Λύγισε από τις απουσίες ο Παναθηναϊκός, πάει στην Ισπανία για την ανατροπή (video+photos)

Λύγισε από τις απουσίες ο Παναθηναϊκός, πάει στην Ισπανία για την ανατροπή (video+photos)

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε αποδεκατισμένος την Λα Λαγκούνα Τενερίφη για τους 8 του Challenge Cup γυναικών, γνώρισε την ήττα με 3-2 σετ και πλέον θα πάει στην Ισπανία για την ανατροπή με «καθαρή» νίκη (3-0, 3-1) ή την κατάκτηση... τεσσάρων σετ.

Ο κορονοϊός έβαλε... φρένο στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού για ακόμα μεγαλύτερη διάκριση στην Ευρώπη.

Οι «πράσινες» αγωνίστηκαν χωρίς τρεις ξένες, τις Κρος, Στεπανένκο και Γκρόθες, η ανέτοιμη Μπραμπίλα έκανε αναγκαστικά ντεμπούτο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Η Τενερίφη επικράτησε με 3-2 σετ στο κλειστό του Αγίου Θωμά, στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Τσάλεντζ Καπ και πλέον ο Παναθηναϊκός θέλει την ανατροπή στην Ισπανία την ερχόμενη Τετάρτη (2/2). Και συγκεκριμένα θέλει είτε καθαρή νίκη (0-3, 1-3 σετ) ή να επικρατήσει 2-3 και να κερδίσει και το χρυσό σετ που θα ακολουθήσει. Σε περίπτωση ήττας οι «πράσινες» θα αποκλειστούν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο πρώτο σετ οι «πράσινες» δεν ξεκίνησαν καλά, με τις ισπανίδες να διατηρούν το προβάδισμα στους πρώτους 15 πόντους που παίχθηκαν. Το πρώτο προβάδισμα για την ομάδα του Οικονόμου ήρθε στο 9-8, αλλά δεν το κράτησε για πολύ με την Τενερίφη να ξεφεύγει ξανά με 14-23, με σερί 0-9 και να κατακτά εύκολα το πρώτο σετ με 16-25. Κάτι λογικό από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 5 πόντους από επίθεση, έναντι 13 των αντιπάλων.

Παρά την κακή εικόνα στο πρώτο σετ, τα «φίνα κορίτσια» μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο και προηγήθηκαν με 6-2, 10-5 και 16-11. Σε εκείνο το σημείο η Τενερίφη μείωσε σε 16-12, ωστόσο η συνέχεια ήταν καταιγιστή για τις «πράσινες». Με τρομερό μπλοκ και καλές άμυνες έκαναν σερί 9-0, κατέκτησαν το σετ με 25-12 και ισοφάρισαν σε 1-1.

Στο τρίτο σετ είχαμε εκ νέου αντιστροφή ρόλων, με την Τενερίφη να ανεβάζει ρυθμούς και να προηγείται με 8-13 στα μισά του σετ. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο επέστρεψε στη διεκδίκηση του, ισοφαρίζοντας σε 15-15. Οι ισπανίδες ξέφυγαν και πάλι με 16-19, οι «πράσινες» μείωσαν σε 20-21 και έσβησαν δύο σετ μπολ των ισπανίδων, κάνοντας τελικά την ανατροπή και κατακτώντας το τρίτο σετ με 29-27.

Το τέταρτο σετ ήταν μια σκληρή μάχη, με τις ισπανίδες να παίρνουν αρχικά το προβάδισμα, αλλά τις πράσινες να απαντούν και με τους πρώτους άσους της Παπαφωτίου να προηγούνται με 15-12 και 17-16. Η ομάδα από την Τενερίφη πήρε ξανά προβάδισμα, όμως, με σερί 0-3 (17-19) και ήταν η πρώτη που έφτασε τους 20 πόντους (18-20). Στην τελική ευθεία του σετ η υποδοχή του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλή και η Τενερίφη έφτασε στην κατάκτηση του σετ και το 2-2 (21-25).

Στο τάι μπρέικ η Λα Λαγκούνα πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα με 3-7. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε μια μικρή αντίδραση (5-7), αλλά η ισπανική ομάδα ξέφυγε εκ νέου (7-10). Το τριφύλλι μείωσε σε 9-10 και στον επόμενο πόντο έβγαλε καταπληκτικές άμυνες, αλλά στάθηκε άτυχο και αντί να ισοφαρίσει βρέθηκε πίσω με 9-11 και στη συνέχεια με 9-12. Η Τενερίφη διατήρησε τη ψυχραιμία της και κατέκτησε το σετ (12-15) και τη νίκη με 2-3 σετ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved