ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-1: Μοιρασιά στο παρά... τρίχα (photos+videos)

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-1: Μοιρασιά στο παρά... τρίχα (photos+videos)

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός: Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» υποχρέωσε τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη τους απώλεια βαθμών, με μία φάση στις καθυστερήσεις να βάζει… φωτιά στους «Ζωσιμάδες» καθώς ακυρώθηκε τέρμα του Χασάν για οφσάιντ του Ελ Αραμπί στο… όριο.

Δραματικό ήταν το φινάλε της αναμέτρησης των Ηπειρωτών με τους Πειραιώτες για την 4η αγωνιστική, καθώς οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε γκολ με κεφαλιά του Αχμέν Χασάν, έπειτα από το… ριμπάουντ που πήρε σε σουτ του Ελ Αραμπί που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ωστόσο, το τέρμα ακυρώθηκε με την χρήση του VAR, θεωρώντας πως ο Μαροκινός φορ ήταν… χιλιοστά πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό του ΠΑΣ Γιάννινα.

Έτσι, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη υποχρέωσε τους Νταμπλούχους Ελλάδας στην πρώτη τους απώλεια βαθμών στην φετινή Super League, στην πρώτη τους έξοδο μακριά από το «Γ. Καραϊσκάκης». Μάλιστα, αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για τους γηπεδούχους, μετά την πρεμιέρα τους στην πρώτη κατηγορία με το 2-2 κόντρα στον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Χωρίς μεγάλες αλλαγές

PASEndekadaOlympiacos

Με μόλις μία αλλαγή παρουσίασε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Αργύρης Γιαννίκης, σε σχέση με την ενδεκάδα που είχε προτιμήσει κόντρα στον Άρη. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Σάλιακας και Πίρσμαν στα δύο άκρα και οι Παντελάκης και Εραμούσπε στο κέντρο της άμυνας. Η μοναδική αλλαγή του Έλληνα κόουτς ήταν στην μεσαία γραμμή, καθώς δίπλα στους Σιόντη και Καρτάλη βρέθηκε ο Κάστρο, παίρνοντας την θέση του Λέο. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Παμλίδης, με τους Νάουμετς και Κρίζμαν στα άκρα, δίνοντάς του βοήθειες.

olyende

Παράλληλα, μία αλλαγή είχε και ο Πέδρο Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό, αναφορικά με τα πρόσωπα που είχε επιλέξει στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ομόνοια στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας για τα play offs του Champions League. Η αλλαγή ήταν στον «άσο», καθώς ο Σα ήταν εκτός αποστολής και ο Τζολάκης πήρε τη θέση του. Ο Ραφίνια ήταν στο δεξί άκρο, στα αριστερά ο Χολέμπας, με τους Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά, με τον Βαλμπουενά στα αριστερά, τον Ραντζέλοβιτς στα δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Γκολ με το… καλησπέρα

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ματς για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς οι Ηπειρώτες ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους… επίσκεψη στα καρέ του Τζολάκη ο Παμλίδης βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των παικτών του Αργύρη Γιαννίκη και πλασέ του Έλληνα φορ.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν άμεσα να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση, όταν στο 11’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Εραμούσπε έδιωξε σε κόρνερ με τους φιλοξενούμενους να αυξάνουν την πίεση προς την εστία του Χουτεσιώτη, αλλά να αδυνατούν να βρουν «καθαρή» απειλή προς τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Μάλιστα, στο 25ο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, όταν ο Κρίζμαν βγήκε στην αντεπίθεση, έφτασε μέχρι την περιοχή του Ολυμπιακού, σούταρε, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να απειλήσουν και πάλι στο 36’ αλλά η κεφαλιά του Σεμέδο πέρασε άουτ. Στα επόμενα λεπτά του αγώνα, η υπεροχή των φιλοξενούμενων ήταν άκαρπη, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα (1-0).

Το… άλλαξε ο Φορτούνης

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε την αδυναμία της ομάδας του να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην εστία του Λευτέρη Χουτεσιώτη και για τον λόγο αυτό, προτίμησε να αποσύρει από τον αγώνα τον Εμβιλά και να περάσει τον Κώστα Φορτούνη σε επιτελικό ρόλο. Μάλιστα, οι Πειραιώτες έδειξαν άμεσα σημάδια βελτίωσης και ξεκίνησαν πιο δυνατά την αναμέτρηση.

Η εδαφική υπεροχή του Ολυμπιακού απέδωσε σχεδόν… άμεσα καρπούς, καθώς στο 6ο λεπτό του δευτέρου μέρους, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Συγκεκριμένα, ήταν το 51ο λεπτό, όταν ο Ραφίνια πήρε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, έβγαλε την μπάλα προς τον Φορτούνη, αυτός με τη μία αναζήτησε το… κεφάλι του Μαροκινού, ο οποίος δεν λάθεψε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η άμεση αντίδραση έφερε άλλον… αέρα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αύξησαν την πίεση προς τα καρέ του Χουτεσιώτη, αναζητώντας και δεύτερο τέρμα. Στο 58’ ο Ελ Αραμπί έχασε μία σπουδαία ευκαιρία για να διπλασιάσει τα γκολ του, όταν έκανε εξαιρετική ενέργεια στον Παντελάκη, αλλά καθυστέρησε και ο πορτιέρο του ΠΑΣ βγήκε και μπλόκαρε, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Τζολάκης αντέδρασε σωστά στην απειλή του Κριζμάν για τους γηπεδούχους.

Οι «κυανόλευκοι» έφτασαν για μία ακόμα φορά με αξιώσεις προς την περιοχή του νεαρού πορτιέρο του Ολυμπιακού, όταν στο 62’ ο Σάλιακας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά και πάλι ο Τζολάκης απέκρουσε. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν στην ιδανικά στην κόντρα αλλά στο γύρισμα του Ραντζέλοβιτς προς τον Ελ Αραμπί, οι αμυντικοί των γηπεδούχων έδιωξαν σωτήρια.

Το παιχνίδι είχε αρχίσει να παίρνει μία τρομερή τροπή, με τις δύο ομάδες να αναζητούν το δεύτερο τέρμα για τη νίκη με τις φάσεις να εναλλάσσονται μπροστά από τις δύο εστίες. Αρχικά, στο 70’ ο Κριζμάν έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Ο άσος του ΠΑΣ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Τζολάκη, χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και στην συνέχεια, πάνω στην γραμμή, ο πορτιέρο του Ολυμπιακού κατάφερε να την μπλοκάρει.

Η… απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήρθε στο 77’ με το ωραίο σουτ του Μαντί Καμαρά έξω από την περιοχή, αλλά και την εξαιρετική επέμβαση του Χουτεσιώτη σε κόρνερ στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Έλληνας τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά στο φάουλ του Βαλμπουενά, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Κρίζμαν δεν κατάφερε να σουτάρει όπως θα ήθελε από το ύψος της περιοχής.

Η μεγαλύτερη στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν για λογαριασμό του Ολυμπιακού στο 83ο λεπτό, όταν ο Ντομίνγκεθ έκανε λάθος γύρισμα, ο Πίρσμαν δεν κατάφερε να διώξει, ο Χασάν βρέθηκε απέναντι στον Χουτεσιώτη, αλλά το πλασέ που έκανε από το ύψος του πέναλτι, πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ωστόσο, η αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες» πήρε… φωτιά στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 91’ με το ακυρωθέν τέρμα του Χασάν. Ο Ραφίνια έκανε την μπαλιά στον Ελ Αραμπί, αυτός από οριακή θέση βρέθηκε απέναντι στον Λευτέρη Χουτεσιώτη, έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά, ο Αιγύπτιος με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα. Όμως, έπειτα από εξέταση του βίντεο από τους Κωτσάνη και Απτόσογλου που ήταν στο VAR, ο διαιτητής Καραντώνης υπέδειξε οφσάιντ στον Μαροκινό, μια και ήταν ελάχιστα πιο μπροστά.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Σιόντης (86' Λιάσος), Καρτάλης (73' Ντομίνγκεθ), Κάστρο, Νάουμετς (56' Λεό), Παμλίδης (86' Λώλης), Κρίζμαν.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά (46' Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (69' Χασάν), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός: Το γκολ του Χασάν που ακυρώθηκε (photos+video)

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός: Το γκολ του Χασάν που ακυρώθηκε (photos+video)

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός: Το γκολ που έβαλε… φωτιά στους «Ζωσιμάδες» (photos+video)

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός: Το γκολ που έβαλε… φωτιά στους «Ζωσιμάδες» (photos+video)

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός: Του… κεφαλιού του ο Ελ Αραμπί, το έφερε στα ίσια (photos+video)

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός: Του… κεφαλιού του ο Ελ Αραμπί, το έφερε στα ίσια (photos+video)

NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved