Α1 Πόλο ανδρών: Στα πέναλτι η Βουλιαγμένη - Βήμα παραμονής για την Χίο

Α1 Πόλο ανδρών: Στα πέναλτι η Βουλιαγμένη - Βήμα παραμονής για την Χίο

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, που κρίθηκε στα πέναλτι, η Βουλιαγμένη εξασφάλισε για έκτη διαδοχική φορά την πρόκρισή της στους τελικούς της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών.

Στον τρίτο και αποφασιστικό ημιτελικό των πλέι-οφ, οι «μπέμπηδες» έμειναν ζωντανοί στο... θρίλερ, επικράτησαν με 11-10 του Πανιωνίου (κανονικός αγώνας 6-6) και θα απτοελέσουν για άλλη μία χρονιά τον... παρτενέρ του Ολυμπιακού στους τελικούς. Από την πλευρά τους, οι Νεοσμυρνιώτες που έκαναν εντυπωσιακές εμφανίσεις σε όλη τη σειρά και «άγγιξαν» την υπέρβαση, θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα Σμύρνης στη μάχη για την τρίτη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.   

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να σκοράρουν... κατά ριπάς και τη Βουλιαγμένη να προηγείται νωρίς με 4-2. Στη συνέχεια, όμως, οι άμυνες «έσφιξαν», οι δύο τερματοφύλακες (Παναγιώτης Τζωρτζάτος και Κώστας Λιμαράκης) ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και τα γκολ άρχισαν να... σπανίζον. Οι γηπεδούχοι έμειναν «άσφαιροι» για περίπου 14 αγωνιστικά λεπτά και ο Πανιώνιος ισοφάρισε (4-4) στη δεύτερη περίοδο με τον Δήμου, όμως στο τρίτο οκτάλεπτο ο πολύπειρος Μυλωνάκης ξαναέδωσε προβάδισμα στον ΝΟΒ. Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Δήμου εκ νέου ισοφάρισε, ο Καπότσης απάντησε άμεσα, αλλά εν συνεχεία χρεώθηκε με την τρίτη του ποινή και ο Παπάκος στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 6-6, που δεν άλλαξε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Ετσι ο ημιτελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου οι δύο προπονητές έχασαν από έναν καλό εκτελεστή, τον Μανώλη Μυλωνάκη και τον Τάκη Δήμου, οι οποίοι αποβλήθηκαν με αντικατάσταση στα τελευταία δευτερόλεπτα του κανονικού αγώνα.   

Στη «ρώσικη ρουλέτα», οι παίκτες του Χρβόγε Κόλιανιν αποδείχθηκαν απόλυτα ψύχραιμοι και εύστοχοι, ενώ ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος έκανε μία και... καλή απόκρουση, στο πέναλτι του Μπραϊμη. Ο Κώστας Δήμου άλλαξε τερματοφύλακα για την τελευταία εκτέλεση, με τον Καζάκο να αντικαθιστά τον Λιμαράκη, αλλά ο Δημήτρης Σκουμπάκης δεν λάθεψε και χάρισε στη Βουλιαγμένη το εισιτήριο για τους τελικούς του πρωταθλήματος. 

Οκτάλεπτα: 4-3, 0-1, 1-0, 1-2, πέν. 5-4.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 2, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης 2, Τρούλος 2, Πάπαριτς, Λόζινα 1, Κωνσταντόπουλος, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Καπότσης 1, Κουρούβανης Ν. 1, Σκουμπάκης 1, Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Σαπουνάκης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Σπούνερ 3, Μπραΐμης, Νταλάπας, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης, Παπάκος 1, Μοσκόφ 2, Δήμου Τάκης 2, Καπετανάκης, Καζάκος, Ζουρίδης, Κουκουνάς.

 

 

Από την άλλη, ένα βήμα μακριά από την παραμονή της στην Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών βρίσκεται η Χίος. Παρότι αγωνίστηκε ως γηπεδούχος στο Παλαιό Φάληρο (το Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού έχει κλείσει λόγω έργων), η ομάδα του Γιώργου Ντόσκα επικράτησε 9-5 του ΟΥΚ Βόλου, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη Β΄ φαση των πλέι-άουτ.  

Το δεύτερο ματς της σειράς θα γίνει την Παρασκευή (20/5) στο Βόλο, όπου οι Θεσσαλοί θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί για την παραμονή. Αν ισοφαρίσουν, το τρίτο και αποφασιστικό παιχνίδι θα γίνει την Κυριακή 22/5 στο Παλαιό Φάληρο. 

Οκτάλεπτα: 2-1, 3-0, 1-1, 3-3.

ΝΟ ΧΙΟΥ: Χόλαντ, Μιμίδης Στ., Χαλατζιάν 5, Γδύσης, Παππάς Κ., Παππάς Αλ. 1, Κανδιόγλου, Χριστοφορίδης 1, Κόλλιας, Καλαργυρός 2, Γαβαλάς Ιω., Καρακούρος Ιω., Καρακούρος Μ.

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ: Σιορδίλης, Νικηφορίδης, Γκανάτσιος, Στεργίου Δ. 1, Ιωαννίδης, Μαρινάγης Χρ., Στεργίου Γ. 1, Βλιώρας, Κουφιδάκης, Αράγια 2, Μαρινάγης Γ., Βασιλούδης, Νάσιος, Μπομπός, Χάλαμ 1.



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved