Πινγκ πονγκ: Η Μπογκόρια του Γκιώνη νικήτρια στον «ελληνικό» προημιτελικό στην Πολωνία

Πινγκ πονγκ: Η Μπογκόρια του Γκιώνη νικήτρια στον «ελληνικό» προημιτελικό στην Πολωνία

Το βράδυ της Παρασκευής 8/4 έγιναν οι πρώτοι αγώνες πλέι οφ σε δύο ευρωπαϊκές λίγκες, στις οποίες αγωνίζονται με επιτυχία κορυφαίοι αθλητές της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, με τον Παναγιώτη Γκιώνη να είναι αυτός που… χαμογέλασε.

Στην ελληνική «κόντρα» στη Σούπερ κατηγορία της Πολωνίας η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη επιβεβαίωσε με σκορ 3-0 εκτός έδρας ότι ήταν το φαβορί απέναντι στη Σοκόλοφ Γιάροσλαβ του Κωνσταντίνου Αγγελάκη στα προημιτελικά. Οι δύο αμυντικοί δεν συναντήθηκαν.

Στο ίδιο πρωτάθλημα η Όρλις 1924 δημιούργησε έκπληξη με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο. Νίκησε 3-2 με ανατροπή τη νικήτρια της κανονικής διάρκειας Μπινγκόζ με τον πρωταθλητή Ελλάδας του διπλού ανδρών να διαμορφώνει το τελικό σκορ. Στην Extraliga γυναικών της Τσεχίας η Ντόμπρε της Κωνσταντίνας Παρίδη έχασε στον πρώτο προημιτελικό 5-2 από τη Χράντεκ Κράλοβε Α.

Στην Πολωνία η Μπογκόρια δικαίωσε τα προγνωστικά του πρώτου προημιτελικού, αν και η Γιάροσλαβ ενισχύθηκε με τον εξαιρετικό Ινδό Γκνανασεκαράν και είχε βάλει τις προϋποθέσεις για να προηγηθεί. Ο Γκιώνης δεν είχε μεγάλη πίεση στο δικό του ματς αμέσως μετά, ενώ ο Αγγελάκης, που τοποθετήθηκε στη θέση 3 ήταν ανταγωνιστικός στον πρώτου του αγώνα στη λίγκα έπειτα από τη νέα επέμβαση στο γόνατο. Ο επαναληπτικός διεξάγεται αύριο Κυριακή 10/4, με τη γηπεδούχο Μπογκόρια να επικυρώνει, όπως φαίνεται, την πρόκριση στα ημιτελικά.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Γιάροσλαβ-Μπογκόρια 0-3:

Σατιγιάν Γκνανασεκαράν-Πάβελ Σίρουτσεκ 1-3 (11-9, 10-12, 7-11, 7-11)

Ματέους Τσέρνικ-Παναγιώτης Γκιώνης 0-3 (6-11, 8-11, 1-11)

Κωνσταντίνος Αγγελάκης-Μάρεκ Μπαντόφσκι 0-3 (8-11, 7-11, 8-11)

Επίσης την Παρασκευή 8/4 η Όρλις 1924 του Γ. Κωνσταντινόπουλου προκάλεσε την έκπληξη της 8άδας. Αντιμετώπισε εκτός έδρας την Μπινγκόζ, που είχε κατακτήσει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και την υποσκέλισε με 3-2! Το κατάφερε με ανατροπή κιόλας, καθώς ήταν πίσω στο σκορ με 2-0! Ο αριστερόχειρας διεθνής μας, που αγωνίζεται πρώτη χρονιά στην πολωνική λίγκα, πραγματοποίησε δύο πολύ καλές εμφανίσεις. Στο εναρκτήριο ματς έχασε πολύ δύσκολα με 3-1 σετ από τον Κορεάτη Κανγκ Ντονγκσού (12-10, 12-14, 8-11, 8-11) και στο τέλος χάρισε τη νίκη στην Όρλις όταν επικράτησε με 2-0 σετ του διεθνή Πολωνό Αρτούρ Γκρέλα (11-9, 11-6). Συμπαίκτες του ήταν ο Ντάνιελ Μπακ και ο Γιάκαμπ Πέρεκ. Η ρεβάνς γίνεται την Κυριακή 10/4 και η Όρλις θα έχει ως γηπεδούχος νέα… επικίνδυνη αποστολή για να υποστηρίξει το 3-2 και να πετύχει τη μεγάλη πρόκριση στην 4άδα.

Στην 1η εθνική κατηγορία γυναικών της Τσεχίας η Ντόμπρε, έχοντας τερματίσει 4η στην κανονική διάρκεια, αναμετριέται με την 5η της βαθμολογίας Χράντεκ Κράλοβε Α. Την Παρασκευή έδωσε εντός έδρας το πρώτο ματς στην 8άδα των πλέι οφ και κάμφθηκε με 5-2. Η Παρίδη μπήκε δύο φορές στον αγωνιστικό χώρο, αρχικά ηττήθηκε από τη Χάνα Κουμπάτοβα με 3-1 σετ κι έπειτα κατέβαλλε την Τερέζα Μπάρτοβα με 3-2. Η Ντόμπρε χάνει πρώτη φορά φέτος από τη συγκεκριμένη ομάδα, πάντως το καλό είναι ότι το σκορ δεν επηρεάζει την προσπάθειά της στο κυριακάτικο δεύτερο ματς. Χρειάζεται απλά νίκη για να ισοφαρίσει σε 1-1 το σκορ ομάδων και τη Δευτέρα 11 Απριλίου να δώσει στην έδρα της τον καθοριστικό τρίτο προημιτελικό.



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved