Μποξ: Έγινε επαγγελματίας ο Zou Shiming
Έπειτα από τρία Ολυμπιακά μετάλλια, ο 31χρονος Zou Shiming επισημοποίησε την απόφασή του περί μεταπήδησης στο επαγγελματικό μποξ υπογράφοντας συμβόλαιο.
Συγκεκριμένα συμφώνησε με το Top Rank του Bob Arum. Ο Zou έγινε ο πρώτος Κινέζος πυγμάχος με Ολυμπιακό μετάλλιο, όταν πήρε χάλκινο στην Αθήνα. Επίσης, το 2008 και το 2012 κατέκτησε χρυσό στην κατηγορία των Light Flyweights, ενώ πήρε τρία χρυσά μετάλλια σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος.
«Ο Zou έχει απίστευτο ταλέντο και είναι αγαπητός στην Κίνα. Εμείς στο Top Rank θα βεβαιώσουμε πως θα έχει την καλύτερη δυνατή καριέρα σαν επαγγελματίας» δήλωσε σχετικά ο Arum, που αναμένεται να «κλείσει» σύντομα αντίπαλο για τον 31χρονο Κινέζο.
Γενικά ο Shiming έχει αποδείξει πως προσφέρει θέαμα στους αγώνες του, οπότε το επαγγελματικό ντεμπούτο θα έχει ενδιαφέρον. Πλην απροόπτου, θα δώσει το πρώτο ματς του στις 6 Απριλίου σε σόου στο «Venetian Macao Resort Hotel» της πατρίδας του.