ΠΑΟΚ-Ξάνθη: Εκδικάζεται η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας από την Εφέσεων

ΠΑΟΚ-Ξάνθη: Εκδικάζεται η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας από την Εφέσεων

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, με νέα σύνθεση, εξετάζει σήμερα την πολύκροτη υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Ύστερα από σχεδόν 11 μήνες, από όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας ανάμεσα στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη, πολλές δικαστικές διαμάχες σε πολιτικά και αθλητικά δικαστήρια, προσφυγή στο CAS, η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί σήμερα στην ουσία της από την Επιτροπή Εφέσεων.

Στις 15:00 έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταθέτει έφεση εναντίον της καταδικαστικής γι’ αυτόν απόφασης του Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, η οποία βασίστηκε στην έκθεση της ΕΕΑ και του επέβαλε ποινή αφαίρεσης 7 βαθμών, ενώ τιμώρησε την Ξάνθη με -12 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης, ζητώντας τον υποβιβασμό των δύο ομάδων, όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ, καθώς οι δύο υπόλογες ΠΑΕ τιμωρήθηκαν βάσει μιας κυβερνητικής τροπολογίας.

Πρόσθετη παρέμβαση θα κάνει και η Ξάνθη, κατά των καταδικαστικών εις βάρος της αποφάσεων και υπέρ του ΠΑΟΚ, αλλά και κατά του Ολυμπιακού και της ΑΕΛ, που ζητούν την τιμωρία τους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Θυμίζουμε πως ΠΑΟΚ και Ξάνθη τιμωρήθηκαν τόσο από το πειθαρχικό όργανο της Super League, όσο και από την Επιτροπή Εφέσεων με αφαίρεση βαθμών. Και οι δύο αποφάσεις βασίστηκαν στο πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία εξέτασε πρώτη όλα τα στοιχεία για την υπόθεση και αποφάνθηκε ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στις δύο ΠΑΕ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσέφυγε στο CAS, το οποίο αποφάσισε να γυρίσει την υπόθεση στην Εφέσεων, ζητώντας από την Επιτροπή να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να μην βασιστεί μόνο στην έκθεση της ΕΕΑ. Με την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, ανακλήθηκε η ποινή του -7 στον ΠΑΟΚ, αλλά όχι και το -12 της Ξάνθης, η οποία δεν προσέφυγε ποτέ στο CAS.

Η Ξάνθη ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν με το -12, γεγονός που την έφερε στην 13η της Super League και τον αγώνα μπαράζ με τον 2ο της Super League 2, με τους Ακρίτες να χάνουν από τον Απόλλωνα Σμύρνης και υποβιβάζονται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Παράλληλα, αποχώρησε η προηγούμενη διοίκηση και ο ομογενής επιχειρηματίας Μπιλ Πάπας είναι ο νέος ιδιοκτήτης.

Όλα τα παραπάνω, μαζί με τα στοιχεία για την πολϋιδιοκτησία θα εξεταστούν από την Επιτροπή Εφέσεων, η οποία έχει νέα σύνθεση, μιας και μετά από την απόφαση του CAS τον περασμένο Ιούλιο, τα μέλη της Επιτροπής παραιτήθηκαν.

Κίνδυνος νέας αναβολής

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, αναμένεται να εξεταστεί αυτή στην ουσία της. Ωστόσο, ορατός ο κίνδυνος νέας αναβολής της υπόθεσης. Η ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία κλήθηκε να παραστεί στην εκδίκαση, έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει αναβολή, καθώς ο πρόεδρός της και νομικός σύμβουλος Αλέξης Κούγιας δεν δύναται να δώσει το παρών, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

 



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved