Πογιάτος: «Νίκες απ’ την πρώτη στιγμή, να θαυμάζει ο κόσμος την ομάδα»!

Πογιάτος: «Νίκες απ’ την πρώτη στιγμή, να θαυμάζει ο κόσμος την ομάδα»!

Ο Ντάνι Πογιάτος παρουσιάστηκε επίσημα και δεν… μέτρησε τα λόγια του κάνοντας λόγο για νίκες απ’ την πρώτη μέρα και ποδόσφαιρο που θα χαίρονται οι φίλαθλοι. «Χαρούμενος άνθρωπος, είμαι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, είμαι έτοιμος όλα θα πάνε καλά»!

Η επίσημη παρουσίαση του Ντάνι Πογιάτος, δίχως άλλο ήταν δυναμική. Ο Ισπανός δε… μάσησε σε καμία στιγμή τα λόγια του, κυρίως αναφορικά με την ανάλυση της φιλοσοφίας και του πλάνου που έχει για τον Παναθηναϊκό. Ο 42χρονος δε ζήτησε ούτε μέρα πίστωση χρόνου για να προσαρμοστεί. Έκανε λόγο για το βασικό του στόχο που πάντα είναι η νίκη, στοιχείο που θα κρίνει και τη δουλειά του!

Αναφορικά με το επίπεδο ποδοσφαίρου που θέλει να παρουσιάσει ο δικός του Παναθηναϊκός, ήταν ξεκάθαρος: «Να είναι χαρούμενος ο κόσμος με την ομάδα», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως οι φίλαθλοι θα φεύγουν απ’ το γήπεδο με ένα αίσθημα θαυμασμού! Παράλληλα, δήλωσε πως δεν τον φοβίζει η πίεση και είναι πεπεισμένος πως όλα θα πάνε καλά!

Τέλος, διευκρίνισε πως οι λόγοι που τον έκαναν να έρθει στο «τριφύλλι» ήταν απλοί: Το ίδιο το όνομα της ομάδας που με το που το άκουσε αμέσως απάντησε θετικά.

Την παρουσίαση του Πογιάτος έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Μάνος Μαυροκουκουλάκης, ο οποίος του απευθύνθηκε και στα Ισπανικά λέγοντας: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσιάζει σήμερα το νέο της προπονητή, κ. Ντάνιελ Πογιάτος. Κύριε Πογιάτος καλωσορίσατε στην Αθήνα, στον σύλλογό μας».

Ακολούθως ο Ισπανός τεχνικός… ξετύλιξε το κουβάρι της φιλοσοφίας του. Αναλυτικά:

«Είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος. Είχα την ευκαιρία να έρθω στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Θέλω να ευχαριστήσω το σύλλογο, τον πρόεδρο και τον κ. Ρόκα για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Είμαι ανυπόμονος να ξεκινήσω, να γνωρίσω τους παίκτες. Πάνω απ’ όλα να μπορέσω να βοηθήσω τους παίκτες, δεδομένου πως έχω δει αρκετά πράγματα κι αυτό είναι σημαντικό κίνητρο. Να ευχαριστήσω κι εσάς και τους φιλάθλους μας, να ζητήσω λίγη υπομονή αλλά να μην έχουν αμφιβολία πως θα κάνουμε μια ομάδα που θα χαίρονται να βλέπουν».

-Κάνατε λόγο για ομάδα που θα χαίρεται ο κόσμος να βλέπει. Θέλετε να αναλύσετε τη φιλοσοφία, τη στρατηγική της ή και τα συστήματα που θα παίζει;

«Να σας πω πως η φιλοσοφία μου είναι σαφής, βασίζεται στην κατοχή της μπάλας και την κυριαρχία. Όταν τα έχεις αποτελεί πλεονέκτημα για τη στιγμή που δε θα έχεις την μπάλα. Η επικοινωνία με 11 παίκτες θα είναι καλή. Τονίζω το θέμα κατοχής. Η φιλοσοφία θα είναι η βασική, τη συζήτησα με τον κ. Ρόκα και τον πρόεδρο και συμφωνήσαμε στο θέμα αυτό».

-Αν μπει μια λίστα, Πρωτάθλημα, Κύπελλο, έξοδος στην Ευρώπη, καλό ποδόσφαιρο, ποιος θα ήταν ο στόχος σας;

 «Δύσκολο θα ήταν να σας απαντήσω σκεπτόμενος το μέλλον. Ως προπονητής θα σκεφτόμουν το πώς. Εάν όμως θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πως έχουμε μια ομάδα, ένα ρόστερ, τα μέσα, τη θέληση να δώσουμε τη μάχη μας. Θα τη δίνουμε σε κάθε αγώνα για να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

-Είδατε ματς της ομάδας; Διαμορφώσατε εικόνα για παίκτες που θα μείνουν;

 «Βεβαίως και είδα όλα τα ματς των πλέι οφ απ’ το σπίτι μου. Ανέλυσα τους αγώνες, έβγαλα συμπεράσματα, είδα παίκτες. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν ιδιαίτερο βάρος, αλλά θέλω να τους γνωρίσω όλους να δω πως σκέφτονται και να δούμε που θα βασιστούμε για το καλύτερο για την ομάδα».

-Δουλέψατε με πολλά νέα παιδιά. Εδώ και χρόνια ο Παναθηναϊκός στηρίζεται σε νέα παιδιά. Θέλετε να συνεχίσετε αυτό το πλάνο; Τι έχετε στο μυαλό σας;

 «Όπως σωστά είπατε, πάντα ήμουν υπέρ του να βοηθώ νέους παίκτες να εξελιχθούν. Γνωρίζουμε το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού άρα ο στόχος μου είναι να βοηθήσω τους νέους. Υπάρχουν καλοί παίκτες, δε θα πω ονόματα. Πλάθοντας και εξελίσσοντάς τους θα πω πως σε λίγα χρόνια θα δημιουργήσουμε καλή ομάδα με παίκτες που προέρχονται απ’ το δικό μας… σπίτι».

-Ήσασταν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τι σας είπε ο τεχνικός διευθυντής για να σας πείσει;

«Παναθηναϊκός! Αυτό ήταν! Η αλήθεια είναι πως παρακολουθούσα Ελληνικό ποδόσφαιρο, γνώριζα για το Πρωτάθλημα. Όταν μου έκανε πρόταση δεν το σκέφτηκα, μου είπε μια λέξη, Παναθηναϊκός».

-Είναι ένα στοίχημα για την καριέρα σας ο Παναθηναϊκός; Βοηθά πως θα υπάρχουν αρκετοί παίκτες με τους οποίους μιλάτε την ίδια γλώσσα;

 «Για μένα δεν υπάρχει εφαλτήριο όπως το αναφέρατε. Κοιτάω το παρόν κι αυτό είναι ο Παναθηναϊκός, η ομάδα, η Ελλάδα. Η καλή ένωση που μπορεί να βγει με όλους μας, τους παίκτες, τη διοίκηση, τους φιλάθλους, για να βγει κάτι καλό για την ομάδα. Όσο για τους Ισπανόφωνους, θα υπάρχει ροή επικοινωνίας με όλους. Δεν ξεχωρίζω αν υπάρχουν παίκτες από Ισπανία, Ιταλία, Αργεντινή… Όλοι είναι παίκτες του Παναθηναϊκού, θα μιλάμε στα Αγγλικά που είναι διεθνής γλώσσα».

-Από την εικόνα που διαμορφώσατε, τι σας άρεσε και που θεωρείτε πως χρειάζεται βελτίωση; Εκτός από μπακ που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα; Και τρίτον επειδή είναι ιδιαίτερο καλοκαίρι, ποιο είναι το δυσκολότερο, το μικρό διάστημα προετοιμασίας, το Πρωτάθλημα που θα αρχίσει γρήγορα;

 «Θα αρχίσω απ’ το τέλος. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους. Αυτή η περίοδος των 15 ημερών που οι παίκτες θα κάνουν διακοπές, δε θα επηρεάσει. Δουλεύω με το σταφ, θα δούμε κάθε παίκτη για το πώς θα κάνουμε το καλύτερο σχετικά.

Για το θέμα των μπακ καταλαβαίνετε πως είναι περισσότερο θέμα του κ. Ρόκα. Εγώ βλέπω τι χρειάζεται, όλα έχουν το τάιμινγκ και να είστε σίγουροι πως θα έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα με όλες τις θέσεις που χρειάζεται να έχουν καλυφθεί.

Για την πρώτη σας ερώτηση, θα έλεγα πως είναι άδικο να γίνει αξιολόγηση. Δεν είναι στιγμή να πω τι έγινε καλά και τι όχι. Στόχος είναι να βρω τον καλύτερο τρόπο συνεργασίας».

-Πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός τη νέα περίοδο;

 «Γι’ αυτό το σκοπό ήρθαμε και γι’ αυτό θα δουλέψουμε. Για μια ομάδα ανταγωνιστική σε όλα τα ματς όσες δυσκολίες κι αν υπάρχουν. Έχουμε όρεξη να βάλουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει, πάνω απ’ όλα».

2941097

-Έχετε άποψη για το τι χρειάζεται η ομάδα;

 «Για το θέμα αυτό είμαστε σε επικοινωνία με τον κ. Ρόκα. Εγώ κοιτώ το στυλ, το προφίλ που χρειαζόμαστε. Αν τον έχουμε αυτόν τον παίκτη, τόσο το καλύτερο. Αλλιώς θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποιον που θα κάνει τη διαφορά».

-Τι θα θεωρούσατε επιτυχία; Επίσης πόσο χρόνο χρειάζεστε για να δείξετε το έργο σας; Το 4-3-3 θα είναι η βάση σας για τον Παναθηναϊκό; Υπάρχει περίπτωση να δούμε το τίκι-τάκα;

 «Αυτό που κοιτάμε είναι το σύστημα της οργάνωσης στον αγωνιστικό χώρο για να υπάρχει κατοχή μπάλας. Κάποιες φορές αρχίσαμε με 4-3-3 και στην πορεία άλλαξε. Εγώ κοιτάω τα πλεονεκτήματα του παίκτη, τι μπορεί να δώσει, τι μπορεί να κάνει. Το σύστημα θα τροποποιείται όπως πρέπει. Όσο για το τι θα με ικανοποιούσε, για μένα το σημαντικότερο που έχω να κάνω είναι η νίκη. Το ποδόσφαιρο είναι νίκη, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο. Να κάνεις το καλύτερο για να πετύχει η ομάδα τη νίκη. Χρειαζόμαστε ο κόσμος να ταυτοποιηθεί, να είναι χαρούμενος με την ομάδα. Να αφήνουμε στους φιλάθλους κάτι καλό, να δείχνουν το θαυμασμό τους για την ομάδα. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος, δίνουμε εξετάσεις σε κάθε αγώνα κι εγώ δίνω εξετάσεις. Χρόνος δεν υπάρχει».

-Στα υπάρχοντα προφίλ των παικτών του Παναθηναϊκού στην επίθεση, είστε καλυμμένος;

 «Έχω θετική σκέψη και στο ρόστερ παίκτες με μέλλον και δυνατότητες, όπως ο Χατζηγιοβάνης, ο Μακέντα, ο Καρλίτος. Θα τους δούμε. Έχω έρθει με πολύ όρεξη».

-Έχετε υπογράψει για δύο χρόνια. Η ομάδα πότε θα μπορέσει να διεκδικήσει Πρωτάθλημα; Σας εξιτάρει η προοπτική επιστροφής στην Ευρώπη; Με αυτό το δεδομένο έχετε κάποια υπόσχεση για μπάτζετ απ’ τον μεγαλομέτοχο;

 «Όπως προείπα είναι για μένα μια ιδιαίτερη ευκαιρία για να μοιραστώ στιγμές, να καταστρώσουμε ένα πρότζεκτ που μου άρεσε. Προέρχομαι από σύλλογο με πολλές απαιτήσεις. Θέλω να μείνω για μεγάλο χρονικό διάστημα εδώ, η φιλοσοφία μου βασίζεται στη νίκη απ’ την πρώτη στιγμή. Με τις νίκες ανεβαίνεις. Δε θα σας αποκαλύψω τι ειπώθηκε με τη διοίκηση, αλλά όσα συζητήσαμε ήταν για το καλό του Παναθηναϊκού».

-Έρχεστε σε ένα νέο περιβάλλον. Έχετε ενημερωθεί για όσα θα συναντήσετε στην Ελλάδα; Στην πίεση απ’ τον κόσμο, στην διαιτησία και όλα αυτά;

 «Λογικά δεν υπάρχει σύγκριση… Προπονώ εδώ και 26 χρόνια. Έκανα λάθη. Ξεκίνησα από χαμηλά. Η λέξη πίεση είναι κάτι που το έζησα, το γνωρίζω καλά. Δεν υπήρξα ποδοσφαιριστής αλλά βρίσκομαι εδώ. Σέβομαι τα ΜΜΕ της Ελλάδας, εγώ θα κάνω τη δουλειά μου. Ο στόχος είναι να κάνω τον Παναθηναϊκό όσο πιο μεγάλο γίνεται. Είμαι έτοιμος, αν δεν ένιωθα έτοιμος θα έμενα σπίτι μου. Όλα θα πάνε καλά».

Αξίζει να σημειωθεί πως κάποια στιγμή στην επίσημη παρουσίασή του, ο Ντάνι Πογιάτος επισήμανε πως είναι 42 ετών! Και το έκανε επειδή πολλές ιστοσελίδες του εξωτερικού έχουν ως έτος γέννησής του το 1973, κάτι που δεν ισχύει φυσικά.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρόκα: «Μπορεί να γίνει έκπληξη στις μεταγραφές»

Ρόκα: «Μπορεί να γίνει έκπληξη στις μεταγραφές»

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved