Απόλλων Σμύρνης-Λαμία 0-1: «Γλυκό» φινάλε για τη δέκατη Λαμία! (Videos+Photos)

Απόλλων Σμύρνης-Λαμία 0-1: «Γλυκό» φινάλε για τη δέκατη Λαμία! (Videos+Photos)

Απόλλων Σμύρνης-Λαμία 0-1: Ο Ρόμανιτς χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους με γκολ στο 10ο λεπτό που έστειλε 10η την ομάδα της Φθιώτιδας!

Στην αρχή του 2021, η Λαμία έμοιαζε ως το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Η ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, τη βρίσκει στη 10η θέση! Στοιχείο που για την ομάδα της Φθιώτιδας αποτελεί… παράσημο δίχως άλλο, καθώς έκανε εκπληκτική πορεία στο δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος και τα πλέι άουτ, όπου εξασφάλισε με άνεση την παραμονή!

Η τελευταία… γεύση για τους Λαμιώτες, ήταν γλυκιά στο γήπεδο της Ριζούπολης. Εκεί όπου επικράτησαν 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης. Σε ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις, με αρκετή τακτική, ένα γρήγορο γκολ του Ρόμανιτς ήταν αυτό που έκρινε τα πάντα. Η «ελαφρά ταξιαρχία» είχε την πρωτοβουλία, που όμως αποδείχθηκε ανούσια.

Η αναμέτρηση άρχισε χωρίς ιδιαίτερες σκοπιμότητες, με τον Απόλλωνα ειδικά να είναι αρκετά ψηλά στο γήπεδο. Τακτικές «καθρέφτης» για τους δύο προπονητές με διάταξη 3-5-2. Η Λαμία το εκμεταλλεύτηκε καθώς φαινόταν απ’ την αρχή πως μόλις βρει χώρο θα δημιουργήσει κινδύνους.

Δεν άργησε να το κάνει, καθώς λίγο πριν συμπληρωθεί το 10ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ρόμανιτς άνοιξε το σκορ! Μετά από κεφαλιά στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έφυγε στο χώρο αφού γλίστρησε ο προσωπικός του αντίπαλος και πλάσαρε όμορφα πάνω στην έξοδο του Βέρχουλστ για το 0-1!

 

Η «ελαφρά ταξιαρχία» θέλησε να πιέσει απ’ τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Είχε ένα καλό σουτ του Φερνάντεζ στο 17’ που δεν κατέληξε στα δίχτυα, αλλά της έλειψε η μεγάλη ευκαιρία. Η Λαμία απ’ την άλλη προσπαθούσε στο χώρο και κυρίως με τον Ρόμανιτς που είχε κέφια.

Οι γηπεδούχοι είχαν καλή στιγμή στο 34’, όταν μετά από στημένη φάση ο Φατιόν έγινε κάτοχος στην περιοχή και με γυριστό προσπάθησε να πετύχει ένα όμορφο γκολ, αλλά ο Επασί πετάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

Η Λαμία «απάντησε» στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, όταν μετά από φάουλ του Προβυδάκη ο Ρόμανιτς πήρε την κεφαλιά από καλή θέση και ο Βέρχουλστ μπλόκαρε, κρατόντας το 0-1. Σκορ που οδήγησε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Λαμία αρκέστηκε σε πιο παθητικό ρόλο. Η ομάδα του Γρηγορίου κλείστηκε στο μισό γήπεδο ουσιαστικά, απέναντι στον Απόλλωνα που πήρε πρωτοβουλίες, άλλαξε κάποια στιγμή την διάταξή του σε 4-4-2 και προσπάθησε να κάνει την ανατροπή ή έστω να ισοφαρίσει, ψάχνοντας την πρώτη του νίκη στα πλέι άουτ!

Ένα σουτ του Τιρόνε ήταν ουσιαστικά η μόνη απειλή της Λαμίας, με τον Απόλλωνα να έχει τεράστια ευκαιρία στο 52’! Ο Ιωαννίδης έκανε το πλασέ, αλλά ο Αντέτζο έσωσε την ομάδα του διώχνοντας σε κόρνερ!

Στο 65’ ο Μπεντινέλι έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, με τον Επασί να μην δυσκολεύεται να μπλοκάρει.

Το ματς κύλησε μέχρι το τέλος του με την ίδια εικόνα, αλλά οι φάσεις που έψαχναν οι γηπεδούχοι δεν ήρθαν για να γίνουν γκολ κι έτσι το 0-1 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Οριστικοποιώντας την 10η θέση για τη Λαμία, ενώ ο Απόλλων έχει μπροστά του το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα που είχε αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα της Ηπείρου, για να τελειώσει τις υποχρεώσεις του.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. (Μ. Χάβος): Βέρχουλστ, Χουχούμης (80’ Ρώσση), Τσαμπούρης (63’ Ντάουντα), Ντομίνγκεζ, Κάλισιρ, Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Κολ (80’ Λαγός), Φενράντεζ, Μπεντινέλι, Ιωαννίδης (80’ Βάρκας)

ΛΑΜΙΑ (Μ. Γρηγορίου): Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Γκούγκα, Τζανδάρης (86’ Μπιάρνασον), Τιρόνε (59’ Βασιλακάκης), Καραμάνος, Ρόμανιτς (86’ Πίτι)



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved