NHL: Αντέχουν χωρίς Steen οι Μπλους (videos)
Παρά την απουσία του Alexander Steen και άλλων σημαντικών παικτών, οι Σέιντ Λούις Μπλους κέρδισαν τους Σικάγο Μπλάκχοκς στα πέναλτι.
Οι Vladimir Tarasenko και Patrik Berglund ισοφάρισαν σε 5-5 με κολλητά γκολ στο τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ στον τρίτο γύρο των πέναλτι ο Kevin Shattenkirk διαμόρφωσε το 3-2 στην τελική διαδικασία καθορισμού νικητή. Στα πέναλτι έφτασαν επίσης οι Φιλαδέλφεια Φλάιερς, αλλά κέρδισαν τους Έντμοντον Όιλερς του πρώην τερματοφύλακά τους, Ilya Bryzgalov, καθώς ο Michael Raffl, «έσπασε» αρχικό 3-3 με τη νικητήρια εκτέλεση, ενώ ο Lars Eller των Μόντρεαλ Κανάντιενς σημείωσε το μοναδικό γκολ των πέναλτι ύστερα από το αρχικό 1-1 με τους Τάμπα Μπέι Λάιτνινγκ. Από την πλευρά τους, οι Άναχαϊμ Ντακς απώλεσαν προβάδισμα με 2-0, αλλά δημιούργησαν σερί δέκα νικών, καθώς ο Saku Koivu συμπλήρωσε δύο γκολ στην παράταση του 3-2 εναντίον των Φίνιξ Κογιότες.
Σε άλλα ματς, οι Ότουα Σένατορς πήραν εκδίκηση για χθεσινό 5-0 σε βάρος τους με 4-3 επί των Μπόστον Μπρούινς, οι οποίοι απέκλεισαν τον Zdeno Chara λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ενώ o Henrik Zetterberg επέστρεψε στη δράση με γκολ στο πλαίσιο του εκτός έδρας 4-3 των Ντιτρόιτ Ρεντ Ουίνγκς εναντίον των Φλόριντα Πάνθερς. Ακόμα, οι Νιου Τζέρζεϊ Ντέβιλς κατέβαλαν με 2-1 τους Νιου Γιορκ Άιλαντερς χάρη σε νικητήριο γκολ του Travis Zajac, ενώ o Mike Fisher είχε δύο γκολ και μία ασίστ στο 3-2 των Νάσβιλ Πρέντατορς επί των Λος Άντζελες Κινγκς. Τέλος, στο περιθώριο των αγώνων διέρρευσε πως οι Τορόντο Μέιπλ Λιφς είναι κοντά σε συμφωνία με τον Dion Phaneuf για νέο επταετές συμβόλαιο.
Δείτε highlights από όλα τα παιχνίδια στην επίσημη ιστοσελίδα του NHL.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Νιου Γιορκ Άιλαντερς-Νιου Τζέρζεϊ Ντέβιλς 1-2
Ότουα Σένατορς-Μπόστον Μπρούινς 4-3
Τάμπα Μπέι Λάιτνινγκ-Μόντρεαλ Κανάντιενς 0-1 στα πέναλτι (1-1 κ.α. και παρ.)
Φλόριντα Πάνθερς-Ντιτρόιτ Ρεντ Ουίνγκς 3-4
Σέιντ Λούις Μπλους-Σικάγο Μπλάκχοκς 3-2 στα πέναλτι (5-5 κ.α. και παρ.)
Άναχαϊμ Ντακς-Φίνιξ Κογιότες 3-2 στην παράταση (2-2 κ.α.)
Νάσβιλ Πρέντατορς-Λος Άντζελες Κινγκς 3-2
Έντμοντον Όιλερς-Φιλαδέλφεια Φλάιερς 1-2 στα πέναλτι (3-3 κ.α. και παρ.)
Και οι βαθμολογίες:
|
ATLANTIC |
ΑΓΩΝΕΣ |
ΒΑΘΜΟΙ |
|
Μπόστον Μπρούινς |
39 |
54 |
|
Τάμπα Μπέι Λάιτνινγκ |
38 |
50 |
|
Μόντρεαλ Κανάντιενς |
39 |
49 |
|
Ντιτρόιτ Ρεντ Ουίνγκς |
40 |
45 |
|
Τορόντο Μέιπλ Λιφς |
40 |
43 |
|
Ότουα Σένατορς |
41 |
39 |
|
Φλόριντα Πάνθερς |
39 |
33 |
|
Μπάφαλο Σέιμπερς |
38 |
24 |
|
METROPOLITAN |
ΑΓΩΝΕΣ |
ΒΑΘΜΟΙ |
|
Πίτσμπουργκ Πένγκουινς |
40 |
57 |
|
Ουάσινγκτον Κάπιτολς |
38 |
44 |
|
Φιλαδέλφεια Φλάιερς |
38 |
40 |
|
Νιου Τζέρζεϊ Ντέβιλς |
40 |
40 |
|
Κολόμπους Μπλου Τζάκετς |
38 |
38 |
|
Νιου Γιορκ Ρέιντζερς |
39 |
38 |
|
Καρολάινα Χαρικέινς |
38 |
37 |
|
Νιου Γιορκ Άιλαντερς |
39 |
29 |
|
CENTRAL |
ΑΓΩΝΕΣ |
ΒΑΘΜΟΙ |
|
Σικάγο Μπλάκχοκς |
41 |
61 |
|
Σέιντ Λούις Μπλους |
37 |
55 |
|
Κολοράντο Άβαλανς |
37 |
49 |
|
Μινεσότα Ουάιλντ |
40 |
45 |
|
Ντάλας Σταρς |
37 |
44 |
|
Ουίνιπεγκ Τζετς |
40 |
39 |
|
Νάσβιλ Πρέντατορς |
39 |
38 |
|
PACIFIC |
ΑΓΩΝΕΣ |
ΒΑΘΜΟΙ |
|
Άναχαϊμ Ντακς |
40 |
61 |
|
Σαν Χοσέ Σαρκς |
38 |
54 |
|
Λος Άντζελες Κινγκς |
39 |
54 |
|
Βανκούβερ Κανάκς |
39 |
50 |
|
Φίνιξ Κογιότες |
38 |
47 |
|
Κάλγκαρι Φλέιμς |
38 |
34 |
|
Έντμοντον Όιλερς |
41 |
30 |
Σημείωση: Στα playoffs προκρίνονται οι πρώτες τρεις ομάδες από κάθε όμιλο, όπως και οι επόμενες δύο καλύτερες από κάθε περιφέρεια (σ.σ. ΑΝΑΤΟΛΗ: Atlantic και Metropolitan, ΔΥΣΗ: Central και Pacific).