Βογάσαρη, Στεφάνου στον 2ο γύρο
Μετά την Κωνσταντίνα Λαλαούνη άλλες δυο Ελληνίδες τενίστριες πήραν το «εισιτήριο» για τον 2ο γύρο του Απλού στο διεθνές τουρνουά, 10.000 δολαρίων, «1ο Hellenic Zeus ITF Pro Circuit», που διεξάγεται στο Lyttos Beach στο Ηράκλειο.
Πρόκειται για την Δέσποινα Βογάσαρη και την Αγνή Στεφάνου. Η Λαλαούνη θα προσπαθήσει να περάσει στα προημιτελικά αντιμετωπίζοντας την Τετάρτη (17/10) την Ισπανίδα, Μπουαλέμ.
Η Βογάσαρη, νικήτρια πριν από δυο μέρες στο ITF τουρνουά της Μυτιλήνης, μπήκε με το δεξί στο Ηράκλειο ξεπερνώντας σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Ελβετίδας Σάντι Μάρτι με 7-5, 6-1. Στον ελληνικό εμφύλιο η Αγνή Στεφάνου δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Μερόπη Παρούση την οποία νίκησε με 6-0, 6-1.
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου μετά από ένα μαραθώνιο αγώνα που διήρκησε 3 ½ ώρες, αποκλείστηκε από την Ρωσίδα Αικατερίνα Πουσκάρεβα, Νο 6 στο ταμπλό, με 6-3, 6-7, 6-1. Η μοναδική εκπρόσωπος της Κρητης, Κατερίνα Σταυρουλάκη, «πάλεψε» το παιχνίδι με την Ολλανδέζα, Φαν Ντερ Χοκ, κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί 2-5 στο δεύτερο σετ, αλλά υπέκυψε με 7-5, 7-5.
Το πρόγραμμα της Τετάρτης (17/10) περιλαμβάνει τους εξής αγώνες με ελληνικό ενδιαφέρον:
Στις 12:30: Λαλαούνη- Μπουαλέμ (Ισπανία)
Στις 14:00: Καϊρη/Κολάροβα (Τσεχία)- Ισάιαν/Πουσκάρεβα (Ρωσία)