Το πρόγραμμα του Μελισσουργού για την ΕΟΠΕ

Το πρόγραμμα του Μελισσουργού για την ΕΟΠΕ

Οι εκλογές της ΕΟΠΕ πλησιάζουν και ο Γιώργος Μελισσουργός, ο οποίος μαζί με τον νυν πρόεδρό της Αχιλλέα Μαυρομάτη θα διεκδικήσει την ηγεσία της, γνωστοποίησε τις θέσεις και το πρόγραμμά του.

Αναλυτικά οι θέσεις και το πρόγραμμα του Μελισσουργού:

«Όπως υποσχεθήκαμε, παρουσιάζουμε τις βασικές μας θέσεις οποίες δεν είναι προεκλογικές εξαγγελίες, αλλά δεσμευτικές προτάσεις που θα τηρηθούν με συνέπεια και αντικειμενικότητα, εφόσον τα Σωματεία μας εμπιστευτούν για να τις εφαρμόσουμε. Προέκυψαν μετά από πολλούς μήνες επεξεργασίας με τους συνεργάτες μας αλλά και από τις επαφές μας με σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Κάποιες από αυτές θα είναι για άμεση ενέργεια στους πρώτους μήνες της θητείας μας ως διοίκηση, ενώ κάποιες άλλες θέλουν χρόνο για να εφαρμοστούν και να αποδώσουν. Αναλυτικά μπορεί κανείς να τις βρει στο σαιτ της κίνησής μας www.volley2012.gr αλλά θα προσπαθήσουμε και να τις περιγράψουμε στα σωματεία όλης της Ελλάδος, στο διάστημα που μένει μέχρι τις εκλογές. Νομίζω ότι με δουλειά, μεράκι και ανοιχτό μυαλό, μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα στο Ελληνικό βόλεϊ και να το ξανακάνουμε μεγάλο».

Οι θέσεις του VOLLEY 2012, συνοπτικά ανά τομέα:

1)ΑΝΑΠΤΥΞΗ

*Άμεση εφαρμογή προγράμματος κινήτρων και επιβράβευσης σε Σωματεία που καλλιεργούν την ανάπτυξη.
*Είσοδος στα σχολεία μέσω των Ενώσεων και περαιτέρω ανάπτυξη Προγραμμάτων Mini Volley.
*Αναβάθμιση όλων των Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων και οργάνωση όλων των τελικών σε μορφή γιορτής.
*Άνοιγμα όλων των ηλικιών προς τα κάτω.
*Επαναφορά των κατηργημένων Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Παμπαίδων –Παγκορασίδων (κάλυψη κόστους από ΕΟΠΕ).

2) ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

*Θα εφαρμοστεί άμεσα Εθνικός Σχεδιασμός σε δυο χρόνους: α) βραχυπρόθεσμο για αναμόρφωση των αρχών και του τρόπου λειτουργίας των Εθνικών Ομάδων και β) μακροπρόθεσμο με Εθνικούς στόχους για να επιστρέψει το ελληνικό βόλεϊ στα «μεγάλα σαλόνια».
*Full Time Ομοσπονδιακοί και Περιφερειακοί Προπονητές αποκλειστικής απασχόλησης που θα παρακολουθούν ομάδες & προπονήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
*Συνεχής και συνεπής λειτουργία των κλιμακίων καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου (με συγκεντρωτικές Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι).
*Χορηγοί για κάθε Εθνική ομάδα και «Υιοθεσία» Ετήσιας Προετοιμασίας ανά Εθνική Ομάδα, από διάφορους Δήμους η Φορείς.

3)ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

*Αναδιάρθρωση Κατηγοριών και επαναφορά της Β’ Εθνικής Κατηγορίας με τήρηση και γεωγραφικών κριτηρίων.
*Χορηγός ανά Πρωτάθλημα στις Εθνικές κατηγορίες, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη οδοιπορικών και διαιτησίας.
*Δημιουργία σωστών και άρτια οργανωμένων πρωταθλημάτων με στόχο την καλύτερη προβολή του βόλεϊ και το πέρασμα του στην τηλεόραση και τα ΜΜΕ.

4)ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

*Πλήρης ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ με Ανάρτηση όλων των οικονομικών αποφάσεων στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (αντίθετα από τη σημερινή πρακτική των επιλεκτικών αναρτήσεων) και δυνατότητα ελέγχου από τα Σωματεία, για εξάλειψη των «πελατειακών σχέσεων».
*Μακροπρόθεσμοι διακανονισμοί με όλους τους Πιστωτές / Συνεργάτες / Διαιτητές για ανάκτηση της αξιοπιστίας της ΕΟΠΕ.
*Κεντρική συμφωνία για δωρεάν Αθλητικό Υλικό και εξοπλισμό (μπάλες κλπ) στα Σωματεία και ειδικές τιμές για αγορά περισσότερων.
*Μοίρασμα 1000 δωρεάν μπαλών για όλα τα αναπτυξιακά τμήματα και ειδικές τιμές για αγορά μπαλών για όλα τα σωματεία (μέσω χορηγικής συμφωνίας).
*Κάλυψη κόστους διαιτησίας σε αναπτυξιακά πρωταθλήματα για όλες των ομάδες αγοριών και δεύτερες-τρίτες ομάδες κοριτσιών.
*Πρωτοποριακό πρόγραμμα κάλυψης μετακινήσεων σε σωματεία με αντικειμενικά κριτήρια.

5) ΠΡΟΩΘΗΣΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (Promotion & Marketing)

*Υπάρχει έτοιμο πλάνο Προώθησης των 2 Ολυμπιακών Αθλημάτων που καλλιεργεί η ΕΟΠΕ (Βόλεϊ-Beach Volley). Για να γίνει και πάλι βιώσιμο το ελληνικό βόλεϊ, να βρεθούν σταθεροί πόροι και να βγει από την μιζέρια, πρέπει πρώτα το άθλημα να ανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία. Το πρόγραμμα προώθησης του Βόλεϊ στην κοινωνία θα αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα μας ως Διοίκηση.
*Υπάρχουν ήδη προσύμφωνα συνεργασίας με τις μεγαλύτερες εταιρείες αθλητικού marketing καθώς και το πρόγραμμα ανταποδοτικότητας για την εξεύρεση Ιδιωτών Χορηγών ανά τομέα (Εθνικές Ομάδες, Πρωταθλήματα κλπ), ώστε να ανακουφιστούν τα Σωματεία από τα τεράστια οικονομικά βάρη.
*Δωρεάν μπάλες σε Σχολεία που συμμετέχουν στα Σχολικά πρωταθλήματα – Φιλέδες και μπάλες σε επιλεγμένους χώρους κοινωνικής δραστηριότητας με στόχο την διάδοση του αθλήματος.


6)BEACH VOLLEY

*Βασικός στόχος η αρμονική συνύπαρξη των δύο Ολυμπιακών αθλημάτων με ξεκάθαρο διοικητικό-οργανωτικό μοντέλο. Βασική μας θέση: τα δύο αθλήματα μόνον οφέλη μπορούν να έχουν το ένα από το άλλο.
*Διαχωρισμός / Προσθήκη στον τακτικό προϋπολογισμό, ώστε το Beach Volley να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό που αφορά τα Σωματεία.
*Ανάκτηση της «χαμένης» ιδιοκτησίας και αξιοποίηση των σκεπαστών γηπέδων (ΣΕΦ, ΜΙΚΡΑ) της ΕΟΠΕ – δημιουργία και άλλων εγκαταστάσεων ώστε να καλύπτεται από τα έσοδα η ανάπτυξη του αθλήματος – παροχή τεχνογνωσίας όπου χρειαστεί, για δημιουργία γηπέδων & διοργανώσεων σε κάθε μέρος της Ελλάδας.
*Πιστή εφαρμογή του Νέου Εθνικού Σχεδιασμού του αθλήματος, σε συνεργασία με τον αντίστοιχο του Βόλεϊ, για να μπορέσει το άθλημα να ξαναφτιάξει μεγάλους αθλητές με διεθνή καριέρα.

7) ΔΙΟΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

*Θέσπιση αναλογικότερου συστήματος για την πραγματική εκπροσώπηση των σωματείων με μέγιστο όριο 2 συνεχόμενες θητείες Προέδρου.
*Κάλυψη κόστους αντιπροσώπων στις Γενικές Συνελεύσεις και κατάργηση των εξουσιοδοτήσεων, και mini Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε Ένωση για όλα τα τοπικά θέματα.
*Αξιοποίηση όσων έχουν σηματοδοτήσει το Ελληνικό Βόλεϊ και δημιουργία ομάδας έμπειρων προσωπικοτήτων που θα εισηγείται προς τις επιτροπές και το ΔΣ.
*Παροχή Κεντρικής Βοήθειας προς τις Περιφέρειες σε θέματα τεχνογνωσίας και υποδομών. Μεγάλες διοργανώσεις στην Περιφέρεια – αξιοπιστία στις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ ΕΟΠΕ και Ενώσεων – Τοπικών Επιτροπών.
*Τιμωρίες και απαγορεύσεις δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στην ανάπτυξη του αθλήματος. Αντίθετα θα υιοθετηθούν Κίνητρα και Επιβραβεύσεις.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Νίκη ανάσα για την Τρουά
Νίκη ανάσα για την Τρουά
Νέο κάζο για την Ίντερ (video)
Νέο κάζο για την Ίντερ (video)
Επική ανατροπή για την Βαλένθια (video)
Επική ανατροπή για την Βαλένθια (video)
Τυχερή η Γιουνάιτεντ, η Λέστερ απειλεί την Τσέλσι
Τυχερή η Γιουνάιτεντ, η Λέστερ απειλεί την Τσέλσι
Καιρός: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
Καιρός: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
Καθαρά Δευτέρα - Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τον καιρό: Προσοχή!
Καθαρά Δευτέρα - Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τον καιρό: Προσοχή!
Ίμια: Επικίνδυνο παιχνίδι στο Αιγαίο - Οι εννέα φωτογραφίες του «Γαύδος» που «καίνε» τους Τούρκους
Ίμια: Επικίνδυνο παιχνίδι στο Αιγαίο - Οι εννέα φωτογραφίες του «Γαύδος» που «καίνε» τους Τούρκους
Προκλητική απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Λογικευτείτε κ. Κοτζιά, ξεπερνάτε τα όρια
Προκλητική απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Λογικευτείτε κ. Κοτζιά, ξεπερνάτε τα όρια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης