Τσιτσιπάς: «Καλύτερα Ολυμπιονίκης παρά κάτοχος γκραν σλαμ» (video)

Τσιτσιπάς: «Καλύτερα Ολυμπιονίκης παρά κάτοχος γκραν σλαμ» (video)

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Στέφανου Τσιτσιπά στο euronews.

Αντίστροφα μετρά ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τη συμμετοχή του στο Davis Cup. Ο ίδιος δεν παρακολούθησε ούτε από την τηλεόραση τον μεγάλο τελικό Ναδάλ - Μεντβέντεφ, που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μιλά στον δημοσιογράφο του euronews Γιάννη Γιαγκίνη με τον Γιάννη Δήμα να καταγράφει με την κάμερα
Μιλώντας πάντως στο euronews, το οποίο βρέθηκε στην τελευταία προπόνηση του Έλληνα σουπερστάρ, χαρακτήρισε δίκαιη την επικράτηση του Ισπανού, ενώ όταν ρωτήθηκε για το ποιος από τους «Big3» Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ τον έχει δυσκολέψει περισσότερο, καθώς έχει βρεθεί με όλους αντιμέτωπος, απαντά:

«Ολοι τους ειναι κορυφαίοι, δεν μπορώ να επιλέξω μόνο έναν. Ο πιο δύσλκολος είναι βέβαια κατά την άποψή μου ο Ραφαέλ Ναδάλ. Όχι ότι δεν είναι οι άλλοι, αλλά ο βαθμός δυσκολίας για να πάρεις κάθε πόντο από τον Ναδάλ είναι πολύ υψηλός. Στο US Open ο Ναδάλ από ό,τι φάνηκε ήταν σε πολύ καλή φόρμα και μπόρεσε να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες που ήταν μπροστά στον δρόμο του», σχολίασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Τις τελευταίες ημέρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς προετοιμάζεται πυρετωδώς για τους αγώνες του Davis Cup που θα φιλοξενηθούν από τις 11 ως τις 14 Σεπτεμβρίου στο ΤΑΤΟΪ Club. Ο ίδιος θα ηγηθεί της ελληνικής ομάδας, στην οποία μετέχουν ακόμα ο αδερφός του Πέτρος, ο Μιχάλης Περβολαράκης και ο Μάρκος Κολοβελώνης.

Η Ελλάδα θα αγωνιστεί στο Group 3 της Ευρωαφρικανικής Ζώνης, μαζί με την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, την Εσθονία, την Λετονία, το Λουξεμβούργο, το Μονακό, το Μαυροβούνιο και την Πολωνία. Στόχος είναι ασφαλώς η πρωτιά και η άνοδος σε ανώτερη κατηγορία, με τα εισιτήρια να έχουν γίνει ανάρπαστα, ειδικά για τους αγώνες προς το τέλος της εβδομάδας.

Δεν ολοκληρώνονται ωστόσο με αυτήν την διοργάνωση οι φετινές υποχρεώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά. Μάλιστα, όπως ο ίδιος αναφέρει στο euronews, «αμέσως μετά έχουμε το Laver Cup που είναι και αυτό ομαδικό. Δυο ομαδικά σε δυο εβδομάδες είναι κάτι ασυνήθιστο για εμένα. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση, στην οποία η ομάδα της Ευρώπης αγωνίζεται εντάντια στον υπόλοιπο κόσμο. Είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξαν να είμαι μέλος της ομάδας της Ευρώπης μαζί με κορυφαίους αθλητές όπως ο Φέντερερ, ο Ναδάλ και ο Σβέρεφ».

Με τόσο φορτωμένο πρόγραμμα στα 22 του χρόνια, συνεχή ταξίδια, συμμετοχές σε τουρνουά σε κάθε γωνιά του πλανήτη και ενδιαμέσως καθημερινές πολύωρες προπονήσεις, αναρωτιέται κανείς για την δυσκολία προσαρμογής σε αυτόν τον τρόπο ζωής αλλά και αν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση. «Ξεκούραση δεν υπάρχει πολλή. Είναι μικρά διαστήματα σε όλη τη χρονιά. Θα έλεγα ότι το μεγαλύτερο διάστημα ξεκούρασης που έχω είναι στο τέλος της χρονιάς, το οποίο διαρκεί περίπου τρεις εβδομάδες. Μετά ξεκινάω την σκληρή δουλειά, τα ταξίδια, τα τουρνουά. Εγκλιματίζομαι στον δικό μου κόσμο. Πλέον όμως το έχω συνηθίσει. Στην αρχή μου ήταν πολύ δύσκολο. Αλλά είμαι τυχερός που έχω δεύτερο σπίτι στο Μονακό που με κάνει να νιώθω λίγο πιο οικεία. Όμως η Ελλάδα είναι το μέρος που μεγάλωσα, που πέρασα τα παιδικά μου χρόνια. Αυτή τη στιγμή που βρίσκομαι εδώ αισθάνομαι πολύ ωραία, δίπλα σε δικούς μου ανθρώπους και έχοντας την δυνατότητα να αγωνιστώ στην χώρα μου».

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα αποφάσισε να κλείσει τους λογαριασμούς τους στα social media, κάνοντας «απεξάρτηση» από Facebook, Twitter και Instagram. Ο ίδιος αιτιολογεί στο euronews την απόφασή του: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Την πήρα γιατί επικρατεί πολύ χάος στα social media. Πολλοί άνθρωποι λένε πολλά πράγματα. Γενικά συμβαίνουν πράγματα που με κρατάνε πίσω και στις σκέψεις και σε όσα θέλω να πω. Και αντί να παίρνω ευχαρίστηση χρησιμοποιώντας τα social media, εισπράτω κυρίως άρνηση. Ειπα να το κλείσω έτσι για ένα μήνα ώστε να περάσω χρόνο με άτομα που πραγματικά νοιάζομαι και νοιάζονται για εμένα».

Σταθερά στο πλευρό του Στέφανου είναι ο πατέρας και προπονητής του Απόστολος και η μητέρα του Γιούλια, επίσης παλιά πρωταθλήτρια του τένις επί Σοβιετικής Ένωσης. Άλλωστε όλη η οικογένεια είναι αθλητική και δη τενιστική, με τον Στέφανο να δείχνει αυτήν την στιγμή ο πιο ικανός Έλληνας για να πετύχει το θαύμα της κατάκτησης ενός από τα τέσσερα τουρνουά γκραν σλαμ: του Γουίμπλεντον, του Ρολάν Γκαρός, του όπεν της Μελβούρνης και του όπεν της Νέας Υόρκης.

Κλείνοντας την συνομιλία μας, θέσαμε στον Στέφανο Τσιτσιπά το δίλημμα αν θα έπρεπε να επιλέξει, τι θα προτιμούσε να κατακτήσει; Ένα τουρνουά γκραν σλαμ ή ενδεχομένως το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Σκέφτεται, γελά και απαντά: «Είναι δύσκολη ερώτηση. Όλα έχουν μεγάλη αξία. Αλλά θα έλεγα ότι το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μεγάλη τιμή, είναι κάτι το ξεχωριστό, κάτι το πολύ μεγάλο, αν έρθει, όχι μόνο για εμένα αλλά και για τη χώρα μου...».

Στέφανος Τσιτσιπάς στο Euronews



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved