Eurovolley 2019: Συνέχεια για την Εθνική με την Ιταλία

Eurovolley 2019: Συνέχεια για την Εθνική με την Ιταλία

Μετά την πρεμιέρα κόντρα στη Βουλγαρία η Εθνική ομάδα έχει μπροστά της έναν ακόμη πολύ δύσκολο αντίπαλο καθώς αύριο το βράδυ αντιμετωπίζει την Ιταλία (21:45, ΕΡΤ Sports).

Η «σκουάντρα ατζούρα» είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, πριν από ένα μήνα προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και είναι μία από τις διεκδικήτριες του τίτλου, ωστόσο για την ελληνική ομάδα παρά τις δυσκολίες ο στόχος δεν αλλάζει.

«Τις δυσκολίες του προγράμματος τις ξέραμε κι έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εμείς θα κάνουμε ότι κάναμε και σήμερα με τη Βουλγαρία, ότι θα κάνουμε κάθε μέρα: . Θα μπούμε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις…», είπε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ενώ ο Μενέλαος Κοκκινάκης στάθηκε στη χαρά των παικτών: «που θα αγωνιστούμε με μια ομάδα σαν την Ιταλία. Εμείς πρέπει να χαρούμε το ματς ξανά, να δούμε πως είναι να παίζεις σ’ αυτό το επίπεδο κι αν ο αντίπαλος δεν παίξει στο 100% να πιέζουμε περισσότερο και να είμαστε πιο διεκδικητικοί».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Ιταλίας Τσίκο Μπλεντζίνι τόνισε: «Δεν παίζουν τα ονόματα και δεν παίζουμε εναντίον ονομάτων… Πρέπει να παίξουμε καλό βόλεϊ και εναντίον της Ελλάδας, αλλά και κάθε μέρα. Ειδικά στο ανδρικό βόλεϊ για να θεωρείσαι ομάδα υψηλού επιπέδου πρέπει να παίζεις στο 100% σε κάθε αγώνα. Αλλιώς θα έχεις προβλήματα με όλες τις καλές ομάδες όπως είναι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ρουμανία» και το ίδιο περίπου επανέλαβε ο πασαδόρος του Σιμόνε Τζιανέλι.

«Στα χαρτιά ναι είμαστε το φαβορί, αλλά δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Πρέπει να παίξουμε καλά και κόντρα στην Ελλάδα για να κάνουμε το 2χ2», είπε ο 23χρονος άσος της Τρεντίνο και συμπλήρωσε: «Όταν έχεις ως στόχο να φτάσεις στην κορυφή δεν μπορεί να υποτιμήσεις καμία ομάδα. Ξέρω ότι δεν έχετε τον Μίταρ (Τζούριτς), αλλά είστε μια μαχητική ομάδα και σίγουρα δεν πρέπει να σας δώσουμε δικαίωμα».

Τελευταίος για το αυριανό ματς μίλησε ο σούπερ σταρ της Ιταλίας Ιβάν Ζάιτσεφ. «Δεν θυμάμαι να έχω παίξει ποτέ εναντίον της Ελλάδας…», μας είπε αρχικά ο «Λο Ζαρ» κι όταν του είπαμε χαριτολογώντας ότι μπορεί να συνεχίσει αυτό το απόλυτο ρεκόρ απουσιάζοντας από το αυριανό ματς ξέσπασε σε γέλια και πρόσθεσε: «Δε νομίζω. Μάλλον ήρθε η ώρα για το πρώτο μου παιχνίδι».

Όσον αφορά την εικόνα που έχει από την Εθνική, τόνισε: «Ξέρω πολλούς από τους παίκτες σας, τα παιδιά που έχουν παίξει στην Ιταλία και στο Τσάμπιονς Λιγκ και η παρουσίας σας εδώ αποδεικνύει ότι έχετε μια καλή ομάδα. Κι αυτό που περιμένω είναι ένα καλό παιχνίδι».

Η προϊστορία με Ιταλία

Το αυριανό θα είναι το 40ο ματς Ελλάδας και Ιταλίας με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχει 3 νίκες και 36 ήττες, ενώ και οι τρεις επιτυχίες μας έχουν σημειωθεί στο Κύπελλο Άνοιξης (1972, 1980, 1985). 

 


Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved