ΑΕΚ – Παναιτωλικός 1-0: Αφού νίκησε, πάλι καλά

ΑΕΚ – Παναιτωλικός 1-0: Αφού νίκησε, πάλι καλά

ΑΕΚ: Η «Ένωση» έχει πολλά θέματα να λύσει, κάτι που φάνηκε και κόντρα στον Παναιτωλικό, όπου τουλάχιστον κατάφερε να πάρει τη νίκη (1-0) και να κάνει ένα... μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Για ακόμα μια φορά μέσα στη σεζόν η ΑΕΚ κλήθηκε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και μετρώντας μόλις μια νίκη στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος, το «τρίποντο» κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν μονόδρομος. Το ότι τελικά το πήρε είναι σίγουρα κάτι θετικό, καθώς πέρα από τους τρεις βαθμούς καταφέρνει να κερδίσει ηρεμία και χρόνο.

Το αποτέλεσμα μαζί με το «μηδέν» στην άμυνα είναι και τα μόνα που μπορεί να κρατήσει κάποιος από την εικόνα της «Ένωσης», σε ένα ματς που φάνηκε ξανά ότι έχει πολλά ζητήματα. Το γεγονός ότι ο Χιμένεθ εμφάνισε μια διαφορετική ενδεκάδα, με τον Αθανασιάδη να κάνει ντεμπούτο στη Super League και τον Μιτάι να επιστρέφει στη βασική ενδεκάδα, έπαιξε το ρόλο του, αλλά ακόμα κι έτσι η εικόνα ήταν κακή.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εγκλωβισμένοι και το γκολ ήρθε από μια αδράνεια των αμυντικών της ομάδας του Αγρινίου, οι οποίοι ξέχασαν τον Μάνταλο στη μικρή περιοχή. Επίσης, ακόμα και σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά δεν απειλήθηκε, ένα λάθος στην άμυνα παραλίγο να δώσει γκολ στον αντίπαλο από το... πουθενά. Τουλάχιστον, αυτή τη φορά δεν το πλήρωσε και κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα μετά από 73 ημέρες! 

Συγκεκριμένα, κατάφερε να μην παραβιαστεί η εστία της για πρώτη φορά μετά το ματς και με τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα, αλλά κόντρα σε μια ομάδα που ήθελε αλλά όπως φάνηκε δεν μπορούσε. Όπως και να έχει, όμως, είναι κι αυτό μια πρόοδος. Μένει πλέον να δούμε, αν ο Χιμένεθ έχει καταφέρει να... συμμαζέψει κάπως τα πράγματα στην αμυντική λειτουργία ή απλά η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή και δεν το πλήρωσε.

Υπεροχή με... προβλήματα

Οι παίκτες του Χιμένεθ ξεκίνησαν με σαφή διάθεση να βάλουν πίεση στους φιλοξενούμενους και να βρουν ένα γρήγορο γκολ. Ο Γκαρσία μπήκε ιδιαίτερα ορεξάτος και δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις για να απειλήσει, ενώ η ΑΕΚ κέρδισε αρκετά στημένα κοντά στην περιοχή του Παναιτωλικού. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, μετά το πρώτο τέταρτο κατάφεραν να «απορροφήσουν» την... ορμή της «Ένωσης», η οποία είχε την πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία με έναν παίκτη της ομάδας του Δέλλα. Συγκεκριμένα, στο 22' ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Λιάβας πήρε την κεφαλιά, υπό την πίεση του Σάκχοφ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Κνετ.

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία, έκανε πέντε τελικές στο πρώτο 30λεπτο, αλλά δεν δημιούργησε κάποια κλασική ευκαιρία και σε αυτό έπαιξε ρόλο και το εξαιρετικό στήσιμο του Παναιτωλικού στο γήπεδο. Μάλιστα, ανάγκασε τους «κιτρινόμαυρους» να αναλωθούν σε δυνατές μονομαχίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χιμένεθ είχε ήδη ζητήσει από τον Λιβάγια να κάνει εντατική προθέρμανση, καθώς δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας του.

Μια αδράνεια «ξεκλείδωσε» την άμυνα

Τελικά, η «Ένωση» κατάφερε να βρει το γκολ που αναζητούσε λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι «κιτρινόμαυροι» κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού κι εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική αδράνεια που υπήρξε, κάνοντας το 1-0 στο 41ο λεπτό με σκόρερ τον Γαλανόπουλο. Συγκεκριμένα, ο Μπακάκης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στην άλλη πλευρά στον Μάνταλο που έστρωσε στον 24χρονο μέσο, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πρόβλημα με Γκαρσία, ευκαιρία ο Λιβάγια

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η ΑΕΚ έχασε τον Γκαρσία, ο οποίος μετά από μια διεκδίκηση της μπάλας έπεσε στο χορτάρι κι όπως φάνηκε αντιμετώπισε μυικό πρόβλημα στο αριστερό πόδι. Ο 24χρονος εξτρέμ έγινε αλλαγή στο 51', με τον Λιβάγια να παίρνει τη θέση του και με το «καλημέρα» να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ο Κροάτης συνεργάστηκε όμορφα με τον Μάνταλο και βρέθηκε απέναντι από τον Κνετ, ο οποίος, όμως, απέκρουσε το σουτ.

Δεν πλήρωσε το λάθος

Η ΑΕΚ απέφυγε τα πολλά λάθη στην άμυνα γιατί πολύ απλά ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να απειλήσει την «κιτρινόμαυρη» περιοχή. Ακόμα κι έτσι, όμως, η «Ένωση» παραλίγο να πληρώσει ξανά λάθος που έγινε στην περιοχή της. Συγκεκριμένα, στο 53', ο Τσιγκρίνσκι έκανε λάθος πάσα στον Νεντελτσιάρου, ο Ντάλσιο πήρε την μπάλα και σούταρε, αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε. Γενικότερα, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο... ζωηροί στο δεύτερο μέρος, μολονότι οι παίκτες του Χιμένεθ συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο. Ο Ολιβέιρα σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να είχε απειλήσει, ωστόσο είτε η μπάλα δεν έφτασε σε αυτόν, είτε εκείνος καθυστέρησε.

Βέβαια, η ουσία είναι ότι όσο παρέμενε το 1-0, ο Παναιτωλικός μπορούσε να ελπίζει παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο. Μάλιστα, ο Τραϊανός Δέλλας έβαλε στο 69' τους Αριγίμπι και Μεντίνα στις θέσεις των Τζανακάκη, Μανθάτη σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Από την άλλη, ο Χιμένεθ δύο λεπτά νωρίτερα είχε βάλει τους Σιμόες, Σβάρνα στη θέση των Τάνκοβιτς και Μπακάκη, σε μια προσπάθεια να «δέσει» το κέντρο.

Ουσιαστικά αυτό που έκαναν οι «κιτρινόμαυροι» όσο κυλούσε ο χρόνος ήταν να κρατήσουν την μπάλα, ώστε να μην απειληθούν, ενώ από την άλλη οι παίκτες του Δέλλα ήθελαν αλλά όπως φάνηκε δεν μπορούσαν, μολονότι η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω στα τελευταία λεπτά.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Μπακάκης (67’ Σβάρνας), Νεντελτσεάρου, Τσιγκρίνσκι, Μιτάι (79’ Ινσούα), Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Γκαρσία (50’ Λιβάγια), Μάνταλος (79’ Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (67’ Σιμόες), Ολιβέιρα

Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας, 4-3-3): Κνετ, Τζανακάκης (69’ Αριγίμπι), Μαλής, Κωνσταντόπουλος, Περέιρα (63’ Μάζουρεκ), Λιάβας, Ταχάρ (76’ Γιάκολις), Τσιγγάρας, Μανθάτης (69’ Μεντίνα), Ντάλσιο, Βέργος (64’ Αζάντι)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ-Παναιτωλικός: Απρόοπτο με Λιβάι Γκαρσία στο ΟΑΚΑ (photos)

ΑΕΚ-Παναιτωλικός: Απρόοπτο με Λιβάι Γκαρσία στο ΟΑΚΑ (photos)

ΑΕΚ-Παναιτωλικός: Το γκολ του Γαλανόπουλου (video)

ΑΕΚ-Παναιτωλικός: Το γκολ του Γαλανόπουλου (video)

Πανό-βόμβα για Μελισσανίδη στην «Αγιά Σοφιά» πριν το ΑΕΚ-Παναιτωλικός (photos)

Πανό-βόμβα για Μελισσανίδη στην «Αγιά Σοφιά» πριν το ΑΕΚ-Παναιτωλικός (photos)

Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved