Ξανά στην κορυφή η Κλάιστερς
Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης αναμένεται να επανέλθει η Κιμ Κλάιστερς για πρώτη φορά μετά το 2006.
Η Βελγίδα ξεπέρασε το εμπόδιο της Γελένα Ντόκιτς στα προημιτελικά του τουρνουά του Παρισιού, εξασφαλίζοντας παράλληλα τους βαθμούς που θα την επαναφέρουν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα (14/2).
Η κορυφαία και πάλι τενίστρια στον κόσμο, εκμεταλλευόμενη και την απουσία της Σερένα Γουίλιαμς, νίκησε 6-3, 6-0 την πολιτογραφημένη Αυστραλή αντίπαλο της στο Σταντ Πιερ ντε Κουμπερτέν και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του «Open Gaz de France».
H κάτοχος του Αυστραλιανού Όπεν και του Αμερικάνικου Όπεν είχε ανέβει για πρώτη φορά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στις 4 Αυγούστου του 2003.