Παναθηναϊκός: Άλβαρεζ για αντί-Χουάνκαρ - Η συγκλονιστική ιστορία του Αργεντινού (vid)

Παναθηναϊκός: Άλβαρεζ για αντί-Χουάνκαρ - Η συγκλονιστική ιστορία του Αργεντινού (vid)

Παναθηναϊκός: Από την Τρίπολη διαρρέει ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις του «τριφυλλιού» με τον Αστέρα για τον Φεντερίκο Άλβαρεζ.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κλείσει το μέτωπο της παραμονής του Χουάνκαρ.

Με τον 32χρονο Ισπανό αριστερό μπακ υπάρχει απόσταση στο οικονομικό και είναι λογικό οι «πράσινοι» να εξετάζουν εναλλακτικές περιπτώσεις. Εδώ και μέρες στην Τρίπολη υποστηρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Φεντερίκο Άλβαρεζ. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ του Αστέρα Τρίπολης γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου 1994. Έχει εξαιρετική παρουσία στους Αρκάδες τα δύο τελευταία χρόνια και είναι σε ιδανική ηλικία.

Ο Παναθηναϊκός, παράλληλα, είναι γνωστό ότι επένδυσε τα τελευταία χρόνια σε δύο παίκτες του Αστέρα, αλλά Έλληνες. Ο πρώτος ήταν ο Δημήτρης Κουρμπέλης τον Γενάρη του 2017 και ο δεύτερος το περασμένο καλοκαίρι ήταν ο Γιάννης Κώτσιρας. Το «τριφύλλι», μάλιστα και για τους δύο παίκτες δαπάνησε συνολικά ένα εκατ. ευρώ.

Λεφτά θα απαιτηθούν και για τον Άλβαρεζ. Ο 28χρονος Αργεντινός έχει συμβόλαιο έως το 2025. Το ανανέωσε τον περασμένο Απρίλιο και όπως δήλωσε στο podcast του Αστέρα, για να αφήσει το στίγμα του στην Τρίπολη». Μπορεί, όμως, το μέλλον του, αν ισχύουν όσα διαρρέουν στην πόλη της Αρκαδίας, να είναι στον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το «τριφύλλι» και ο Αστέρας είναι σε διαπραγματεύσεις για τον Άλβαρεζ. Στην περίπτωση, βέβαια, που ανανεώσει ο Χουάνκαρ, μοιάζει δύσκολο να κινηθεί για τον Άλβαρεζ ο Παναθηναϊκός. Εκτός κι αν αποφασίσει ότι αξίζει να επενδύσει ένα λογικό ποσό για να αποτελέσει δίδυμο ο Αργεντινός με τον Χουάνκαρ.

Ο Άλβαρεζ ξεκίνησε την καριέρα του στη Μπελγράνο το 2012. Την σεζόν 2012-13 αν και επαγγελματίας δεν μέτρησε συμμετοχές. Έκανε ντεμπούτο στις 2/9/13 στην εκτός έδρας νίκη επί της Ραφαέλα.

Τον Αύγουστο του 2015 ο Άλβαρεζ έπαιξε στο Κόπα Σουνταμερικάνα εναντίον της Λανούς. Με τη Μπελγράνο ο Άλβαρεζ μέτρησε 59 συμμετοχές και μία ασίστ. Τη σεζόν 2016-17 στο εναρκτήριο ματς με τη Μπόκα Τζούνιορς αποβλήθηκε για πρώτη δορά στην καριέρα του, ενώ τον Ιούλιο του 2017 μετακόμισε στην Κίλμες, στην οποία είχε 45 παιχνίδια και 1 γκολ.

Ο Άλβαρεζ ήρθε στην Ελλάδα για τον Αστέρα το καλοκαίρι του 2020 και σε δύο χρόνια ήταν βασικός. Έχει καταγράψει 58 αγώνες και 9 ασίστ. Είναι ισορροπημένος στα αμυντικά και δημιουργικά καθήκοντά του. Αρκετές από τις ασίστ του σημειώθηκαν με εκτελέσεις στατικών φάσεων. Είναι ένα κομμάτι που φαίνεται να έχει ξεχωρίσει ο Παναθηναϊκός.

Ο Άλβαρεζ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ανιψιός του Ματίας Σουάρεζ, ο οποίος επίσης ξεκίνησε από τη Μπελγράνο κι έκανε μεγάλη καριέρα στην Άντερλεχτ από το 2008 έως το 2016, ενώ έπαιξε και στη Ρίβερ Πλέιτ.

Η απώλεια του πατέρα του και του πατριού του

Ο Άλβαρεζ στο podcast του Αστέρα, συγκλόνισε όταν αναφέρθηκε και στην απώλεια του πατέρα του. Αναλυτικά όσα είπε: «Θα σας πω κάποια πράγματα για τη ζωή μου. Σε ηλικία 5 ετών ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο. Πήγα σε μία τοπική ομάδα της Κόρδοβα. Οι γονείς μου με στήριξαν πάρα πολύ σε αυτά τα πρώτα βήματα στο ποδόσφαιρο πάντα ήταν μαζί μου στις προπονήσεις και στους αγώνες.

Δυστυχώς τα πράγματα άλλαξαν από τη μία στιγμή στην άλλη κι αυτό γιατί μία νύχτα, ενώ κοιμόμασταν, μας πήραν τηλέφωνο ότι ο πατέρας μου είχε ένα ατύχημα και δυστυχώς έχασε τη ζωή του. Ήμασταν συντετριμμένοι όλοι. Μείναμε εγώ, η μεγαλύτερη αδερφή μου η μικρότερη αδελφή μου και η μητέρα μου, της οποίας της κόστισε πάρα πολύ ο θάνατος του πατέρα μου και η οποία δυσκολεύτηκε για να μπορέσει να μας μεγαλώσει.

Όταν ήμουν περίπου 12 χρονών η μητέρα μου γνώρισε έναν άλλον άντρα, αποφάσισε να ξαναφτιάξει τη ζωή της που ήταν απολύτως φυσιολογικό. Μάλιστα από εκείνο το γάμο τον οποίον έκανε η μητέρα μου πλέον έχω δύο αδελφούς 11 και 12 χρονών.

Ξαφνικά ο πατριός μου ένιωσε κάποια αδιαθεσία και πήγαμε στο νοσοκομείο. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι είχε καρκίνο, έπεσε σε κώμα και μετά από λίγες μέρες πέθανε.  Δεν είχαμε την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε στο σπίτι. Με το που πήγε στο νοσοκομείο, τελείωσε. Καταλαβαίνετε ότι ήταν ένα έτσι ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα πάνω που είχαμε βρει τα πατήματά μας.

Όπως καταλαβαίνετε για τη μητέρα μου ήταν ένα σκληρό χτύπημα. Δεν μπόρεσε να συνέλθει. Μάλιστα για μένα ήταν αρκετά σκληρό γιατί όταν συνέβη στον πατριό μου, τα δύο αδέλφια μου από τον δεύτερο γάμο της μητέρας μου, είχαν την ηλικία που είχα εγώ όταν έχασα τον βιολογικό πατέρα μου και ήταν σαν να το ξαναζούσα. Ηταν η ίδια τραγωδία. Η μητέρα μου ήταν πολύ δύσκολο να βρει κάποια δουλειά και να μεγαλώσει πέντε παιδιά.

Γι’ αυτό και λέω δόξα τον Θεό που εγώ τουλάχιστον συνέχιζα να παίζω ποδόσφαιρο και είμαι πλέον στην ευχάριστη θέση να μπορώ να βοηθάω οικονομικά την οικογένειά μου που βρίσκεται στην Αργεντινή και όχι μόνο αυτό  συνεχίζω να κάνω σωστά. Αυτό το οποίο θα ήθελε να κάνω ο πατέρας μου. Γι’ αυτό και για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχω καταφέρει ότι έχω καταφέρει μέχρι τώρα.

Εκείνη η περίοδος ήταν πολύ σκοτεινή. Η αλήθεια όταν έχασα τον βιολογικό πατέρα μου έχασα κάθε έτσι όνειρο για να γίνω ποδοσφαιριστής ήταν μία περίοδος που πραγματικά δεν με ένοιαζε τίποτα. Πήγαινα στους δρόμους έπαιζα με τους φίλους μου, βάζαμε στοιχήματα λεφτά. Απλώς ήθελα να ξημεροβραδιάζομαι στους δρόμους να φεύγει το μυαλό μου να μη σκέφτομαι τίποτα. 

Ευτυχώς είχα την τη βοήθεια του θείου μου ο οποίος δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει σε μένα, να με έχει από κοντά του. Ο θείος μου έχασε τον πατέρα του σε πολύ μικρή ηλικία. Έτσι με τη βοήθεια του θείου μου άρχισα σιγά-σιγά να μπαίνω  ξανά στις σωστές ράγες και να αρχίσω  να παίζω ποδόσφαιρο».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Λοντίγκιν για δύο χρόνια

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Λοντίγκιν για δύο χρόνια

Παναθηναϊκός: Ο Λοντίγκιν των 10 εκατ. ευρώ, η «προδοσία», ο Καπέλο κι ο αιώνιος αντίπαλος (vids)

Παναθηναϊκός: Ο Λοντίγκιν των 10 εκατ. ευρώ, η «προδοσία», ο Καπέλο κι ο αιώνιος αντίπαλος (vids)

Παναθηναϊκός: Σενάρια για Νολίτο - Τα δεδομένα για τον Ισπανό (video)

Παναθηναϊκός: Σενάρια για Νολίτο - Τα δεδομένα για τον Ισπανό (video)

Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved