Πόλεμος στην Ουκρανία-Κόστιουκ: «Δεν είναι μυστικό, το ποιος βομβαρδίζει τον άλλον»! (photos)

Πόλεμος στην Ουκρανία-Κόστιουκ: «Δεν είναι μυστικό, το ποιος βομβαρδίζει τον άλλον»! (photos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατακεραύνωσε τις Ρωσίδες τενίστριες για την στάση τους σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η Μάρτα Κόστιουκ, η οποία χαρακτήρισε "τρελό" τον Πούτιν!

Η Ουκρανή τενίστρια επικράτησε σήμερα στον 1ο γύρο του Indian Wells, της Βελγίδας Μαρίνα Ζαβένσκα, η οποία είναι ουκρανικής καταγωγής, με 6-7(5), 7-6(6), 7-5 σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε κάτω από μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση και από τις δύο παίκτριες.

Η Μάρτα Κόστιουκ που αγκάλιασε σφιχτά την αντίπαλό της καθώς μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες σχετικά με την ζοφερή κατάσταση που ζουν οι συμπατριώτες τους πίσω στην Ουκρανία, μετά την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του WTA 1000, επέκρινε την έλλειψη υποστήριξης και ενσυναίσθησης από τις Ρωσίδες τενίστριες.

Η 19χρονη Ουκρανή τενίστρια ούσα άκρως λυπημένη και απογοητευμένη από τις Ρωσίδες τενίστριες σημείωσε:

«Είναι πολύ απογοητευτικό που καμία Ρωσίδα παίκτρια, δεν ήλθε σ' εμένα για να μου πει ότι λυπάται που βλέπει τι προκαλεί η χώρα τους στην δική μου. Περισσότεροι Ουκρανοί άμαχοι έχουν πεθάνει παρά στρατιώτες, και ανάμεσά τους και παιδιά... Είναι τρομερό»!

Η νεαρή τενίστρια στο Νο 54 του κόσμου, πρόσθεσε:

«Μία παίκτρια μου έστειλε μήνυμα. Άλλη μία, ήλθε να μου μιλήσει, αλλά καμία δεν με υποστήριξε, ούτε με ρώτησε πώς είμαι. Είναι σοκαριστικό. Δεν πρόκειται για πολιτική, αλλά για ανθρώπους. Με πονάει, με πονάει όταν φτάνω εδώ και βλέπω αυτές τις παίκτριες, όταν τους ακούω να λένε ότι το κύριο πρόβλημα τους, είναι ότι δεν μπορούν να μεταφέρουν τα χρήματά τους ή κάτι τέτοιο, είναι απαράδεκτο. Δεν ξέρω γιατί οι Ρώσοι συμπεριφέρονται έτσι. Δεν υπάρχει τίποτα μυστικό για το τι συμβαίνει, ξέρουμε τι συμβαίνει, ποιος επιτίθεται στον άλλον, ποιος βομβαρδίζει τον άλλον. Είναι εύκολο να το καταλάβουμε. Δεν μπορεί κάποιος, να μείνει ουδέτερος».

Από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι τοποθετήσεις των Ρώσων παικτών είναι σπάνιες. Όπως αυτή του επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος ζήτησε ειρήνη για όλον τον κόσμο, ενώ ο Αντρέι Ρούμπλεφ και η Αναστασία Παβλιουτσένκοβα, έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στον πόλεμο.

Η Μάρτα Κόστιουκ τόνισε σχετικά:

«Το να λες "όχι" στον πόλεμο σημαίνει πολλά πράγματα. "Όχι στον πόλεμο" μπορεί να σημαίνει την διακοπή των μαχών, για παράδειγμα. Αλλά αυτό δεν είναι επιλογή για εμάς. Επομένως, οι δηλώσεις τους δεν έχουν νόημα στα μάτια μου. Τι θέλουν; Να χάσει η Ουκρανία ή να νικήσει η Ρωσία; Δεν ξέρω...».

Η νεαρή Ουκρανή, συνέχισε λέγοντας:

«Η Ουκρανία δεν θα τα παρατήσει ποτέ, αλλά ξέρουμε ότι ούτε ο Πούτιν θα σταματήσει, είναι τρελός. Γι' αυτό παλεύουμε».

Παράλληλα, η Κόστιουκ εξέφρασε την διαφωνία της για την απόφαση των WTA και ATP, να επιτρέψουν στους Ρώσους να παίξουν σε τουρνουά, χωρίς να αναφέρεται η χώρα τους ή να εμφανίζεται η σημαία τους.

«Θα είμαι σύντομη... Κοιτάξτε άλλα αθλήματα, τι έχουν κάνει», είπε λακωνικά, αναφερόμενη στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) που ζήτησε την απαγόρευση των Ρώσων στις διεθνείς διοργανώσεις, την οποία έχουν εφαρμόσει πολλοί φορείς, προεξαρχούσης της Fifa.

Η Ουκρανή τενίστρια, αναφέρθηκε και στην δυσκολία που αντιμετωπίζει, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης:

«Ήταν πολύ δύσκολο να έλθω στο γήπεδο. Όταν ξύπνησα σήμερα το πρωί, δεν πίστευα ότι θα έπαιζα. Η οικογένειά μου είναι εκεί. Πηγαίνεις για ύπνο το βράδυ και δεν ξέρεις εάν την επόμενη ημέρα... Δεν είναι εύκολη περίοδος, οι πρώτες ημέρες ήταν φρικτές να ζεις, αλλά το νευρικό σύστημα καταφέρνει να προσαρμοσθεί και συνηθίζει την κατάσταση».



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved