Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-1: Προσπέρασε και περιμένει το… ΟΑΚΑ! (video+photos)

Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-1: Προσπέρασε και περιμένει το… ΟΑΚΑ! (video+photos)

Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα 3-1 την Ξάνθη, πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένει το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκούς – ΠΑΟΚ της Κυριακής.

Σε ένα παιχνίδι όπου το ενδιαφέρον στράφηκε περισσότερο στις… κερκίδες, ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα να κάνει αυτό που ήθελε πάνω στο χορτάρι, έτσι ώστε να πάρει μια άνετη νίκη (3-1) επί της Ξάνθης και να επιστρέψει ξανά στην κορυφή. Το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπιζαν την Ξάνθη έδινε μια… ίντριγκα στην ατμόσφαιρα, λόγω της γνωστής ιστορίας με τις καταγγελίες για την πολυϊδιοκτησία και την εισήγηση της ΕΕΑ για αποβολή ΠΑΟΚ και ακριτών από το πρωτάθλημα, ενώ έφερε και αρκετά υβριστικά συνθήματα κατά του «δικεφάλου του Βορρά» από τους οπαδούς. Υπήρξε και… τρολάρισμα με μάσκες του Ιβάν Σαββίδη και «ρούβλια» που πετάχτηκαν προς τους ποδοσφαιριστές της Ξάνθης, αλλά και συγκινητικές στιγμές αφού η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ αποφάσισε να τιμήσει τα θύματα της τραγωδίας στην Θύρα 7 το 1981, με παρουσία συγγενών των θυμάτων στο γήπεδο και με ένα εντυπωσιακό βίντεο στα μάτριξ του γηπέδου.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να… απλοποιήσει το παιχνίδι πολύ νωρίς, αφού μόλις στο 5’ ο Σουντανί βρήκε δίχτυα και έβαλε τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ. Συνεπώς, όποια πλάνα κι αν είχε καταστρώσει ο Γιώργος Παράσχος για το ματς του Φαλήρου πήγαν… περίπατο, αφού με το καλημέρα η Ξάνθη βρέθηκε να «κυνηγάει» στο σκορ, έχοντας απέναντί της μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος που έχει αποφασίσει να πάρει με κάθε τρόπο τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης και η κυριαρχία του εδραιώθηκε στο 43’ όταν ο Ελ Αραμπί «χτύπησε» για ακόμα μια φορά στο φετινό πρωτάθλημα, διαμορφώνοντας το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Το δεύτερο ημίχρονο, άρχισε ακριβώς όπως και το πρώτο. Με γκολ του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο, που «καθάρισε» οριστικά την υπόθεση – νίκη για τους παίκτες του Μαρτίνς. Μόλις στο 52’ ο Φασίδης έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα του Άμπαντ για το 3-0 και κάπου εκεί όλα είχαν πάρει τον… δρόμο τους. Η Ξάνθη, πάντως, έβγαλε κάποια καλά στοιχεία από τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα κι έπειτα, καταφέρνοντας να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Σα. Σε μια από αυτές τις επισκέψεις, ο Σεμέδο ανέτρεψε τον Στάρτζεον με τον ρέφερι της αναμέτρησης να δείχνει την άσπρη βούλα. Η ανατροπή, πάντως, φάνηκε να γίνεται εκτός περιοχής. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να καταλογιστεί φάουλ και κόκκινη κάρτα, με τον ρέφερι να δείχνει εν τέλει πέναλτι και κίτρινη στον στόπερ του Ολυμπιακού. Ο Κάστρο ήταν αυτός που εκτέλεσε εύστοχα στο 71’ και διαμόρφωσε το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στο Φάληρο.

Με τον Ολυμπιακό να μην απειλείται σοβαρά, παρά τη μείωση του σκορ, ο Πέδρο Μαρτίνς βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που θέλει να «βάλει» στην ομάδα για να πάρει πράγματα από αυτούς στην πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έτσι, για αρκετό διάστημα αγωνίστηκε ξανά ο Κώστας Φορτούνης που έχει επιστρέψει και σταδιακά μπαίνει ολοένα και περισσότερο στο κλίμα, ενώ χρόνο πήρε στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό και ο Χασάν, που αποτέλεσε μια από τις μεταγραφές των Πειραιωτών τον Γενάρη.

Με τη νίκη του αυτή, ο Ολυμπιακός έφτασε στους 54 βαθμούς, με τον δεύτερο ΠΑΟΚ να έχει 52. Οι «ερυθρόλευκοι», πλέον θα έχουν… στραμμένο το βλέμμα τους στο παιχνίδι της Κυριακής (02/02) στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον «δικέφαλο του Βορρά». Προφανώς και οι «ερυθρόλευκοι», όσο… οξύμωρο κι αν ακούγεται αυτό, θα θέλουν επικράτηση του «τριφυλλιού» για να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας…

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Μασούρας (60' Λοβέρα), Σουντανί, Βαλμπουενά (72' Φορτούνης), Ελ Αραμπί (83' Χασάν).

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ, Κασάδο, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Φασίδης, Σόσα, Κοβάσεβιτς (57' Μουλέν), Θυμιάνης, Εντουάρντο (67' Στάρτζεον), Μπαριέντος (81' Τζουρίτσκοβιτς), Κάστρο.

Δείτε το φωτορεπορτάζ και τα highlights της αναμέτρησης

Highlights: Ολυμπιακός Ξάνθη 3-1



Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved