Η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ – Ποιοι «μένουν» εκτός Ευρώπης

Η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ – Ποιοι «μένουν» εκτός Ευρώπης

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΟΦΗ συγκέντρωσαν τους λιγότερους βαθμούς στα ματς της εξάδας. Ανεβαίνει η Ένωση με ΠΑΣ Γιάννινα, σταθερός ο Ολυμπιακός, διαφορές για ΠΑΟΚ και Άρη.

Η εξάδα των πλέι οφ δεν έχει οριστικοποιηθεί κι ας ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα.

Εκκρεμεί, άλλωστε, η απόφαση της έφεσης του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες έχουν τιμωρηθεί με αφαίρεση πέντε βαθμών και αύριο ή το αργότερο την Τετάρτη, οπότε και θα γίνει η κλήρωση για το μίνι πρωτάθλημα, αναμένεται η απόφαση.

Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα πάρει πίσω τους πέντε βαθμούς που κέρδισε στους αγωνιστικούς χώρους, τότε ανεβαίνει στους 40, από τους 35 που έχει τώρα και αυτόματα παίρνει τη θέση του ΟΦΗ, ο οποίος θα αγωνιστεί στα πλέι άουτ.

Σε κάθε περίπτωση, τέσσερα είναι τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που θα διεκδικήσουν οι έξι ομάδες. Όποια κι αν είναι η έκτη ομάδα. Το onsports.gr συγκέντρωσε τη βαθμολογία των έξι ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες. Τόσο με τη συμμετοχή του ΟΦΗ, όσο και με τους ΠΑΣ Γιάννινα.

Ας πάρουμε αρχικά ως δεδομένη τη συμμετοχή του ΟΦΗ. Με τους Κρητικούς στην εξάδα τους λιγότερους βαθμούς έχουν συγκεντρώσει ΑΕΚ και Παναθηναϊκός και στα έως τώρα ματς των έξι πρώτων, οι δύο μεγάλοι «μένουν» εκτός Ευρώπης! Η ΑΕΚ έχει μόλις οκτώ βαθμούς και ο Παναθηναϊκός 9, ενώ τέταρτος είναι ο ΟΦΗ με 10!

Οι Κρητικοί νίκησαν εντός το «τριφύλλι» κι εκτός της ΑΕΚ. Πήραν ισοπαλία στη Λεωφόρο 0-0 κι έφεραν «Χ» με την Ένωση, με το απίθανο 3-3 από 0-3 στο Ηράκλειο.

Ο Ολυμπιακός έχει 21 βαθμούς και είναι στην πρώτη θέση. Οι Πειραιώτες δεν νίκησαν έστω μία φορά μόνο τον Παναθηναϊκό. Είχαν εντός-εκτός δύο ισοπαλίες με τους «πράσινους». Νίκησαν από δύο φορές ΑΕΚ και ΟΦΗ κι από μία Άρη και ΠΑΟΚ.  

Ο ΠΑΟΚ ακολουθεί στην «ειδική» βαθμολογία  με 18 βαθμούς. Νίκησε από δύο φορές ΟΦΗ, Παναθηναϊκό, μία την ΑΕΚ και δεν κατάφεραν να νικήσουν Άρη, Ολυμπιακό εντός-εκτός.

Τρίτος είναι ο Άρης με 15 βαθμούς. Οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν όλους τους μεγάλους από μία φορά, αλλά καμία τον ΟΦΗ! Επικράτησαν εντός του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού κι εκτός του ΠΑΟΚ. Με τον ΟΦΗ είχαν δύο ισοπαλίες 0-0 εντός και 1-1 εκτός.

Αναλυτικά η «ειδική» βαθμολογία με τον ΟΦΗ:

ΟΜ.       Ν.-Ι.-Η. ΒΑΘ.

Ολυμπιακός       6-3-1      21

ΠΑΟΚ    5-3-2      18

Άρης      4-3-3      15

ΟΦΗ      2-4-4      10

Παναθηναϊκός  2-3-5      9

ΑΕΚ        2-2-6      8

Με ΠΑΣ Γιάννινα

Τα πράγματα αλλάζουν με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στην ειδική βαθμολογία, των δέκα αγώνων με τις έξι ομάδες, ανάμεσά τους και τους Ηπειρώτες, πάλι «εκτός» είναι ο Παναθηναϊκός και ακολουθεί η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά.

Ο Ολυμπιακός είναι και πάλι 21, αφού νίκησε δύο φορές τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως έκανε και με τον ΟΦΗ, οπότε δεν αλλάζει κάτι. Ο ΠΑΟΚ πέφτει στους 15 βαθμούς και είναι πάλι δεύτερος. Τον ΟΦΗ τον νίκησε δύο φορές, ενώ τον ΠΑΣ μία εκτός με 4-0, ενώ στην Τούμπα ηττήθηκε 1-0 στην πρεμιέρα.

Η ΑΕΚ ανεβαίνει με τη συμμετοχή του ΠΑΣ Γιάννινα. Με τον ΟΦΗ πήρε έναν βαθμό, αλλά με τον ΠΑΣ Γιάννινα είχε δύο νίκες εντός-εκτός. Αντί για έναν με τους Κρητικούς, +5 με τους Ηπειρώτες. Έτσι, έχει 13 βαθμούς, όσους και ο Άρης. Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν και τα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΣ ενώ είχαν δύο βαθμούς (ισοπαλίες) με τον ΟΦΗ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει τέσσερις νίκες, μία με ΠΑΟΚ, δύο με Άρη και μία με Παναθηναϊκό, αλλά ηττήθηκε δύο φορές από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, μία στη Λεωφόρο και μία εντός με τον ΠΑΟΚ. Όσο για το «τριφύλλι», με τον ΟΦΗ πήρε μόλις έναν βαθμό, με τον ΠΑΣ τρεις κι ανέβηκε στους 11, από τους 9, αλλά και πάλι είναι απόδειξη ότι του έλειπε το κάτι παραπάνω για να είναι πιο αποτελεσματικός και να συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς.

Γι’ αυτό και μπαίνει πέμπτος στην κανονική βαθμολογία. Αν δεν υπήρχαν πλέι οφ ο Παναθηναϊκός θα ήταν εκτός Ευρώπης και θα είχε μοναδική διέξοδο το Κύπελλο. Τώρα το Κύπελλο είναι ένας ρεαλιστικός κι εφικτός στόχος, αλλά οι «πράσινοι» παρά τις δέκα ήττες στην κανονική διάρκεια, έδειξαν σε αρκετά ματς ότι έχουν την ποιότητα να τερματίσουν πιο ψηλά.

 Αναλυτικά η «ειδική» βαθμολογία με τον ΠΑΣ:

ΟΜ.       Ν.-Ι.-Η. ΒΑΘ.

Ολυμπιακός       6-3-1      21          

ΠΑΟΚ    4-3-3      15

ΑΕΚ        4-1-5      13

Άρης      4-1-5      13

ΠΑΣ Γιάννινα     4-0-6      12

Παναθηναϊκός  3-2-5      11


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια και ο ΠΑΣ Γιάννινα - Η βαθμολογία και η κλήρωση για τα πλέι οφ (pics)

Τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια και ο ΠΑΣ Γιάννινα - Η βαθμολογία και η κλήρωση για τα πλέι οφ (pics)

Χαμός για την Ευρώπη με τις νίκες ΑΕΚ, Άρη, Παναθηναϊκού, εξάδα ο ΟΦΗ - Η τελική βαθμολογία (pics)

Χαμός για την Ευρώπη με τις νίκες ΑΕΚ, Άρη, Παναθηναϊκού, εξάδα ο ΟΦΗ - Η τελική βαθμολογία (pics)

Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
Καμπανάκι των ΗΠΑ ενόψει Euro 2024
Καμπανάκι των ΗΠΑ ενόψει Euro 2024
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved