Super League: Συνέχεια στο σερί ο ΠΑΟΚ κόντρα στον ΟΦΗ, διαφορετικοί στόχοι για Λαμία, Ατρόμητο

Super League: Συνέχεια στο σερί ο ΠΑΟΚ κόντρα στον ΟΦΗ, διαφορετικοί στόχοι για Λαμία, Ατρόμητο

Super League: Με τα παιχνίδια Λαμία-Ατρόμητος και ΠΑΟΚ-ΟΦΗ ανοίγει η αυλαία της 18ης αγωνιστικής.

Δύο παιχνίδια διεξάγονται για την 18η αγωνιστική στη Super League.

Στις 17.00 η Λαμία, η οποία βρίσκεται στην προτελευταία θέση φιλοξενεί τον έβδομο Ατρόμητο.

Οι γηπεδούχοι, που έχουν ενισχυθεί, με νίκη παίρνουν ανάσα, ενώ οι Περιστεριώτες με τους τρεις βαθμούς θα πλησιάσουν ακόμα περισσότερο την εξάδα, που είναι και ο βασικός στόχος.

Στην Τούμπα στις 20.00 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ. Οι Θεσσαλονικείς είναι σε καλή κατάσταση και θέλουν  τη νίκη για να πιάσουν την ΑΕΚ, έστω και με ματς περισσότερο, αλλά και να έχουν καλή ψυχολογία για τις μάχες που ακολουθούν με τον Παναθηναϊκό. Ο ΟΦΗ είναι βελτιωμένος το τελευταίο διάστημα και θέλει ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα σε δύσκολη έδρα, έπειτα από τη Λεωφόρο.

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ για 46η φορά στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League και υπερασπίζεται ένα σερί που τον θέλει να έχει 9 νίκες και 2 ισοπαλίες στα έντεκα μεταξύ τους παιχνίδια ανεξάρτητα έδρας. Παράλληλα τρέχει ένα σερί με 8 διαδοχικές νίκες εντός έδρας.

Η τελευταία ισοπαλία των δύο ομάδων στην Τούμπα ήταν στις 16 Οκτωβρίου 2011, σε μια αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα. Η ομάδα της Κρήτης στις 45 επισκέψεις της στην έδρα του ΠΑΟΚ έχει μόλις μια νίκη, στις 24 Ιανουαρίου 1993 με 2-1 χάρη στα γκολ των Μαχλά και Γεωργαμλή, ενώ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε σκοράρει ο Λαγωνίδης.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν στις 22 Σεπτεμβρίου 1968, στο ντεμπούτο του ΟΦΗ στην Α’ Εθνική/Super League για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος 1968-69. Το 4-1 γράφτηκε με δύο γκολ του Κούδα και από ένα των Ασλανίδη και Λάζου, ενώ το πρώτο της ιστορίας του ΟΦΗ στην κατηγορία σημείωσε ο Θανάσης Καρακυριάκος στο 60ο λεπτό.

Το δημοφιλέστερο σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι το 2-0 με οκτώ εμφανίσεις, ενώ το 1-0 έχει επτά παρουσίες. Ακολουθεί το 3-0 με πέντε, ενώ η λευκή ισοπαλία έχει εμφανιστεί τέσσερις φορές.

Ο Γιώργος Κούδας, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Τσούμπα Άκπομ είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ στις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ – ΟΦΗ με πέντε γκολ. Για τον ΟΦΗ, ο Μάουρο έχει σημειώσει τρία γκολ στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ.

45 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

37 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

7 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

1 ΝΙΚΗ ΟΦΗ

ΓΚΟΛ: 105-20

Λαμία-Ατρόμητος

Οι δύο ομάδες έχουν έφεση στην ισοπαλία, ιδιαίτερα με γηπεδούχο την Λαμία, αφού τα πέντε από τα έξι παιχνίδια τους στην Φθιώτιδα έχουν τελειώσει χωρίς νικητή. Συνολικά και στις δύο έδρες για την Super League έχουν αναμετρηθεί 14 φορές και τα εννέα ματς έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα.

Παράλληλα δεν υπάρχει νίκη φιλοξενούμενου σε καμία από τις έδρες, ενώ και στην μεταξύ τους ιστορία στην δεύτερη κατηγορία μόλις στο ένα από τα 13 παιχνίδια υπάρχει νίκη φιλοξενούμενου και αυτή είναι το Σεπτέμβριο του 1979 για τον Ατρόμητο.

Τα τέσσερα από τα έξι τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων ανεξάρτητα έδρας έχουν ολοκληρωθεί χωρίς γκολ και εκτός από τα διαδοχικά 0-0, υπάρχει και το 2-2 της 31 Οκτωβρίου 2022, με το οποίο γίνονται πέντε οι ισοπαλίες στα έξι τελευταία ματς.

Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν την σεζόν 1966-67 για τη δεύτερη κατηγορία, όπου ο Ατρόμητος επικράτησε στην πρώτη τους αναμέτρηση ως γηπεδούχος και στον δεύτερο γύρο η Λαμία πήρε τη νίκη με 1-0.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα μεταξύ τους σκορ με γηπεδούχο την Λαμία και μόνο το 2-2 έχει εμφανιστεί δύο φορές, ενώ έχουν σημειωθεί ισοπαλίες 1-1 και 0-0, ενώ η μοναδική νίκη των γηπεδούχων είναι με 2-1.

Η Λαμία έχει επικρατήσει μόνο στο ένα από τα οκτώ φετινά παιχνίδια στην έδρα της, ενώ μετρά τρεις νίκες και τέσσερις ήττες. Η μοναδική νίκη της είναι από την 1η Οκτωβρίου 2022, όταν επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού.

Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος δεν έχει ισοπαλία μακριά από την έδρα του αυτή τη σεζόν, αφού μετρά δύο νίκες και 6 ήττες σε σύνολο οκτώ αναμετρήσεων. Η τελευταία του ισοπαλία εκτός ήταν το περσινό παιχνίδι στην Λαμία, όπου οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 για την τελευταία αγωνιστική των Playouts.

6 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

1 ΝΙΚΗ ΛΑΜΙΑ

5 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

- ΝΙΚΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΓΚΟΛ: 7-6



Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved