ΠΑΣ Γιάννινα: Ο ελεύθερος Γιαννίκης κλείνει το μάτι στους μεγάλους! (photos)

ΠΑΣ Γιάννινα: Ο ελεύθερος Γιαννίκης κλείνει το μάτι στους μεγάλους! (photos)

ΠΑΣ Γιάννινα: Το συμβόλαιο του Αργύρη Γιαννίκη λήγει το καλοκαίρι και ασφαλώς το όνομά του είναι πιθανό να απασχολήσει μεγάλους συλλόγους.

Οι φίλαθλοι που παρακολουθούν όλες τις ομάδες και δεν είναι οπαδοί για να εστιάζουν μόνο στη δική τους, δεν περίμεναν τη ρεβάνς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό για να βγάλουν συμπεράσματα.

Ο Αργύρης Γιαννίκης με τα εργαλεία που έχει και το μικρό μπάτζετ σέβεται το ποδόσφαιρο. Προσπαθεί να δημιουργήσει. Στον πρώτο γύρο ο ΠΑΣ Γιάννινα για ένα μεγάλο διάστημα ήταν σε θέση… Champions League, σε ό,τι αφορά το πρώτο ημίχρονο. Είχε πάει μπροστά στο σκορ με Ολυμπιακό, Άρη, ΠΑΟΚ, Βόλο, αλλά τελικά πήρε δύο βαθμούς, αντί για 12…

Ο ομογενής τεχνικός, ο οποίος γεννήθηκε στις 9/7/1980 στη Νυρεμβέργη, αντιλήφθηκε ότι ο ΠΑΣ πρέπει να γίνει πιο σκληρός. Στον δεύτερο γύρο έκανε την ομάδα του πιο συμπαγή, χωρίς να είναι αποκρουστική. Το αντίθετο. Έπαιζε και για να μην χάσει. Αλλά όχι με πούλμαν στην άμυνα… Ήξερε πώς να επιτεθεί. Με τις αδυναμίες που είναι λογικό να έχει, από τη στιγμή που δεν διαθέτει το μπάτζετ και την ποιότητα άλλων ομάδων.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει κίνηση με τη μπάλα και κυρίως χωρίς αυτήν, ξέρει πώς να πιέσει ομαδικά και η μεγάλη του δύναμη, όπως φάνηκε και με τον Παναθηναϊκό σε δύο ματς, είναι η επιμονή ν’ ανακτήσει τη μπάλα. Αυτό είναι το μυστικό. Να μην αφήσει τον αντίπαλο να κυριαρχήσει.  

Ελεύθερος

Μετά την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο με δύο νίκες και ποδόσφαιρο, όχι κλεφτοπόλεμο, το όνομα του Γιαννίκη συζητείται όλο και πιο έντονα. Το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ Γιάννινα λήγει το καλοκαίρι και είναι δεδομένο ότι θα απασχολήσει μεγάλους συλλόγους. Ή κάποιες ομάδες στη Γερμανία, την οποία γνωρίζει άλλωστε.

Φυσικά δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί το ενδεχόμενο να συνεχίσει στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αλλά είναι φιλόδοξος, θα κλείσει τα 41 το καλοκαίρι και ίσως κρίνει ότι ήρθε η ώρα για να κάνει το επόμενο βήμα. Στο ελληνικό πρωτάθλημα απομένουν δύο ματς κι άλλα δέκα για τα πλέι οφ, ενώ υπάρχει και η κατάληξη του κυπέλλου.

Στις μεγάλες ομάδες πλην Ολυμπιακού, υπάρχουν θέματα. Η εικόνα τους στο κύπελλο και στα πλέι οφ θα κρίνει πολλά. Ακόμα και ο Μάντζιος που κάνει καλή πορεία με τον Άρη, αν αποτύχει στο Κύπελλο ή δεν βγει τελικά Ευρώπη, δεν είναι σίγουρο πως θα εξελιχθεί η συνέχεια.

Όποια ομάδα βγει στο κυνήγι προπονητή, δεδομένα θα εξετάσει και τον Γιαννίκη. Μπορεί, εφόσον πάει, σε μεγάλο σύλλογο να μην πετύχει. Μπορεί το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει να μην του βγει. Αλλά σε κάθε περίπτωση κέρδισε το δικαίωμα να ζητήσει μία ευκαιρία. Κι αν όχι στην Ελλάδα, τότε στη Γερμανία.

Να θυμίσουμε απλά, ότι έχει εργαστεί για εννέα χρόνια στην Καρλσρούη. Ως βοηθός προπονητή, ενώ ήταν ένα διάστημα τεχνικός και στην ομάδα Νέων. Ως βοηθός δούλεψε και στην Ίνγκολσταντ. Πρώτος ήταν στην Έσεν (16 ματς και στην Άαλεν, όπου έκατσε στον πάγκο σε 25 αγώνες, πριν έρθει στον ΠΑΣ Γιάννινα το καλοκαίρι του 2019.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved