ATP Finals: Απόψε η «μάχη» Τζόκοβιτς-Τσιτσιπά: «Να παίζω καλό τένις παρά να έχω εμμονή με το Νο 1»
EUROKINISSI

ATP Finals: Απόψε η «μάχη» Τζόκοβιτς-Τσιτσιπά: «Να παίζω καλό τένις παρά να έχω εμμονή με το Νο 1»

Η ώρα και το κανάλι της «τιτανομαχίας» Τζόκοβιτς-Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει απόψε, Δευτέρα 14/11 στις 10μ.μ. τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην πρώτη μεγάλη «μάχη» για το ATP Finals του Τορίνου.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης διεκδικεί τόσο τον τελευταίο τίτλο της χρονιάς στο Τορίνο, όσο και την άνοδό του στο Νο 1 της ATP, αρκεί φυσικά να φτάσει μέχρι τη στέψη αήττητος.

Η δράση ξεκινάει σήμερα και για το Red Group όπου φυσικά ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς απόψε στις 10μ.μ. (COSMOTE Sport 6), με τον «Στεφ» να θέλει τη ρεβάνς από την ήττα που υπέστη στο Paris Masters μετά από μια μεγάλη μάχη πριν από λίγες ημέρες, αλλά και την ήττα στο τουρνουά της Αστάνα.

Ο 23χρονος Έλληνας έχει μια μοναδική ευκαιρία καθώς αν κάνει το 5Χ5 και κατακτήσει τον τίτλο αήττητος θα καταφέρει να σκαρφαλώσει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του. Κάτι τέτοιο όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς τον όμιλο με τους Τσιτσιπά και Τζόκοβιτς συμπληρώνουν οι Αντρέι Ρούμπλεφ και Ντανιίλ Μεντβέντεβ.

Ο Τσιτσιπάς «μετράει» 11 νίκες και 20 ήττες κόντρα στους αντιπάλους του στο Red Group, όπου μόνο με τον Ρούμπλεφ υπερτερεί στα τετ α τετ με σκορ 6-4. Αντίστοιχα με τον Σέρβο κάτοχο των 21 Grand Slam θα αναμετρηθεί για 12η φορά στην καριέρα του, με τον «Νόλε» να είναι κυρίαρχος στις μεταξύ τους «μονομαχίες» έχοντας κερδίσει στις 9 και ο Τσιτσιπάς μόλις 2.

«Προτιμώ να παίζω καλό τένις παρά να έχω εμμονή με το Νο1»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν την Πρεμιέρα του στα φετινά ATP Finals στάθηκε πως είναι μεν ξεχωριστό να διεκδικεί το Νο1 του κόσμου, αλλά προτιμά να παίζει καλό τένις και να απολαμβάνει τη ζωή του έξω από τα courts παρά να έχει εμμονή στο να γίνει ο Νο 1!

Συγκεκριμένα ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας σημείωσε:

«Είναι πραγματικά εξαιρετικό το να είμαι σε θέση να διεκδικώ το Νο1 του κόσμου, γιατί ήταν πάντα ένα όνειρό μου από τότε που ήμουν μικρός. Σίγουρα θα σήμαινε πολλά. Θα προσπαθήσω να είμαι χαλαρός να απολαύσω το τουρνουά και να μη σκέφτομαι πολύ τον προορισμό, αλλά το ταξίδι. Αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Σε αυτή την περίπτωση το να παίζω καλό τένις και να απολαμβάνω τη ζωή μου έξω από τα courts είναι πολύ πιο σημαντικό από το να έχω εμμονή με το Νο1 που μπορεί να έρθει τώρα ή αργότερα. Είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ».

Ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέληξε λέγοντας:

«Αισθάνομαι πολύ καλά με το σώμα μου και το παιχνίδι μου. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και αγωνίζομαι σε αυτό το τουρνουά. Κέρδισα τη θέση στην οποία βρίσκομαι παίζοντας σταθερό τένις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με καλά αποτελέσματα σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες. Είμαι πολύ χαρούμενος που κάθομαι σε αυτήν την καρέκλα και είμαι μέρος των 8 καλύτερων παικτών του κόσμου».

Από την πλευρά του ο πρώην επικεφαλής της κατάταξης και κορυφαίος Σέρβος τενίστας, Νόβακ Τζόκοβιτς υπογράμμισε:

«Ένας τίτλος εδώ θα ήταν ένα τέλειο φινάλε για τη σεζόν. Θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα, αλλά είμαστε ακόμα μακριά από αυτό. Έχω εμπειρία από αυτό το τουρνουά και ελπίζω να με βοηθήσει ώστε να φτάσω μέχρι το τέλος. Σίγουρα δεν νιώθω ότι είμαι νέος όπως τα άλλα παιδιά, καθώς έχει περάσει καιρός από τότε που έπαιξα στα ATP Finals για πρώτη φορά, αλλά είμαι σε καλή κατάσταση και ειδικά τους τελευταίους 4-5 μήνες. Έχω κερδίσει το Wimbledon, αλλά και τα περισσότερα indoor τουρνουά στα οποία αγωνίστηκα. Έχω κίνητρο και ανυπομονώ για αυτήν την πρόκληση. Κάθε παιχνίδι θα είναι τελικός».



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved