Σύγκριση: Η ΑΕΚ με και χωρίς τον Τσιγκρίνσκι! (photos)

Σύγκριση: Η ΑΕΚ με και χωρίς τον Τσιγκρίνσκι! (photos)

Το Onsports.gr παρουσιάζει τι έχει κάνει η ΑΕΚ στα φετινά παιχνίδια της, στα οποία αγωνίστηκε ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και τι στα αντίστοιχα ματς που ο Ουκρανός αμυντικός ήταν εκτός αποστολής.

Τα νέα δεν ήταν ευχάριστα στην «Ένωση», καθώς οι αρχικοί φόβοι επιβεβαιώθηκαν κι ο Ουκρανός αμυντικός έχει υποστεί θλάση, κάτι που σημαίνει ότι τίθεται νοκ άουτ από τα δυο ματς με τον Ολυμπιακό. Κι αν η ζημιά όσον αφορά στο ματς των πλέι οφ στο Φάληρο δεν είναι μεγάλη, καθώς η ΑΕΚ μόνο με θαύμα θα βγει δεύτερη, δεν ισχύει το ίδιο για τον τελικό Κυπέλλου στη Ριζούπολη. Εκεί όπου θα κριθεί ένας τίτλος! Το πλήγμα είναι μεγάλο, καθώς ο «Τσίγκρι» είχε εξελιχθεί σε ηγέτη της «κιτρινόμαυρης» άμυνας, ειδικά μετά την επανέναρξη.

ΑΕΚ χωρίς τον Τσιγκρίνσκι

Την τρέχουσα σεζόν, ο Τσιγκρίνσκι δεν έπαιξε λεπτό σε συνολικά 20 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Μόλις σε δύο ήταν επιλογή του προπονητή να μην αγωνιστεί, με τον Ουκρανό να μένει στον πάγκο, ενώ στα υπόλοιπα 18 ήταν εκτός αποστολής. Αυτό συνέβη την 1η αγωνιστική των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό και την 3η αγωνιστική με αντίπαλο τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Σε αυτά τα 20 ματς, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν απολογισμό 11-6-3, ήτοι ποσοστό επιτυχίας 55%, κρατώντας το «μηδέν» στην άμυνα σε 9 αγώνες.

ΑΕΚ με Τσιγκρίνσκι

chygrynskiy livaja

Από την άλλη, ο έμπειρος αμυντικός μετράει 25 συμμετοχές τη φετινή αγωνιστική περίοδο, με τον απολογισμό της ΑΕΚ σε αυτά τα ματς να είναι 14-7-4, χωρίς να δεχθεί κάποιο τέρμα στα 14. Το ποσοστό επιτυχίας φτάνει δηλαδή στο 56%. Αξίζει να αναφέρουμε ότι συνήθως ο «Τσίγκρι» είτε παίζει 90λεπτα, είτε δεν αγωνίζεται καθόλου, πράγμα λογικό αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για κεντρικό αμυντικό.

Εξαίρεση αποτελεί το ματς των πλέι οφ με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, όπου έπαιξε 81 λεπτά, εκείνο με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, όπου πάτησε χορτάρι για ένα δεκάλεπτο και φυσικά το τελευταίο με τον ΠΑΟΚ, όπου πρόλαβε να αγωνιστεί 48 λεπτά πριν αποχωρήσει τραυματίας. Στον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Άρη αγωνίστηκε και στα 120 λεπτά.

Ο... παράγοντας Βράνιες

vranjes chygrynskiy

Βέβαια, στη σύγκριση αυτή κανείς δεν μπορεί να αφήσει απ' έξω έναν σημαντικό παράγοντα που ακούει στο όνομα Όγκνιεν Βράνιες. Ο Βόσνιος αποτελούσε μια βασική εναλλακτική στο κέντρο της άμυνας κι από τη στιγμή που αποχώρησε ο Τσιγκρίνσκι έγινε πιο σημαντικός από ποτέ. Εκεί έδειξε και πόσο πολύτιμος είναι για την ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα στο ματς με τον Ολυμπιακό, όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 2-1 αλλά από εκεί και πέρα συνέβαλε τα μέγιστα στις τέσσερις σερί νίκες μέχρι την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, σε αυτή τη νικηφόρα τετράδα σκόραρε και δύο γκολ, στην Τούμπα και κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τη χειρότερη στιγμή...

Ανεξάρτητα από το τι λένε οι αριθμοί, η αλήθεια είναι ότι ο τραυματισμός του Τσιγκρίνσκι έρχεται τη χειρότερη χρονική στιγμή. Ο λόγος είναι ότι είχε εξελιχθεί σε ηγέτη στην άμυνα, βοηθώντας πολύ και τον Σβάρνα αλλά και γιατί όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα θα απουσιάσει από το σημαντικό ματς της ΑΕΚ στη σεζόν. Τον τελικό Κυπέλλου.

chygrynskyi



Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved