Κολυμπάδης: «Εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους»

Κολυμπάδης: «Εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους»

Αισιόδοξος είναι ο προπονητής της εθνικής πινγκ πονγκ Μανώλης Καλυμπάδης.

Με προπονήσεις πρωί κι απόγευμα άρχισε τη Δευτέρα, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, η προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας γυναικών για τη σεζόν 2011-2012. Ήταν παρούσες όλες οι αθλήτριες, ενώ έκαναν πρεμιέρα και νεαροί επίλεκτοι, οι οποίοι αποτελούν τις προεθνικές ομάδες παίδων και κορασίδων. Βασικό χαρακτηριστικό στη φετινή αφετηρία των γυναικών η νέα διαφοροποίηση στη σύνθεση της ομάδας μετά την τελευταία αποχώρηση, αυτή της Κατερίνας Ντουλάκη. Η ανανέωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και η καινούργια προοπτική ήταν βέβαια το κύριο θέμα αναφοράς και από τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην απογευματινή προπόνηση.


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Καρύτσας άρχισε δουλειά με τις: Φιλαρέτη Εξάρχου, Μαρία Χριστοφοράκη, Κατερίνα Τόλιου, Ελένη Γεωργιάδου, Αλίκη Κιούφη και Γεωργία Ζαβιτσάνου. Η τελευταία είναι ήδη στη διάθεση του προπονητή, καθώς πέρασε στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών και μετακινείται μόνιμα στην πρωτεύουσα για τις σπουδές της. Η εθνική μπαίνει στην πολύ δύσκολη χρονιά με αυτές τις έξι αθλήτριες, που πρέπει να σημειωθεί ότι κατεβάζουν τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ στα 19,5 χρόνια.

Στην ομιλία του προς τις αθλήτριες ο Μανώλης Κολυμπάδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με την κατάλληλη δουλειά η εθνική θα καταφέρει νʼ αντεπεξέλθει και να διατηρήσει το καλό αγωνιστικό πρόσωπο: «Η σύνθεση της ομάδας άλλαξε και πάλι, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Καλούμαστε να καλύψουμε το κενό συναθλητριών σας, που για διάφορους λόγους αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια από την εθνική ομάδα και τις οποίες ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες τους. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και πιστεύουμε ότι με την κατάλληλη δουλειά και την καθοδήγηση του προπονητή σας θα καλύψουμε γρήγορα το κενό και θα έχουμε πρόοδο». 

Με λίγα λόγια, όπως συνηθίζει, έθεσε και ο Γιώργος Καρύτσας το πνεύμα στη νέα προσπάθεια της εθνικής ομάδας: «Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά ελπίζοντας σε λίγα χρόνια να έχουμε ξαναχτίσει από την αρχή μία νέα δυνατή ομάδα».

Από κει και πέρα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνεχάρη τη Μαρία Χριστοφοράκη, η οποία αποφοίτησε από το τμήμα διαιτολογίας και διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και τους επόμενους μήνες θα πάρει το πτυχίο της. Ανακοίνωσε μάλιστα, ότι η αθλήτρια του Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά γίνεται από τώρα σύμβουλος διατροφολόγος όλων των εθνικών ομάδων και μπορεί να βοηθά τους διεθνείς στο συγκεκριμένο κομμάτι! «Όταν δικά μας παιδιά αποκτούν πτυχία σε τομείς, που μπορούν να χρησιμεύσουν στην ομοσπονδία, δεν τα αφήνουμε ανεκμετάλλευτα», υπογράμμισε ο Μανώλης Κολυμπάδης κι εξέφρασε τα συγχαρητήριά του και για την πρώην διεθνή Μαρία Κρουστάλλη «η οποία είχε αποχωρήσει παλαιότερα από την εθνική ομάδα για νʼ αφιερωθεί στις σπουδές της και τώρα πήρε το πτυχίο από τη Νομική Σχολή».

Στο φαληρικό στάδιο άρχισαν προετοιμασία και τα μέλη των προεθνικών ομάδων παίδων και κορασίδων Ηλίας Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Ανδρέας Τσόπελας, Νίκος Αντωνιάδης, Θάλεια Κορδούτη, Φιλία Εμίρη, Κωνσταντίνα Παρίδη και Γεωργία Χατζηλυγερούδη, ενώ θυμίζουμε ότι με το κλιμάκιο των γυναικών προπονείται και η κορασίδα Αναστασία Τσακέτα.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved