ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-2: Πρώτο «διπλό» με «δήμιο» Χασάν (photos+videos)

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-2: Πρώτο «διπλό» με «δήμιο» Χασάν (photos+videos)

ΟΦΗ - Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν το πρώτο τους «διπλό» στην φετινή σεζόν, καθώς επιβλήθηκαν 2-0 των Κρητικών στο Ηράκλειο με τον Αχμέντ Χασάν να πληγώνει για μία ακόμα φορά τους «ασπρόμαυρους» - Ο Μασούρας «κλείδωσε» το «τρίποντο» έπειτα από ασίστ του Φορτούνη.

Ο Ολυμπιακός πήγαινε στο «Γεντί Κουλέ» με στόχο την πρώτη νίκη μακριά από το «Γ. Καραϊσκάκης», ούτως ώστε να πάει με τον καλύτερο τρόπο στην διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων και να πιάσει στην πρώτη θέση τον Άρη, ο οποίος δεν αγωνίστηκε λόγω της αναβολής του ντέρμπι με την ΑΕΚ για κορονοϊό.

Από την άλλη, οι Κρητικοί αναζητούσαν την πρώτη τους νίκη στην έδρα τους, αλλά και την δεύτερη μετά την 2η αγωνιστική όπου είχαν επικρατήσει της Λαμίας στο «Αθ. Διάκος» της πόλης της Φθιώτιδας. Αυτό έδειχνε την μεγάλη ανάγκη που είχαν και οι δύο «μονομάχοι» για τη νίκη και το «τρίποντο».

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έκανε την… δουλειά, έφυγε από το Ηράκλειο με τους τρεις βαθμούς στις… αποσκευές του, χτυπώντας με τον… δήμιο του ΟΦΗ, μια και ο Αχμέντ Χασάν άνοιξε το σκορ στο 53’ για τους Πειραιώτες, σημειώνοντας το 6οπ του τέρμα απέναντι στους Κρητικούς. Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας» κλείδωσαν τη νίκη στο 80’ με τον Μασούρα, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Φορτούνη.

Η σκακιέρα των προπονητών

OFIOlympiacosEnde

Με πολλά πρόσωπα στην άμυνα παρουσίασε τον ΟΦΗ ο Γιώργος Σίμος. Συγκεκριμένα, στο 5-4-1 ο Βάτερμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων. Στα δεξιά κινήθηκε ο Ουές και ο Κοροβέσης στα αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Διαμαντής, Σελίμοβιτς και Λυμπεράκης. Πιο μπροστά τους βρέθηκαν οι Σακόρ και Μεγιάδο, με τους Στάρτζεον και Μπαλογιάννη να κινούνται στις δύο άκρες. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γιάννου.

OlympiacosEndekada08

Στην αντίπερα… όχθη, ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε σύστημα με δύο μέσους, αλλά και νέα πρόσωπα. Στο 4-2-3-1 που προτίμησε ο Πορτογάλος, ο Σα ήταν στον «άσο», με τους Ραφίνια και Χολέμπας στα άκρα. Οι Σισέ και Σεμέδο παρέμειναν στο κέντρο της άμυνας. Εμβιλά και Καμαρά ήταν δίδυμο στα χαφ, με τον Βαλμπουενά σε ρόλο επιτελικό, οι Μασούρας και Μπρούμα στις δύο πτέρυγες και ο Χασάν στην κορυφή της επίθεσης.

Εξαιρετικός ρυθμός

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αναζητούν τους διαδρόμους προς τις αντίπαλες περιοχές. Η πρώτη επικίνδυνη… επίσκεψη ήταν για τον Ολυμπιακό, μόλις στο 4ο λεπτό, με τον Εμβιλά να κάνει το σουτ, αλλά ο Βάτερμαν μπλόκαρε, ενώ στο 12’ το σουτ του Χασάν πέρασε άουτ.

Η απάντηση του ΟΦΗ ήταν άμεση, μια και στο επόμενο λεπτό ο Γιάννου έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να σκοράρει, όταν ο Ουές έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Έλληνας άσος σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι, καθώς χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και απομακρύνθηκε. Μάλιστα στο 18’ οι γηπεδούχοι έχασαν μία ακόμα καλή ευκαιρία για να σκοράρουν, όταν ο Μπαλογιάννης εκτέλεσε το φάουλ, στα όρια της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι Πειραιώτες θέλησαν να αντιδράσουν και μέσα σε δύο λεπτά έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Στο 22’ ο Βάτερμαν έδιωξε με την γροθιές το φάουλ του Βαλμπουενά, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο τερματοφύλακας των «ασπρόμαυρων» έδιωξε ενστικτωδώς την καρφωτή κεφαλιά του Χασάν από το κόρνερ του Γάλλου μεσοεπιθετικού.

Δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση του μισαώρου έγινε η φάση που έβαλε… φωτιά στο «Θ. Βαρδινογιάννης» στο πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, στο 28ο λεπτό, ο Κοροβέσης έκανε τη σέντρα, ο Γιάννου βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Χολέμπας και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ωστόσο, έπειτα από έξι λεπτά και με την συμβολή του VAR, ο διαιτητής υπέδειξε οφσάιντ στον ομογενή φορ των Κρητικών.

Στα επόμενα λεπτά, ο Ολυμπιακός θέλησε να ανεβάσει… στροφές και να φτάσει στο γκολ, ούτως ώστε να πάρει προβάδισμα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Μάλιστα, στο 36’ ο Εμβιλά βρέθηκε σε θέση βολής αλλά η κεφαλιά που πήρε πέρασε άουτ, ενώ στο 42’ ο Μπρούμα σημάδεψε το δοκάρι του Βάτερμαν, έπειτα από σέντρα του Ραφίνια από τα δεξιά.

Η… γνωστή «ερυθρόλευκη» εκκίνηση

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, με αποτέλεσμα να γίνει το υπ’ αριθμόν 11 ματς των «ερυθρόλευκων» στο οποίο δεν σημειώνεται κάποιο γκολ στο πρώτο 45λεπτο. Και συνήθως στην αρχή της «επανάληψης» το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκει την… λύση.

Έτσι έγινε και στο «Γεντί Κουλέ», μια και οκτώ λεπτά μετά την σέντρα, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με πρωταγωνιστή τον Χασάν. Συγκεκριμένα, στο 53’ ο Μασούρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε, αλλά στην εξέλιξη της φάσης, ο Καμαρά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Αιγύπτιος φορ με κεφαλιά, έγραψε το 1-0 για τους Πειραιώτες.

Μάλιστα, αυτό ήταν το 6ο τέρμα του διεθνή επιθετικού του Ολυμπιακού απέναντι στην κρητική ομάδα, την στιγμή μάλιστα που ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν έτοιμος να… πέσει στη «μάχη» από τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά μετά το γκολ, αναγκάστηκε να επιστρέψει στον πάγκο.

Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας θέλησαν να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την πίεσή τους προς την εστία του Βάτερμαν, αναζητώντας το δεύτερο τέρμα που θα «κλείδωνε» τη νίκη. Μάλιστα, στο 57’ ο πορτιέρο των Κρητικών υπέπεσε σ’ ένα τραγικό λάθος, ο Μασούρας του έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Χασάν, αλλά ο Σεμίλοβιτς έβαλε την κόντρα και έσωσε την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να βρουν τους διαδρόμους για να απειλήσουν την εστία του Σα, αλλά στο 70’ ο Σισέ έδιωξε προ του Στάρτζεον, ο οποίος είχε… οπλίσει, απομακρύνοντας τον κίνδυνο. Πάντως, ο Σενεγαλέζος ήταν το… πρόσωπο του δευτέρου μέρους, κυρίως με την… ξεροκεφαλιά του να συνεχίσει να αγωνίζεται, έπειτα από τον τραυματισμό που είχε στο γόνατό του και την εντολή του γιατρού, Χρήστου Θέου να βγει από το ματς.

Επέστρεψε με ασίστ ο Φορτούνης

Ωστόσο, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν… άκουσε τις οδηγίες από τον επικεφαλής του ιατρικού τιμ των Πειραιωτών και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Φορτούνη αντί του Βαλμπουενά. Μάλιστα, ο Τρικαλινός μέσος κατάφερε άμεσα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο «διπλό» του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, στο 80ο λεπτό κυνήγησε την φάση, έπειτα από διώξιμο από την «ερυθρόλευκη» άμυνα, ο Σελίμοβιτς έκανε τραγικό λάθος στην μεσαία γραμμή και έδωσε την ευκαιρία στον διεθνή μέσο να βγει στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή να κάνει την ασίστ στον Μασούρα, που απέναντι στον Βάτερμαν «έγραψε» το 2-0.

Πάντως, οι Πειραιώτες σκόραραν και στο 86’ με τον Καμαρά, όμως, το τέρμα του Αφρικανού μέσου ακυρώθηκε ως οφσάιντ, έπειτα από μία φάση που χρειάστηκε περίπου πέντε λεπτά για να αποφασιστεί από το VAR πως υπήρχε παράβαση. Στα τελευταία λεπτά δεν υπήρξε κάποια αλλαγή και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το πρώτο του διπλό στη φετινή σεζόν.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Κοροβέσης, Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Λυμπεράκης, Σακόρ, Μεγιάδο (87’ Νέιρα), Στάρτζεον, Μπαλογιάννης (61’ Ντε Γκουζμάν), Γιάννου (61’ Γκαργκαλατζίδης).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Χολέμπας, Σισέ, Σεμέδο, Καμαρά, Εμβιλά, Μασούρας (84’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (77’ Φορτούνης), Μπρούμα (69’ Πέπε), Χασάν (83’ Ελ Αραμπί).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2: Η απόδραση από την Κρήτη (photos+video)

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2: Η απόδραση από την Κρήτη (photos+video)

ΟΦΗ-Ολυμπιακός: Τρελάθηκε με τον τραυματία Σισέ ο Θέος, τον παρακαλούσε να βγει, αλλά συνέχισε (vid)

ΟΦΗ-Ολυμπιακός: Τρελάθηκε με τον τραυματία Σισέ ο Θέος, τον παρακαλούσε να βγει, αλλά συνέχισε (vid)

ΟΦΗ-Ολυμπιακός: Το πέναλτι που ακυρώθηκε με VAR στην Κρήτη (video+photos)

ΟΦΗ-Ολυμπιακός: Το πέναλτι που ακυρώθηκε με VAR στην Κρήτη (video+photos)

Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved