Super League, Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ένα ντέρμπι με πολλά «πρέπει» σε κατάμεστο Καραϊσκάκη
Eurokinissi

Super League, Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ένα ντέρμπι με πολλά «πρέπει» σε κατάμεστο Καραϊσκάκη

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Σπουδαίο παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League | Η ώρα και το κανάλι

Στο γεμάτο -τελικά- από κόσμο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν με εντελώς διαφορετική ψυχολογία.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν νικηφόρα από το Ηράκλειο με 2-0 επί του ΟΦΗ και έδειξαν πως άφησαν πίσω τους τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η τιμωρία στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όμως, έχει φέρει την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να κυνηγά τους «πράσινους».

Είναι κάτι που δεν έκανε μέχρι τώρα και μένει να φανεί πώς θα το διαχειριστεί. Το Τριφύλλι πέρασε δύσκολα από τη Λαμία με 2-1 και βρίσκεται στο +4, οπότε το «πρέπει» για νίκη έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Ειδικά και με την εικόνα που παρουσιάζει ο αντίπαλος πρόσφατα.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε μια απογοητευτική εμφάνιση στην «OPAP Arena» και ηττήθηκε 2-0 χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση στην ΑΕΚ. Πλέον, ο ΠΑΟΚ είναι 8 βαθμούς μακριά από την κορυφή και με μια ακόμα ήττα σε μεγάλο εκτός έδρας παιχνίδι, θα χάσει από πολύ νωρίς την επαφή του με τους τρεις από πάνω του.

Μεσοβδόμαδα, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, με την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να πηγαίνει στο Λονδίνο για το ματς με τη Γουέστ Χαμ (9/11, 22:00) κι εκείνη του «Δικέφαλου» να υποδέχεται στην Τούμπα την Αμπερντίν (9/11, 19:45).

Παράλληλα, ο Λουτσέσκου έχει να αντιμετωπίσει πολλές και σημαντικές απουσίες, ενώ ο προπονητής των Πειραιωτών θα κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές, με τους Φορτούνη, Ροντινέι και Ελ Κααμπί να αναμένεται να επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο 4 Νοεμβρίου

ΩΡΑ

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

17:30

Αθ. Διάκος

Λαμία - Παναθηναϊκός

1-2

20:00

Μ. Κρητικόπουλος

Κηφισιά - ΑΕΚ

1-1

Κυριακή 5 Νοεμβρίου

ΩΡΑ

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΚΑΝΑΛΙ

16:00

Παναιτωλικού

Παναιτωλικός - Αστέρας Τρ.

Cosmote Sport 1HD

17:30

Ζωσιμάδες

ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος

Novasports Prime

19:30

Γ. Καραϊσκάκης

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Cosmote Sport 1HD

20:15

Κλ. Βικελίδης

Άρης - Ατρόμητος

Novasports Prime

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου

ΩΡΑ

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΚΑΝΑΛΙ

18:00

Σερρών

Πανσερραϊκός - ΟΦΗ

Novasports Prime

Η βαθμολογία (σε 9 αγώνες)

1. Παναθηναϊκός 25 -10αγ.

2. Ολυμπιακός 21

3. ΑΕΚ 21 -10αγ.

4. ΠΑΟΚ 17

5. Λαμία 15 -10αγ.

6. Άρης 14

7. ΟΦΗ 13

8. Πανσερραϊκός 9 -8αγ.

9. Αστέρας Τρίπολης 8

10. Κηφισιά 8 -10αγ.

11. Ατρόμητος 6

12. Παναιτωλικός 6

13. ΠΑΣ Γιάννινα 5

14. Βόλος 5 -8αγ.

* Σύμφωνα με την υπ'αριθ. 280/27.10.2023 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, ο αγώνας Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, κατακυρώθηκε υπέρ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, με τέρματα 0-3. Στην Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Η ιστορία του Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Μόνο στα δύο από τα δέκα τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις έχει επικρατήσει ο γηπεδούχος. Στα υπόλοιπα υπάρχουν πέντε ισοπαλίες και τρεις νίκες του φιλοξενούμενου.

Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις νίκες στα δέκα τελευταία ανεξάρτητα διοργάνωσης και έδρας, ενώ ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην περσινή τους αναμέτρηση για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Συνολικά, ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ έχουν αναμετρηθεί 69 φορές με γηπεδούχο την ομάδα του Πειραιά και στα 48 από αυτά έχουν επικρατήσει οι Ερυθρόλευκοι. Ο ΠΑΟΚ έφυγε 12 φορές νικητής από την έδρα του Ολυμπιακού, ενώ υπάρχουν ακόμα 9 αναμετρήσεις που τελείωσαν ισόπαλες.

Ο Ολυμπιακός έχει ένα σερί με 14 διαδοχικές νίκες σε επισκέψεις του ΠΑΟΚ στην έδρα του από τις 12 Νοεμβρίου 1989, έως και τις 23 Φεβρουαρίου 2003.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει στις 11 Ιανουαρίου 2004 και να σπάσει αυτό το σερί, ενώ στις 16 Οκτωβρίου 2005 πήρε τη νίκη με 2-1 στο νέο Στάδιο Καραϊσκάκης και ήταν η πρώτη ομάδα που έφυγε νικήτρια από το ανακαινισμένο γήπεδο.

Η ευρύτερη νίκη του Ολυμπιακού σε εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ σημειώθηκε στις 3 Ιουνίου 1962, με σκορ 6-0 και τον Γιώργο Σιδέρη να σημειώνει τέσσερα γκολ που είναι τα περισσότερα που έχει σκοράρει ένας ποδοσφαιριστής σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Σε εκείνη την αναμέτρηση είχε σημειώσει τα άλλα δύο τέρματα ο Στέλιος Ψύχος.

Ο Γιώργος Σιδέρης έχει σημειώσει συνολικά 9 γκολ στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ, ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Νίκος Αναστόπουλος με 7 γκολ.

Για τον ΠΑΟΚ έχει σημειώσει χατ τρικ ο Παντελής Καφές στις 23 Φεβρουαρίου 2003, στην ήττα του Δικεφάλου με 4-3 στη Ριζούπολη.

69 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

  • 48 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
  • 9 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
  • 12 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ
  • ΓΚΟΛ: 124-53


Πώς λειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ τη Μεγάλη Εβδομάδα
Πώς λειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ τη Μεγάλη Εβδομάδα
Euroleague: Με 1.000 οπαδούς η Μακάμπι στο Game 3 με τον Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Με 1.000 οπαδούς η Μακάμπι στο Game 3 με τον Παναθηναϊκό AKTOR
NBA: Εξαιρετικά αμφίβολοι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ για το Game 5 των Μπακς
NBA: Εξαιρετικά αμφίβολοι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ για το Game 5 των Μπακς
Παναθηναϊκός AKTOR: Η ώρα του Κέντρικ Ναν
Παναθηναϊκός AKTOR: Η ώρα του Κέντρικ Ναν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved