Πινγκ πονγκ: Με ελληνικό «εμφύλιο» Γκιώνη-Αγγελάκη έκλεισε η προημιτελική φάση στην Πολωνία

Πινγκ πονγκ: Με ελληνικό «εμφύλιο» Γκιώνη-Αγγελάκη έκλεισε η προημιτελική φάση στην Πολωνία

«Γαλανόλευκο» ντέρμπι στην Πολωνία, όπου ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης αγωνίστηκαν ως αντίπαλοι στις... ρεβάνς των προημιτελικών της πολωνικής λίγκας.

Η Μπογκόρια του Γκιώνη, επικύρωσε εύκολα το «εισιτήριο» για την 4άδα σε βάρος της Σοκόλοφ Γιάροσλαβ, ενώ οι δύο διεθνείς μας πρόσφεραν στον κόσμο υπέροχη ελληνική «παράσταση» στον μεταξύ τους αγώνα, όπου νικητής με 3-0 σετ ήταν ο Παναγιώτης Γκιώνης. Επίσης στην Πολωνία η Όρλις 1924 του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου δεν ολοκλήρωσε την έκπληξη απέναντι στην Μπινγκόζ και αποκλείστηκε στην 8άδα με ήττα 3-0 εντός έδρας. Στην Τσεχία η Ντόμπρε της Κωνσταντίνας Παρίδη υπέστη δεύτερη ήττα από τη Χράντεκ Κράλοβε στην αντίστοιχη φάση της 1ης κατηγορίας και δεν μπόρεσε φέτος να προχωρήσει στα ημιτελικά. Στη σούπερ κατηγορία γυναικών της Ισπανίας η Ρέους, έστω χωρίς την Κατερίνα Τόλιου στη σύνθεσή της, νίκησε ξανά τη Χαέν Παρέζο, για τις θέσεις 5-8 των πλέι οφ και εξασφάλισε την ευρωπαϊκή έξοδο για την περίοδο 2022-2023.

Στην Πολωνία η διπλή αναμέτρηση της Μπογκόρια του Γκιώνη με τη Γιάροσλαβ του Αγγελάκη (η 2η με την 7η ομάδα της κανονικής διάρκειας) είχε κριθεί ουσιαστικά από τον πρώτο προημιτελικό την Παρασκευή 8/4. Η Μπογκόρια είχε νικήσει 3-0 εκτός έδρας χάνοντας μόλις ένα σετ, οπότε για τη ρεβάνς της Κυριακής 10/4 είχε ενδιαφέρον μόνο ενδεχόμενη συνάντηση των δύο Ελλήνων αμυντικών. Όντως αυτό συνέβη στο εναρκτήριο επί μέρους παιχνίδι.

Απελευθερωμένοι από το όποιο άγχος οι αθλητές της εθνικής μας ομάδας ανδρών πρόσφεραν πολλά θεαματικά ράλι, μικρό σασπένς στο 2ο σετ όταν ο 25άχρονος Αγγελάκης είχε προβάδισμα 7-4 και σετ μπολ με 10-9 και πήραν το χειροκρότημα από τους περίπου 150 θεατές. Ο Γκιώνης πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (11-6, 12-10, 11-7) κι έκλεισε και τυπικά την υπόθεση της πρόκρισης στα ημιτελικά. Η Μπογκόρια επιβλήθηκε εκ νέου με 3-0 και στην 4άδα θα συναντήσει, επίσης σε δύο αγώνες, στις αρχές Μαΐου, την Μπάλτα Γκντανσκ. Στο κανάλι της σούπερ λίγκας στο youtube ολόκληρος ο αγώνας είναι στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=s-v2phjUCck και από την αρχή μέχρι το 32' μπορείτε να δείτε την εντυπωσιακή παρουσίαση των ομάδων και την αναμέτρηση του Γκιώνη με τον Αγγελάκη.

Στο ίδιο πρωτάθλημα η Όρλις 1924 είχε δημιουργήσει προϋποθέσεις για πρόκριση-έκπληξη όταν την Παρασκευή 8/4 είχε κάμψει τη νικήτρια της regular season Μπινγκόζ με 3-2. Η 8η ομάδα της κανονικής διάρκειας ήταν δυνατή και στον εντός έδρας επαναληπτικό, ωστόσο έχασε στις λεπτομέρειες όλα τα επί μέρους ματς και τελικά με ήττα 0-3 το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Ο Γ. Κωνσταντινόπουλος αντιμετώπισε ξανά τον Κορεάτη Κανγκ Ντονγκσού και κάμφθηκε με 3-1 σετ. Η φετινή παρουσία της Γιάροσλαβ και της Όρλις τελείωσε εδώ. Ο Αγγελάκης, που δεν έδωσε πολλά παιχνίδια λόγω των προβλημάτων με το γόνατο, είχε ατομική στατιστική 4 ήττες και 5 ήττες και ο Γ. Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε πρώτη χρονιά στο δυνατό πολωνικό πρωτάθλημα εμφάνισε 5 νίκες και 12 ήττες. Να σημειωθεί ακόμα ότι η Όρλις, βγαίνοντας 1η στην περιφέρειά της, έχει προχωρήσει στο τελικό στάδιο του Ρokal cup, που θα γίνει στις 15 Μαΐου. Είναι το πολωνικό Κύπελλο, στο οποίο όμως δεν συμμετέχουν όλες οι ομάδες.

Στην Extraliga της Τσεχίας η Ντόμπρε της Παρίδη είχε την 4η θέση από τους δύο γύρους του πρωταθλήματος και αναμετρήθηκε στα προημιτελικά με την 5η ομάδα της βαθμολογίας, τη Χράντεκ Κράλοβε. Την περασμένη Παρασκευή κάμφθηκε εκτός έδρας με 5-2, την Κυριακή 10/4 της αρκούσε νίκη με οποιοδήποτε σκορ ώστε να στείλει τη σειρά σε καθοριστικό τρίτο ματς, αλλά έχασε και ως γηπεδούχος με 5-4 και ολοκλήρωσε τη φετινή πορεία της. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα τη όταν νίκησε με 3-0 σετ την Τέρεζα Μπάρτοβα. Στη συνέχεια όμως, ηττήθηκε με 3-1 σετ από τη Χάνα Κουμπάτοβα κι επίσης με 3-1 από την Ολέσια Στάκοβα. Σε αυτούς τους δύο ομαδικούς αγώνες η Παρίδη είχε 3 ήττες και 2 νίκες. Συνολικά στη χρονιά εμφάνισε αποδοτικότητα γύρω στο 70% με απολογισμό στην κανονική διάρκεια 48 νίκες και 22 ήττες. Διπλά δεν έπαιξε.

Στη la Liga Iberdrola της Ισπανίας η Ρέους της Τόλιου είχε αποκλειστεί στην 8άδα των πλέι οφ, αλλά τώρα πέτυχε την είσοδο στις θέσεις 5-6 και την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής παρουσίας την επόμενη περίοδο. Με τη συμβολή της κορυφαίας Ελληνίδας το κλαμπ είχε νικήσει εκτός έδρας 4-0 τη Χαέν Παρέζο στο πρώτο ματς των θέσεων 5-8 και χωρίς να τη χρειαστεί ξανά πέτυχε και τυπικά τον στόχο του στη ρεβάνς του Σαββάτου 9/4. Επικράτησε και ως γηπεδούχο με 4-1 και με νίκες 2-0 απέκτησε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, το οποίο δικαιούνται στην Ισπανία οι πρώτες έξι ομάδες της τελικής κατάταξης γυναικών.



Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved