Super League: Κρίσιμη σύσκεψη στην ΕΠΟ | Στα ύψη η πόλωση και στη μέση τα play offs

Super League: Κρίσιμη σύσκεψη στην ΕΠΟ | Στα ύψη η πόλωση και στη μέση τα play offs

Κρίσιμη είναι η σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Στιβ Μπένετ με τους προέδρους των ομάδων που μετέχουν στα play offs της Super League. Τα δεδομένα και οι προθέσεις όλων των εμπλεκομένων.

Η πόλωση στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Οι ισχυρότατοι επιχειρηματίες που ηγούνται των κορυφαίων ΠΑΕ της χώρας, δίνουν μια διαρκή «μάχη» για το ποιος θα αποδειχθεί ισχυρότερος. Απολαμβάνοντας τόσο επικοινωνιακά όσο και ουσιαστικά, την εξασφάλιση της παρασκηνιακής ησυχίας τους. Η εβδομάδα που ξεκίνησε, είναι καθοριστική για τη συνέχεια της ποδοσφαιρικής σεζόν και όχι μόνο.

Στα γραφεία της ΕΠΟ ο Στιβ Μπένετ έχει συγκαλέσει σύσκεψη κορυφής. Ο Άγγλος επικεφαλής της ΚΕΔ, θέλει να παρευρίσκονται εκεί όλες οι ΠΑΕ που συμμετέχουν στα play-offs. Δηλαδή Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης και Βόλος. Όχι απλά μέσω εκπροσώπων τους, αλλά είτε μέσω φυσικής παρουσίας είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, οι ιδιοκτήτες των έξι ΠΑΕ να συμμετέχουν στη συζήτηση.

Ξεκάθαρα ο Μπένετ έχει σκοπό να εξηγήσει τα δεδομένα των επιλογών του στον ορισμό διαιτητών. Καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για να πείσει και να φέρει τοπ ξένους διαιτητές να διευθύνουν τις καθοριστικές αναμετρήσεις που αυτή τη φορά θα κρίνουν τον πρωταθλητή. Μαζί με αυτόν και τις πολλές πιθανότητες διεκδίκησης 40.000.000 ευρώ, μέσω του πιο εύκολου «δρόμου» για τα προκριματικά του Champions League.

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, οι διαφωνίες και οι δημόσιες κατηγορίες δεν σταματούσαν. Η σύγκρουση Super League-ΕΠΟ είναι δεδομένη, όπως φυσικά και η διαφωνία του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Τάκη Μπαλτάκο. Η ατζέντα για όσους παρευρεθούν στη σύσκεψη κορυφής, θα είναι διαφορετική. Το αποδεικνύει η στάση των ομάδων αλλά και οι ανακοινώσεις που έχουν βγει μέχρι τώρα. Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσο και φυσικά εάν υπάρχει πρόθεση να… βάλουν νερό στο κρασί τους προκειμένου να οδηγούν με ομαλότητα τα Play-offs στην ολοκλήρωσή τους. Διαφορετικά, η αίσθηση που υπάρχει είναι πως ακόμη και το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος λόγω αφορμών που θα δοθούν, μόνο απίθανο δε φαντάζει.

Μην ξεχνάμε πως λίγο καιρό πριν αρχίσει η διαδικασία αγώνων κατάταξης της Super League, είχε πραγματοποιηθεί ανάλογη σύσκεψη ανάμεσα στις κορυφαίες ΠΑΕ, μετά από πρωτοβουλία του Τάκη Θεοδωρικάκου. Η οποία φάνηκε να μην έχει αποτέλεσμα, τουλάχιστον σε επίπεδο προσπάθειας των ΠΑΕ να μην «θερμαίνουν» το κλίμα που έτσι κι αλλιώς είναι «καυτό» λόγω της σημασίας των αγώνων.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε μέσω και της γνωστοποίησης της επιστολής Μπένετ αναφορικά με ενδεχόμενη παρουσία των ΠΑΕ Άρης και Βόλος, πως η βασική του αρχή-ως πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και της Super League-είναι η κόντρα με την ΕΠΟ. Θεωρεί πως η Ομοσπονδία δε συμβάλει στο παραμικρό αναφορικά με τους όρους διεξαγωγής των αναμετρήσεων και γι’ αυτό η τακτική που επιλέγει είναι η πολεμική. Είτε λόγω των ορισμών διαιτητών, είτε λόγω της αμφιβολίας αναφορικά με την παρουσία ή μη των δύο ΠΑΕ (Άρης και Βόλος) στη συνάντηση. Παρότι η ΕΠΟ με διαρροή ξεκαθάρισε πως κανείς δεν απέκλεισε τις δύο ομάδες. Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη πάντως, είναι ξεκάθαρο πως η διάθεση είναι… πολεμική και συγχρόνως θα αναζητήσει απαντήσεις απ’ τον Μπένετ αναφορικά με τους ορισμούς. Ζητώντας παράλληλα τη συνεργασία με τη Super League στην επιλογή των ξένων διαιτητών που θα σφυρίζουν τις αναμετρήσεις. Έχοντας ως όρο να είναι επιπέδου elite κατηγορίας και προερχόμενοι απ’ τις κορυφαίες ποδοσφαιρικά χώρες.

Ο αντίπαλος πόλος είναι η ΑΕΚ. Δηλαδή ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Η Ένωση σε καμία περίπτωση δε θα δεχτεί εμπλοκή της Super League στους ορισμούς και την επιλογή διαιτητών. Κι αυτό διότι θεωρεί πως ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ θα είναι εκείνος που θα επιφορτιστεί με τις επιλογές. Ο Άγγλος για την ΑΕΚ-και όχι μόνο-είναι ανεπιθύμητος. Παράλληλα, στην Ένωση θεωρούν πως όσα έχουν ακουστεί περί καλών τους σχέσεων με την ΕΠΟ και πιθανής ευνοϊκής μεταχείρισης σε ορισμένα ζητήματα, είναι ξεκάθαρη προσπάθεια προπαγάνδας που έχει σκοπό να θίξει τα συμφέροντα και το γόητρο του «δικέφαλου». Οπότε ανάλογη στάση θα τηρήσει και στη σύσκεψη.

Αναφορικά με τον Παναθηναϊκό, τώρα, μοιάζει να έχει κρατήσει την πιο ήπια στάση μέχρι τώρα. Ο Γιάννης Αλαφούζος θα είναι στη συνάντηση, για να εκφράσει τις σκέψεις των «πράσινων». Το «τριφύλλι» δεν έχει αφήσει κάτι να… διαρρεύσει αναφορικά με τις προθέσεις του. Τονίζοντας μάλιστα πως όσα έχουν να ειπωθούν, θα ειπωθούν στους αρμόδιους με συγκεκριμένες προτάσεις. Οι προτάσεις αυτές θα είναι κάπου στη μέση. Δεν υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε ΕΠΟ και Μπένετ, αλλά το βασικό που απασχολεί τους «πράσινους» είναι να γίνονται οι σωστές επιλογές ικανών διαιτητών που θα οδηγήσουν το πρωτάθλημα στην ολοκλήρωσή του.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης αναμένεται να συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι Θεσσαλονικείς όπως κι ο Παναθηναϊκός έχουν τηρήσει χαμηλούς τόνους σε διοικητικό επίπεδο. Παρότι εκφράστηκαν δημόσια αναφορικά με τη διάθεση της Super League να συμβάλει στον ορισμό των διαιτητών. Ο «δικέφαλος» δε θέλει σε καμία περίπτωση εμπλοκή του Κλάτενμπεργκ. Γι’ αυτό θα ζητήσει τους καλύτερους δυνατούς ορισμούς διαιτητών σε όλα τα παιχνίδια, αλλά ταυτόχρονα και διατήρηση των επιλογών στην ΕΠΟ/ΚΕΔ.

Η ΠΑΕ Άρης δεν αναμένεται να εκπροσωπηθεί στη σύσκεψη, ειδικά απ’ τη στιγμή που απουσιάζει εκτός Ελλάδας ο Θοδωρής Καρυπίδης. Άγνωστο είναι το τι θα κάνει η ΠΑΕ Βόλος και ο Αχιλλέας Μπέος. Πάντως αυτές οι δύο πλευρές, μοιάζουν να τάσσονται λιγότερο ή περισσότερο, με τη… γραμμή της αντιπολιτευτικής τάσης προς την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Ως τέτοια κίνηση έχει εκληφθεί άλλωστε και η επιλογή του Αχιλλέα Μπέου να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό του Βόλου.

Θα είναι τεράστια έκπληξη αν… βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους. Το βασικό ζητούμενο είναι να αποφασίσουν από κοινού πως έστω και προσωρινά θα πέσουν οι τόνοι, για να αφεθεί το πρωτάθλημα να παιχτεί κανονικά και όσο το δυνατόν πιο ήρεμα. Από την πλευρά της ΕΠΟ/ΚΕΔ, σίγουρα θα τονιστεί πως η δυσκολία στην ανεύρεση τοπ διαιτητών να έρθουν απ’ το εξωτερικό, σχετίζεται και με την στάση των ΠΑΕ. Λειτουργώντας αποτρεπτικά.

Bras de fer για ισχυρούς, χωρίς διάθεση να γίνει ούτε βήμα προς τα πίσω αυτή τη στιγμή. Η συζήτηση ίσως να… μαλακώσει κάποιους, οδηγώντας σε θετικά αποτελέσματα για το ποδόσφαιρο. Διαφορετικά, τα πράγματα δε θα είναι αισιόδοξα για τη συνέχεια.

Πηγή: Newsbomb.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Super League: «Πραξικόπημα Μπαλτάκου» - Η επιστολή Μπένετ

Super League: «Πραξικόπημα Μπαλτάκου» - Η επιστολή Μπένετ

Καρυπίδης κατά Μπαλτάκου – Ζητά παραίτηση!

Καρυπίδης κατά Μπαλτάκου – Ζητά παραίτηση!

Super League: Η διαιτησία στο επίκεντρο - Τα δεδομένα και ποιοι πρόεδροι θα πάνε στον Μπένετ

Super League: Η διαιτησία στο επίκεντρο - Τα δεδομένα και ποιοι πρόεδροι θα πάνε στον Μπένετ

Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved