Βόλεϊ: Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων σε CEV Cup και Challenge Cup (video)

Βόλεϊ: Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων σε CEV Cup και Challenge Cup (video)

Τους πρώτους τους αντιπάλους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα έμαθαν το μεσημέρι της Τρίτης (28/06) οι ελληνικές ομάδες που μετέχουν σε CEV Cup και Challenge Cup.

Στα κεντρικά της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας βόλεϊ στο Λουξεμβούργο έλαβε χώρα η πρώτη κλήρωση των ευρωπαϊκών Κυπέλλων για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η κλήρωση έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (28/06) και αφορούσε και τις τρεις διοργανώσεις, το CEV Champions League, το CEV Cup και το CEV Challenge Cup. Ωστόσο, το ενδιαφέρον για την Ελλάδα ήταν για τις δύο τελευταίες.

Συγκεκριμένα, στους άνδρες, οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Μίλων μετέχουν στο CEV Challenge Cup. Μάλιστα, οι τρεις τελευταίοι είναι οι πρώτοι που θα πέσουν στη «μάχη», καθώς μετέχουν στη φάση των «64» της διοργάνωσης, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα ξεκινήσουν την πορεία τους από τους «32».

Πρώτος αντίπαλος για τον Πρωταθλητή Ελλάδας, Παναθηναϊκό είναι η Σπαρτάκ Μιάβα. Το πρώτο ματς θα γίνει το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου στη Σλοβακία και ο επαναληπτικός στην Αθήνα, το τριήμερο 18-20 του μηνός. Στις ίδιες ημερομηνίες, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί αρχικά την Νέφελς και θα ταξιδέψει στην Ελβετία για τη ρεβάνς, ενώ για τον Μίλωνα, πρώτος αντίπαλος είναι η Χάποελ Μάτε, με τον πρώτο αγώνα στη Νέα Σμύρνη και τον δεύτερο στο Ισραήλ.

Στις γυναίκες, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα πάρουν μέρος στο CEV Cup. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκες» θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο διάστημα για να μάθουν τον αντίπαλό τους, καθώς κληρώθηκαν ως «δυνατές» με τον ηττημένο του ζευγαριού 13/14, που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Από την άλλη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Κράλοβο. Πρώτος αγώνας το τριήμερο 13-15 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη και η ρεβάνς θα γίνει στην Τσεχία το τριήμερο 20-22 του μηνός.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας, Παναθηναϊκός και η Θέτιδα Βούλας είναι οι πρώτες ελληνικές ομάδες που θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στους «64» του CEV Challenge Cup των γυναικών. Οι «πράσινες» θα αντιμετωπίσουν την Πέφινγκεν. Το πρώτο ματς θα γίνει το τριήμερο 22-24 Νοεμβρίου στην Ελβετία και ο επαναληπτικός στην Αθήνα. Το ίδιο διάστημα, η ομάδα των νοτίων προαστίων θα αντιμετωπίσει τη Λεγκιονόβια από την Πολωνία με το δεύτερο ματς.

Αντίθετα, ο Άρης που μετέχει κι αυτός στο CEV Challenge Cup θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τη φάση των «32» αντιμετωπίζοντας το νικητή του ζευγαριού Λινζ-Γουάλφερ. Πρώτο ματς το τριήμερο 13-15 Δεκεμβρίου και η ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 20-22 του μηνός.

Συνοπτικά, οι κληρώσεις των ελληνικών ομάδων:

Άνδρες

Challenge Cup

Φάση των 64 (α’ αγώνας: 11-13 Οκτωβρίου - ρεβάνς: 18-20 Οκτωβρίου)
Σπαρτάκ Μιάβα (Σλοβακία)-Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ-Νέφελς (Ελβετία)
Μίλων-Χάποελ Μάτε (Ισραήλ)

Φάση των 32 (α’ αγώνας: 8-10 Νοεμβρίου - ρεβάνς: 15-17 Νοεμβρίου)
Ολυμπιακός-Νικητής ζευγαριού Κομάρνο (Σλοβακία)-Τίρανα (Αλβανία)

Γυναίκες

CEV Cup

Φάση των 32 (α’ αγώνας: 13-15 Δεκεμβρίου - ρεβάνς 20-22 Δεκεμβρίου)
Ηττημένος ζευγαριού 13/14 CEV Champions League-Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ-Κράλοβο Πόζε (Τσεχία)

Challenge Cup

Φάση των 64 (α’ αγώνας: 22-24 Νοεμβρίου - ρεβάνς: 29 Νοεμβρίου-01 Δεκεμβρίου)
Παναθηναϊκός-Πέφινγκεν (Ελβετία)
Θέτις Βούλας-Λεγκιονόβια (Πολωνία)

Φάση των 32 (α’ αγώνας: 13-15 Δεκεμβρίου - ρεβάνς: 20-22 Δεκεμβρίου)
Νικητής ζευγαριού Λινζ (Αυστρία)-Γουάλφερ (Λουξεμβούργο)-Άρης



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved