Παναθηναϊκός: Η Λεωφόρος και μία ωραία παρέα τον έφεραν στην κορυφή

Παναθηναϊκός: Η Λεωφόρος και μία ωραία παρέα τον έφεραν στην κορυφή

Παναθηναϊκός: Οι λόγοι που το «τριφύλλι» απολαμβάνει την παρουσία του στο ρετιρέ και με διαφορά.

Σε ένα διάστημα στην αρχή της σεζόν, ο Παναθηναϊκός είχε πρώτα βιολιά τους Αϊτόρ, Σπόραρ.

Αυτοί οι δύο ήταν που κρατούσαν τον Παναθηναϊκό ψηλά με τα γκολ και τις ασίστ κυρίως του Ισπανού. Μέχρι και την έβδομη αγωνιστική και το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Ισπανός εξτρέμ και ο Σλοβένος φορ είχαν μαζί τα 10 από τα 12 γκολ του Παναθηναϊκού. Από τα υπόλοιπα δύο ένα γκολ σημείωσε ο Βέρμπιτς στη νίκη με 1-0 επί του Λεβαδειακού και ένα ο Παλάσιος, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για την εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ.

Ο Αϊτόρ είχε γκολ με Ιωνικό, ΑΕΚ, Αστέρα (με πέναλτι, ενώ με τους Αρκάδες το κέρδισε ο ίδιος με πείσμα), δύο γκολ με ΠΑΟΚ (το ένα με πέναλτι) και τρία γκολ με τον ΠΑΣ Γιάννινα (τα δύο με φάουλ). Είχε επίσης ασίστ με τον Λεβαδειακό, τον ΟΦΗ. Ο Σπόραρ είχε κερδισμένα πέναλτι με Ιωνικό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, γκολ με ΑΕΚ, ΟΦΗ.

Όλο αυτό το διάστημα, όμως, στα μισά του πρώτου γύρου, ο Παναθηναϊκός έδειχνε το μεγαλύτερο προσόν του. Ήταν ΟΜΑΔΑ. Από την αρχή έως το τέλος. Ο καθένας είχε τον ρόλο που του έδωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον υπηρετούσε άψογα. Αυτή πέρα από κάθε ατομική επίδοση κι απόδοση, είναι και η κύρια αιτία της κορυφής. Ο Σέρβος τεχνικός έχει δώσει ταυτότητα στον Παναθηναϊκό, γνωρίζει η ομάδα τι θέλει στο γήπεδο και πως θα το κατακτήσει. Είτε με γρήγορο γκολ είτε με υπομονή. Σε κάθε περίπτωση, όσα εμπόδια κι αν προέκυψαν αντιμετωπίστηκαν, ξεπεράστηκαν.

Τα νέα βαριά χαρτιά

Στην πορεία υπήρξαν κι άλλοι παίκτες που είχαν ενεργό ρόλο στην κορυφή. Ο Παλάσιος άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη στη Λαμία, με εξαιρετικό τελείωμα, έπειτα από ωραία ομαδική συνεργασία. Είχε κάνει το ίδιο με τον ΟΦΗ. Με δύο θαυμάσια γκολ υπέγραψε το 0-2 και ουσιαστικά ξεκίνησε το πάρτι στο Πανθεσσαλικό.

Ο Σπόραρ με την επιστροφή του  έβαλε την υπογραφή του σε τρεις βαθμούς. Μετέτρεψε το 0-0 με τον Άρη σε 1-0 και έδωσε στο 92’ δύο επιπλέον βαθμούς. Ισοφάρισε επίσης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις. Φοβερή ψυχραιμία και απίθανη εκτέλεση στο πέναλτι. Διατηρώντας και το αήττητο.

Τη σκυτάλη πήρε ο Ιωαννίδης. Ο νεαρός επιθετικός με τα γκολ του μετέτρεψε τις ισοπαλίες μέχρι εκείνο το σημείο, σε νίκες με Παναιτωλικό και Ατρόμητο. Ο Μάγκνουσον απλά έβαλε με τους Περιστεριώτες ένα κερασάκι στην τούρτα με το εξαιρετικό χτύπημα φάουλ. Ήταν επίσης αυτός που με την επιμονή του κέρδισε το πέναλτι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Σ’ αυτούς προσθέστε τις ασίστ του Πέρεθ και του Χουάνκαρ. Ο Ισπανός χαφ έβγαλε θαυμάσιες ασίστ με ΟΦΗ, ΠΑΟΚ και είναι ο εγκέφαλος της ομάδας στη μεσαία γραμμή. Ο συμπατριώτης του μπακ, είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος. Επίσης με ασίστ στα ματς με Παναιτωλικό και στο κερδισμένο πέναλτι του Σπόραρ με τον ΠΑΟΚ βάζει το λιθαράκι του.

Καλύτεροι μετά τη διακοπή

Στην εξίσωση στην πορεία μπήκαν και Βέρμπιτς, Μπερνάρ. Μετά τον τραυματισμό του Αϊτόρ, ο Σλοβένος εξτρέμ πήρε ρόλο, με τον Άρη είχε ασίστ και μετά τη διακοπή αναμένεται καλύτερος. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπερνάρ. Με προετοιμασία στα πόδια του ο Βραζιλιάνος που έχει ήδη δύο ασίστ θα είναι ακόμα πιο καλός. Θα έχει περισσότερη διάρκεια στο παιχνίδι του.

Στα χαφ επίσης οι Κουρμπέλης. Τσέριν με τα τρεξίματά τους έχουν δώσει πράγματα κι έχουν βοηθήσει, ώστε η ομάδα να είναι πιο συμπαγής. Στο δεξί άκρο ο Κώτσιρας ξεκίνησε καλά και τον κάλυψε εξίσου καλά στον τραυματισμό του ο Σάντσες, που σφράγισε και τη νίκη στη Λαμία.

Η άμυνα

Ο Μπρινιόλι, παράλληλα, έχει κάνει τις δικές του σπουδαίες εμφανίσεις. Είχε καθοριστικές επεμβάσεις, κυρίως με Ολυμπιακό, αλλά και στα ματς με Ιωνικό, Άρη, ΠΑΟΚ, Λεβαδειακό και μία απόκρουση στο φινάλε με τον Αστέρα Τρίπολης. Είναι απαραίτητος και ο γκολκίπερ στον πρωταθλητισμό. Ακόμα και σε μία φάση είναι χρήσιμος.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι συνολικά ο Παναθηναϊκός δεν δίνει φάσεις. Κι αυτό είναι ομαδική δουλειά. Το μηδέν παθητικό σε 9 από τα 13 ματς, δεν είναι μόνο δουλειά του Μπρινιόλι. Όλη η ομάδα αμύνεται σωστά και αφήσαμε τελευταίους τους Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (στην αρχή έκαναν τη δουλειά οι Σάρλια, Πούγγουρας), οι οποίοι είναι το καλύτερο κεντρικό αμυντικό δίδυμο στο πρωτάθλημα και σε λίγα ματς είχαν πραγματικά προβλήματα. Στα περισσότερα έκαναν το καθήκον τους. Όλοι, λοιπόν, κάνουν τη δουλειά τους. Με οδηγό τον Γιοβάνοβιτς, κανείς δεν μοιάζει να είναι πάνω από τον συμπαίκτη του. Πιο χρήσιμος, πιο σημαντικός. Όλοι έχουν δημιουργήσει μία ωραία παρέα, το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πραγματικά καλό και υπάρχει πίστη για τον μεγάλο στόχο.

Η Λεωφόρος

Φυσικά δεν γίνεται να μην επισημανθεί η Λεωφόρος. Η δύναμη που δίνει στον Παναθηναϊκό ο κόσμος του. Γεμάτη σε κάθε ματς, φοβερή συσπείρωση και υπομονή, πίστη, χωρίς μιζέρια και γκρίνια. Σημαντικό όταν δεν πάει καλά ένα ματς. Ο Παναθηναϊκός από τα 13 ματς έδωσε τα οκτώ στην έδρα του και σε κανένα δεν υπήρξε γκρίνια. Υπομονή και με την Τρίπολη, πάθος και με τον Άρη, τρέλα με τον Ολυμπιακό. Κάθε παιχνίδι που ήταν ζόρικο, σε όποιο λεπτό κι αν ήταν, αντιμετωπίστηκε από τον κόσμο με ποδοσφαιρική παιδεία και έσπρωχνε την ομάδα, αντί να την φορτώνει άγχος.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Ο μυθικός πρώτος γύρος του Μπρινιόλι (photo)

Παναθηναϊκός: Ο μυθικός πρώτος γύρος του Μπρινιόλι (photo)

Παναθηναϊκός: Αυτές είναι οι προτεραιότητες Γιοβάνοβιτς για τις μεταγραφές

Παναθηναϊκός: Αυτές είναι οι προτεραιότητες Γιοβάνοβιτς για τις μεταγραφές

Παναθηναϊκός: Ο πρώτος γύρος των ρεκόρ και του ευρωπαϊκού Top-10

Παναθηναϊκός: Ο πρώτος γύρος των ρεκόρ και του ευρωπαϊκού Top-10

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved