Κανόε Καγιάκ: Επιτυχημένο το τουρνουά Λακωνίας
SHARE

Κανόε Καγιάκ: Επιτυχημένο το τουρνουά Λακωνίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Κανόε Καγιακ στο Δήμο Μονεμβασιάς και την σκυτάλη παίρνει η Βουλιαγμένη, με το επόμενο τουρνουά στις 5 Οκτωβρίου 2014.

Το «Τέσσερις Πόλεις, Μια Διοργάνωση, Ένα Όραμα» ξεκίνησε λοιπόν, το κάνοε καγιάκ εξαπλώνεται με σλόγκαν «Όλη η Ελλάδα τραβάει κουπί». Επόμενος σταθμός είναι η Βουλιαγμένη Αττικής, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014.  

Πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια στον χώρο του καγιάκ, την οποία έχει ήδη αγκαλιάσει ο κόσμος του αθλήματος. Μια εθελοντική προσπάθεια νέων παιδιών, με στόχο το άνοιγμα του αθλήματος προς όλο τον κόσμο. Πρόγραμμα που στηρίζει τον Σύλλογο Φλόγα, για παιδιά με καρκίνο, περιλαμβάνει θεαματικά αγωνίσματα, αγώνες Special Olympics και Paralympics, Αθλητισμό για Όλους, στοχεύοντας στην Κοινωνική Προσφορά, τον Εθελοντισμό, τις Περιβαλλοντικές Δράσεις και την Επιστημονική Επιμόρφωση. Το εγχείρημα είναι φυσικά υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε Καγιάκ (ΕΟΚ-Κ), αλλά και του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Μια προσπάθεια που βρήκε από το ξεκίνημα πολλούς υποστηρικτές. Χορηγοί  είναι οι UTECO ΑΒΕΕ, Ακαδημία φωτογραφίας Leica και Υποστηρικτές Spyros Korkidis-Group Of Companies, AAsport, Zaro’s, Aperitivo Pizza Bar, Elio, ΙΕΚ Ξυνή, Mediterranian College, Kalousos Medical Equipment, Eu Zup, Paco café, Aθανασοπούλου-Παναγουλόπουλος ΟΕ, Μάρθα Αθανασοπούλου Δικηγόρος. Πληροφορίες https://www.facebook.com/kayakgreece, www.kayakgreece.gr ή στο info@kayakgreece.gr.

Σε δηλώσεις της η Παναγιώτα Αληφέριδη Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μονεμβασιάς τόνισε για το επιτυχημένο τουρνουά: «Για τη Νεάπολη αλλά και γενικότερα για την περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς ήταν κάτι εντυπωσιακό, αλλάζοντας τα δεδομένα γύρω από τα αθλητικά event στην περιοχή μας. Είδαμε με ιδιαίτερη χαρά να πρωτοστατεί σ’ αυτή την προσπάθεια ένα “δικό μας παιδί” ο Αλέξανδρος Τσάκωνας. Από την πλευρά μας κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για τους 300 και πλέον αθλητές και φίλους του καγιάκ που βρέθηκαν στην πόλη μας. Τους περιμένουμε και του χρόνου».

Το ξεκίνημα από την Νεάπολη Βοιών, στα νερά του Κάβο Μαλέα, δίπλα από την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη Παυλοπέτρι ήταν εντυπωσιακό, από συμμετοχές και ανταπόκρισης του κόσμου. Τόσο η Δημοτική Κοινότητα όσο και ο Ναυτικός Όμιλος Βοιών, με πρωτεργάτη τον Πρόεδρό του Αντώνη Κουντούρη, αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία εθελοντικά βοήθησαν στο να μην υπάρξουν προβλήματα.

«Πράγματι όλα λειτούργησαν ιδανικά. Το πίστευα ότι όλοι θα ήταν στο πλευρό μας, αλλά η ανταπόκριση ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Ήταν το ξεκίνημα που θέλαμε», είπε ο εμπνευστής-υπεύθυνος της διοργάνωσης-αθλητής Αλέξανδρος Τσάκωνας.   


ΑΕΚ: Το σχέδιο για να κρατήσει Πόνσε
ΑΕΚ: Το σχέδιο για να κρατήσει Πόνσε
Παναθηναϊκός: Γκαντεμιά… χωρίς τέλος!
Παναθηναϊκός: Γκαντεμιά… χωρίς τέλος!
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/01)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/01)
Το ρεκόρ, η αφιέρωση και η φωτογραφία του Κριστιάνο Ρονάλντο από τα αποδυτήρια!
Το ρεκόρ, η αφιέρωση και η φωτογραφία του Κριστιάνο Ρονάλντο από τα αποδυτήρια!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies