

Άρνηση μας θα προκαλούσε μηδενισμό μας και ενδεχομένως αποβολής μας από ευρωπαϊκούς αγώνες για μια διετία. Κόσμος, ομάδες και διοίκηση πρέπει να είναι ενωμένοι για να μπορεί να μεγαλουργεί ο Σύλλογος, όπως έχει συμβεί μέχρι τώρα και μας έδωσε τα τελευταία χρόνια 7 τίτλους στα πιο γνωστά ομαδικά αθλήματα και αμέτρητες διακρίσεις.

Υποχρέωση μου και καθήκον μου να σηκώσουμε κεφάλι, να συνεχίσουμε τον δρόμο των επιτυχιών όλοι μαζί ενωμένοι και επιπλέον να βρω τους τρόπους, τις ενέργειες και ότι απαιτείται ώστε τέτοιες καταστάσεις που με θλίβουν να μην ξανασυμβούν και να προστατέψω τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού και σε αυτό το επίπεδο.

Μια συγγνώμη ποτέ δεν είναι αρκετή αλλά την οφείλω και την εννοώ προς όλους. Η ζωή όμως και η αθλητική δραστηριότητα συνεχίζεται και θα προσπαθήσουμε όπως κάναμε μέχρι σήμερα να διεκδικούμε και να κατακτάμε τίτλους.

Τάκης Μαλακατές».

 



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved